Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора


Мнения: 389
В къщи често правя крем карамел,а още по-често го пресичам! ooooh!.Обикновено го правя с пастьоризирано мляко,яйца от хладилника,пека на 150*С за 3 часа горе-долу,На водна баня разбира се.Дали не трябва да затопля млякото малко преди това,да затопля чашките,с топла или студена вода да е банята?Кажете подробно как го правите,някоя тайничка.Някой път сТава идеален друг път пресечен.Нямам представа къде бъркам.Майка го прави с топло мляко,защото взима домашно и го кипи преди това,а мъж ми помни ,че баба му си топлила чашките.В студена фурна ли го слагате или вече загрята.Защото аз обикновено на студена,но понякога съм я ползвала преди това и е топла.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Единственото което знам е че не трябва да завира водата! Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Никога не ми се е пресичал досега .......

Разбивам яйцата със захарта,докато се стопи,доливам млякото,слагам ванилийки.Карамелизирам захар в чашките или ако правя по-голямо количество,направо в тавата.Наливам крам-карамелената смес,слагам на водна баня(студена вода) и в студена фурна.Включвам и пека на 150 градуса.Винаги ми е ставал...

Пропорцията ми е 5 яйца на литър мляко,захар-на вкус,ванилийки 3-4 броя.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 180
Аз слагам студена вода, фурната да е студена и  по някога доливам студена вода за да не заври. Ето тук са писали доста за крем-карамела:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=158099

Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Сместа за крем-карамела трябва да е топла. Яйцата значи не от хладилника, млякото затоплено.
Пече се на водна баня и  слаба фурна доста време, около час.
Цитирай


Мнения: 2 330
Всичко правя със студени продукти , в студена фурна и никога не съм имала проблеми Peace.
Какво разбираш под "пресечен"?Шуплите и нехомогенната структура или ти се пресича като като се отделя нацяло течна фаза и "парцалчета"?
Цитирай


Мнения: 51
И аз не обичам "пресечен" крем-карамел,затова майка ми го пече цяла нощ на слаба фурна /на 1/и разбира се на водна баня.
Цитирай


Мнения: 1 460
Единственото което знам е че не трябва да завира водата! Rolling Eyes
Това е истината!
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
3 часа не е ли много Rolling Eyes?

Както са казали - водата да не завира, а аз съм пекла и направо, без водна баня и никога не ми се е пресичал.
Млякото и яйцата са ми със стайна температура, пека на умерена фурна, като отгоре ми е по-слаба, че иначе прегаря коричката.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
пресича се ако млякото е било много топло а яйцата студени и ако заври водата става на шупли.пече се в умерена фурна.
Цитирай


Мнения: 48
Никога не ми се е пресичал досега .......

Разбивам яйцата със захарта,докато се стопи,доливам млякото,слагам ванилийки.Карамелизирам захар в чашките или ако правя по-голямо количество,направо в тавата.Наливам крам-карамелената смес,слагам на водна баня(студена вода) и в студена фурна.Включвам и пека на 150 градуса.Винаги ми е ставал...

Пропорцията ми е 5 яйца на литър мляко,захар-на вкус,ванилийки 3-4 броя.
А от тази доза, колко чашки за крем-карамел ти стават?
Цитирай

София

Мнения: 901
Аз имах същия проблем. След многобройни опити с какво ли не ( да не завира водата, да не ...., да не ...) се оказа, че проблема е в пастьоризираното мляко. Веднъж реших, че трябва да го сложа на котлона да кипне преди да го разбъркам с яйцата и захарта и карамела стана супер - без  да се пресича. Разбира се като кипнеш млякото го оставяш да изстине преди да го сложиш при яйцата и захарта, за да не се пресекат яйцата.
Успех.   bouquet
Цитирай


Мнения: 165
На водна баня, слаба фурна, хладко мляко, не горещо и хубаво разбиване на яйцата. Трябва да се получи. Аз слагам захарта в млякото и след това прибавям разбитите яйца. Peace
Цитирай


Мнения: 389
Пресечен имам предвид че става на парцали,не може да се отлепи от формичката.Мисля че греша в банята.Аз слагам хладка вода,не студена.Така като ви чета май там греша.

По-малко от три часа са ама горе долу там някъде,не съм засичала точно.
Цитирай

Бургас

Мнения: 530
един път правих крем карамел с купено мляко Верея,от кутия,без да го варя и хич не стана крем карамела.Според мен вината беше в млякото(защото има сухо мляко с вода),но може и аз да съм объркала нещо,но според майка ми-с такова мляко да не повтарям,а само с мляко от торбичка,което трябва да се свари.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора