Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 фев. 2009, 13:09 ч.

Бомба до Алианса

 • 696
 • 11
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 403
На кръстовището на ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски", пред Бар "Планет", където обикновено цяла нощ паркират най-скъпите автомобили в столицата, е бил забелязан съмнителен пакет.
Съобщението в столичната полиция е получено в 7.08 ч. и към мястото веднага били изпратени експерти от специализираната служба на МВР. Обадил се собственикът на "Планет".
Районът е бил частично заграден и обезопасен, временно е било затруднено движението, образували са се огромни задръствания, съобщиха очевидци.
Пакетът е бил отстранен на безопасно място и се е оказало, че в него има взривно устройство. След като специалисти изяснили състава и съдържанието му, МВР обяви, че взривът е бил с голям тротилов еквивалент.

Тази сутрин както обикновено изпратих сина си на Алианс към 7.30 сутринта. За който не знае - входът на Алианса е до входа на Планет. Не ми се мисли какво щях да пиша сега ако тази бомба не беше открита и ако беше гръмнала. Чудя се кой болен мозък в Министерство на образованието реши да се премести Алианса на едно от най-оживените кръстовища в центъра на София до входа на питейно заведение.
Не ти стига, че трябва да лавираш между изкарани маси и столове, за да си вземеш детето, но и да се чудиш кога ли ще гръмнат някой или ще пуснат друго взривно устройство и къде ли ще е в този момент детето ти.

# 1
 • София
 • Мнения: 349
Алиансът е към Министерство на културата. Сградата принадлежи на това министерство.

По тази логика трябва да махнем съседните Художествена академия, Галерията за чуждестранно изкуство, Народна библиотека, храм-паметник "Ал. Невски" - все паметници на културата и актуални културни и  духовни средища, които образуват комплекс със специфична атмосфера в центъра на София.
Другаде насочете критиката.

П.П. Моите две деца, а също доста деца на роднини и приятели също са завършили или посещават Алианса.

# 2
 • Мнения: 14 951
Чудя се кой болен мозък в Министерство на образованието реши да се премести Алианса на едно от най-оживените кръстовища в центъра на София до входа на питейно заведение.


А аз се чудя кой болен мозък разрешава наличието на питейни заведения до учебните такива?
Май всички сме болни мозъци, щом траем и не протестираме.

# 3
 • София
 • Мнения: 403
Критиката в такъв случай е към държавата и Министерство на културата. Това не е школа с 20 ученика в някой апартамент, а училище с традиции и доста висока посещаемост. Непрекъснато влизат и излизат групи от по 20-25 човека. Учат деца от 5-6 годишна възраст. Нямам нищо против културните забележителности на нашия център, но не мисля, че училище с такъв капацитет е удачно да се разположи буквално на оживено кръстовище без ограда и без всякакви мерки за безопасност. Все едно в тази сграда да се нанесе основно училище.

В случая заведението е направено преди училището. А относно протеста трябва доста голям брой родители да предприемем нещо за да има ефект. Не ме бива по организирането, признавам, но бих се включила в инициатива за преместване на училището.

# 4
 • Мнения: 141
Сградата на алианса е на много добро място и мноооооого по-добра от предишната. широка, просторна и с хубави тоалетни. пази боже да се мести алианса, понеже до него има мутренско заведение. как ви хрумна?!??
 весто да се тревожите от безнаказаноста в държавата си, от това, 4е днес слу4айно са среляли по улицата и ударили невинна жена, 4е няма престъпници заловени и тн и тн вие намерихте да ви е виновно местоположението на алианса?!?!?!?

# 5
 • София
 • Мнения: 403
Без да искам да съм груба, но ако ви гръмнат детето или ако го бутне кола пред красивата нова сграда на Алианса, със спомена за хубавите тоалетни ли ще се утешавате?

# 6
 • Мнения: 141
Къде няма коли в София?  Къде се намират вси4ки у4илища  в София? На улици. Коли има много и по най-малките квартални улици. По тротоарите до у4илищата. Колкото до гръмването - предложете място където има гаранция, 4е няма да се гърми? това е просто траги4ен на4ин да се разсъждава. да бягаме и да се крием по поляните около софия

# 7
 • София
 • Мнения: 164
Ужасно е дори да си помисли човек какво би могло да се случи, но съм напълно убедена, че ако има статут на училище има забрана да се разполагат заведения или магазини за алкохол и цигари - най-добре един мейл до столична голяма община, до министерството и Президенството. Има ли сайт Алианса да се пита за статута им.

# 8
Ужасно е дори да си помисли човек какво би могло да се случи, но съм напълно убедена, че ако има статут на училище има забрана да се разполагат заведения или магазини за алкохол и цигари - най-добре един мейл до столична голяма община, до министерството и Президенството. Има ли сайт Алианса да се пита за статута им.

Да! Заповядай... http://www.alliance-bg.com/   bouquet

# 9
 • София
 • Мнения: 164
Видях - езиков център, не днам дали има някакво деление спрямо броя курсанти - нещо като категоризацията при хотелите, тогава може да се даде предложение при над .... обучаващи се да се спазва отстояние за такива заведения примерно 200метра радиус, и дори да е заварено положение, ако лицензите им се подновяват да кажем на 3 години - тогава да се вземе предвид наличието на такъв брой регистрирани учащи. Иначе, че гаранция няма, ясно - може в съседен вход да е офиса или жилището на друг някой такъв "бос". Господ да ги пази дечицата! Дано другия път преди да направят подобно деяние да се замислят какво биха причинили на невинните околни

# 10
 • София
 • Мнения: 258
 Weary За съжаление в България всичко е възможно и виновни няма! Не е редно в София да се стреля, да гърмят бомби и ние- гражданите да се правим, че нищо не се е случило. Няма значение дали е до Алианса или до друго училище! Престъпността върлува, полицията бездейства, политиците крадат и нехаят!  #2gunfire
Господ да пази децата ни! Нека те бъдат истински свободни граждани !

# 11
 • София
 • Мнения: 403
Както чух от новините се оказа, че бомбата дори е била запалена и по някаква щастлива случайност не е гръмнала. Вярно, че навсякъде може да се случи, но като са го подхванали веднъж това заведение вече със страх ще си пращам детето да учи.
Защото трябва да нямаш нищо човешко в себе си, за да запалиш бомба до училище. А от такива "хора" всичко може да се очаква.

А всеки може да види какво става пред Алианса като почнат да излизат учениците. Пространството е малко, блъскането голямо, децата се боричкат, изкачат на улицата между колите... Наистина сградата е ремонтирана, но стаите са като кутийки и като се наблъскат вътре двайсетина деца въздух не остава.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт