Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 616
И още нещо,което ми се стори интересно  Rolling Eyes :
Ягодов крем със сметанаПродукти: 500 г ягоди, 1 ч.ч. сметана, 5 с.л. пудра захар, 30 мл ром, 2-3 бишкоти.
Почистените и измити ягоди се наръсват с рома и половината от пудрата захар, разпределят се в купички и се оставят в хладилника за половин час. Сметаната се разбива с останалата пудра захар и се разпределя върху ягодите. Кремът, без да се разбърква, се държи в хладилника до сервирането. Поднася се украсен с по една бишкота.

Ягодов кейк
Продукти: 1 ч.ч. брашно, 2 с.л. захар, 70 г разтопено масло, 150 мл прясно мляко, 1 яйце, 1 пакетче бакпулвер, половин ч.л. сода бикарбонат, 400 г ягоди, предварително наръсени със захар, 50 г масло, 200 г сметана.
Към разтопеното масло се прибавят захарта, млякото и разбитото яйце. След това при леко бъркане се добавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и содата. Сместа се изсипва в кръгла форма и се пече около половин час. Опеченият блат се разрязва напречно на две половини, всяка от които се намазва откъм разрязаната страна с масло. Долният блат се намазва с половината от подсладените и стрити плодове. Отгоре се поставя вторият блат и се намазва с останалото плодово пюре. Отгоре за украса се подреждат цели плодове и се заливат със сметаната.

Ягодов пудинг
Продукти: 500 г почистени пресни ягоди, 2 яйца, 0,5 ч.ч. пудра захар, 1 щипка настъргана лимонова кора, 1 ванилия, 0,5 ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 30 г прясно масло, 1 щипка сол, 2 ч.л. нишесте, 2 с.л. кристална захар, 1 с.л. галета.
Ягодите се нарязват на парченца и се наръсват с кристалната захар. Жълтъците се разбиват на пяна с 2 с.л. гореща вода, след което към тях се прибавят пудрата захар, лимоновата кора, пресятото с бакпулвера брашно и разтопеното и охладено масло. Накрая при внимателно бъркане се прибавят разбитите с щипка сол белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло и наръсена с галета форма и се вари на водна баня около 1 час. Нишестето се размива с 1 ч.ч. вода и се прибавя към изцедения от ягодите сок. Сокът се кипва при непрекъснато разбъркване и се отдръпва от огъня, охлажда се и се смесва с ягодите. Готовият пудинг се обръща върху подходящо блюдо и се залива с ягодовия сос.

Боле с ягоди и малини

Продукти: 1 бутилка (700 мл) изстудено бяло вино, 1 бутилка изстудено шампанско, сок от 1 лимон, 500 г ягоди, 250 г малини, захарен сироп от 50 г захар и 100 мл вода, 50 мл коняк.
Измитите и изчистени плодове се заливат с коняка и се оставят за няколко часа в храдилник. След това се поставят в купа за боле или в супник, добавят се захарният сироп и лимоновият сок и внимателно се разбъркват. Накрая се заливат с бялото вино и шампанското.



Последната рецепта 'звучи' мнооооооого "еротично"  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.