Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 15
Здравейте! Сега моят син е в 3-ти клас.  Ходи на математически състезания -  не бих казала че е сред първите. Моля, майки на петокласници от математическа г-я, за да споделят с какъв бал са се класирале децата и доволни ли са от училището.

# 1
Използвайки настоящата тема, желая да напомня на всички бивши и бъдещи ученици и преподаватели от Математическа гимназия “Д-р П. Берон” - Варна за предстоящото честване на 125 годишния юбилей на училището. Утре 29.04.2009 е предвиден тържествен концерт в ДКС от 17.30. Вход свободен.


Госпожо Stefaniq Sandrelli, надявам се, че все още проявявате интерес към съобщението, което сте публикували на 25.02.2009. Ако вече не – сигурна съм, че има много други майки с подобни лутания относно бъдещето на децата си и свързването му с Математическа гимназия Варна.

Ще продължа с цитати краткия информационен анализ за приема на 10-11-годишни деца в Математическа гимназия Варна.
“ Сега моят син е в 3-ти клас. “ Госпожо, искрено се радваме за това, че сте се сдобили и отгледали мъжка рожба в тези толкова трудни времена. Безграничната и арогантна простотия, която напира от всички медии в акомпанимент насилието и екшъна, които биват бълвани от филмовата индустрия принуждават моралната част от обществото да търси алтернативни методи за развитие. Един от тях е силното задълбочаване в отделни области на познанието или казано с думи прости – обучение в елитно училище. Друга част от обществото – току напуснали нивата и отглеждането на добитък, успешно задомени в големия град и търсещи доброто бъдеще за децата си - също се стремят към посочения алтернативен метод за развитие. Чест им прави на тези хора, които току извадили стърчащите осили от чорапите си, дават мило и драго да учат децата си на “четмо и писмо”.
Госпожо, простете за  отклонението от така поставената тема, и ще ви кажа по същество:  Щом като синът ви е вече в трети клас, той трябва да е с оформени изисквания относно бъдещото си обучение, за които би трябвало да ви е споделил в формално или неформално. Обикновено децата на тази възраст избират неформалните форми на комуникация, защото по-лесно биват разбирани, отколкото да пишат волеизявление, да чакат подходящ момент за представянето му и в последствие да получат резолюция. Най-вероятно той вече ви е заявил устно: “ Мамо, желая да бъда приет за ученик в пети клас в Математическа гимназия Варна при възникване на подходящите условия за това. Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена! ”. Ако не ви е увидомил точно по този начин, може да е използвал и по-различен словоред, но с подобен контекст, при което вие сте предприели решителните стъпки: “Ходи на математически състезания -  не бих казала че е сред първите.” Моето лично мнение е, че ако не сте започнали от три-годишен да го обучавате в частни математически школи и ползотворно участие в състезания от национални или международно ниво, може да имате проблем. Може на това да се дължи фактът, че не е сред първите в състезанията. Искрено ви препоръчвам отсега нататък да компенсирате този пропуск, като ограничите всякакви други знимания, които не са свързани с предстоящия прием в Математическа гимназия - Варна. Такива са например игрите на открито, игрите с връстници, футбола след училище и пикниците през свободните дни. Имате на разположение около година да запишете сина си на няколко математически и информатични школи, които да уплътнят до максимум свободното му време. Така ще имате сигурната база, на която да стъпите, ако следващия път ударите два шамара на детето си, ако не се е представило отлично на състезанието по математика. “ Как можа, бе хобостник?!? Гледай другите децакакво правят? А ти ходиш на толкова школи и курсове ... “ Тук може да изброите всичките извънкласни форми, които е посещавало детето за по-голяма убедителност, а за предизвикване на чувство за вина у него, може да дадете цифрово изражение на ситуацията, като кажете: “Виждаш ли колко пари сме дали за тези курсове?” . Относно парите ... с пари математика не се учи!  Въпреки че мнозинството родители, които познавам са убедени, че именно това е подходът за успешен прием в елитно училище.
И ако се развият благоприятно нещата, ще бъдете горда майка на петокласник в двора на Математическа гимназия Варна на 15.09.2010 с букет от червен гербер, прекрасно декориран с златисто фолио.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 159
Уважаема Аксиома Тригонометрична,
Смях се от сърце  Mr. Green
И се радвам, че дъщеря ми, която завърши МГ миналата година, е имала възможността да контактува с хора като Вас, притежаващи свежо чувство за хумор и нестандартен поглед към ежедневностите ни.

# 3
 • Мнения: 743
В МГ се приемат първите 50 деца, класирани от провеждането на мат. състезания през годината. Така, че за "бал" е трудно да се говори. Според мен зависи от нивото на подготовка, съответно представяне, на твоето дете, спрямо останалите.
Иначе аз също се интересувам от приема в МГ. Ще се радвам майки на деца, приети тази или предната година в гимназията да споделят повече.

# 4
 • Мнения: 12 617
http://84.242.167.12/spage.php?p=after4
Това е официалната информация.  Peace

# 5
 • Varna
 • Мнения: 72
Някой знае ли кога ще изнесат списъка с приетите деца?

# 6
 • Мнения: 12 617
Някой знае ли кога ще изнесат списъка с приетите деца?
Последното състезание, резултатите от което са валидни за класирането още не е проведено ( ще бъде на 16-ти май). Иначе няма уточнени дати за изнасяне на приема.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 57
Миналата година изнесоха класирането заедно с резултатите от последното състезание, което мисля че беше Прегледа на знанията по информатика. Тази година май ще е пак по същата схема, така че майчета търпение, към 22.05 най -вероятно вече ще знаете детето ви дали е прието! Успех в начинанието!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 625
Да, така е крайното класиране се обявява с резултатите от състезанието по информатика. Резултатите бяха изнесени в интернет на страницата на гимназията на 20 май 2008 г. Моят син миналата година го приеха в МГ- Варна. Приеха 56 деца като максималния бал беше 194 точки, а на детето с номер 56 - 151,55 точки. Общо са участвали 379 деца в състезанията, които са в регламента за прием в МГ. Миналата година участваха много малко деца в последното състезание по информатика, не знам как ще е тази година.
Успех на всички които чакат с нетърпение да видят детето си в списъка с приетите деца, уверявам ви удоволствието е неописуемо не само за детето, но и за майката. Peace

# 9
 • Varna
 • Мнения: 72
Ураааа приети сме в МГ!

# 10
Здравейте,

Дъщеря ми е приета в МГ, тя много се радва и иска да учи там. Искам да попитам майки на момичета влезли в МГ след 4 клас,  дали са доволни дъщерите им. Не става въпрос за обучението(убедена съм че то е на ниво), по-скоро ме притеснява че са малко момичета и много момчета в класовете, трябва да пътуват(поне ние сме доста на далеко).

Ще съм благодарна на тези които споделят опита си.

# 11
 • Varna
 • Мнения: 72
Аз съм майка на момче. Видях че тази година има 18 приети момичета т. е . по 9 момичета в клас  и 20 момчета. Моят син се казва Александър. Как се казва дъщеря ти ? Може да сме в един клас.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 15
Благодаря на всички майки за информацията! Благодаря специално и на Аксиома Тригонометрична за изчерпателния и поучителен разказ  Grinning....В тези времена, както се каза по-горе, наистина е трудно да отгледаш дете...затова който е родител разбира тръпката и на майката и на детето от промяната на училището, класа и т.н.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 57
Честито на приетите деца! Моята дъщеря сега завършва 5-ти клас в МГ и съотношението момичета/момчета е същото, но това не трябва да ви притеснява нещата в класа вървят гладко / по мои впечатления/.Поне за сега тази разлика в бройката е без значение, а по нататък времето ще покаже.

# 14
Privet, moqta da6terq sa6to e prieta.Radva se za yspeha si,no nejelae da napusne staroto si u4ili6te.Neznam dali da nastoqvam nie sa6to ne giveem blizo,6te gubi mnogo vreme v pat i saotvetno 6te i se skasi vremeto sa igra.Daite savet neznam kakvo da pravq

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт