Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 фев. 2009, 17:10 ч.

Как се приготвя чомлек

  • 1 684
  • 2
  •   1
Отговори
  • На гарата
  • Мнения: 125
Моля за рецепта за чомлек.Благодаря

# 1
# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 030
Отдавна не съм правила,че то много рецепти,много нещо.

Чомлек по якорудски

500 гр свински джолан-накиснатза няколко часа в студена вода,след което се измива и нарязва на големи парчета
около 200 гр сланина-ситно нарязана или 100 гр свинска мас
1 чч червено вино
5-6 картофа-на едро
4-5 гл лук-на ситно
2 бр дафинов лист
1 сл червен пипер
10-12 бр черен пипер
1 стрък праз лук-на ситно
1 чч вода
1/2 връзка магданоз
чубрица,сол на вкус
Всичко се слага в пръстен съд.Капакът се намазва с тесто и така се слага(аз не съм го правила).Ястието се вари 4-5 часа на 100-150 градуса.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт