Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 фев. 2009, 15:43 ч.

Нямам думи

 • 7 278
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 42
Детето ми ходи на ясла от септември миналата година. И досега не е отсъствал. В петък се прибра с променен глас. В събота и неделя имаше около 37 и половина температура. Веднага започнах да му давам ехинацея, зелена енергия, АФА в по-големи дози. В поноделник имаше  39,3 градуса температура и го заведохме да го прегледа личната. Каза че нищо няма-гърдите чисти, гърлото не е зачервено, но въпреки това си направи думата да му изпише антибиотик #Cussing outАз естествено отказах. Тя се съгласи и каза да му давам само ехинацея и умкалор и да го следи. На другия ден продължаваше да има 39,3 гр темпр и мъжът ми настоя да и се обадим да го види. Дойде личната в къщи прегледа малкия-отново гърдите и гърлото чисти. Но въпреки това му изписа антибиотик-Панцеф (и знаете ли какво каза-това е най- силният антибиотик който е на пазара,с него се лекува пневмония!) Аз направо побеснях! Но мъжът ми настоя да го вземем за да не сме мъчили детето! И така сега ще тровим детето цели 12 дни с тази гадост!!! Аз знаех че детето можеше и само да се пребори с вируса. Сега баща му е доволен че послушахме лекарката! Просто нямам думи-чувствам се много зле! Мъжът ми вярва само на тези гадни лекари-според него хомеопатите били шарлатани! И въпреки всичко аз се обадих на Кремена Хаджиева и запазих час за 18 март. Аз вярвам в хомеопатията и се надявам да ни помага. Моля се и мъжът ми да повярва! Извинявам се, че стана много дълго но просто неможах да се сдържа!

# 1
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 137Стискам палци детенце да  се оправи бързо   Hug


Мисли позитивно  Wink

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 902
Ще повярва, след като види реултат. И моят беше така. Сега ходи и приказва на приятелите си, да спрат да тровят децата си с антибиотик, а да ги водят на хомеопат Laughing.

# 3
 • София
 • Мнения: 647
...че послушахме лекарката! Просто нямам думи-чувствам се много зле! Мъжът ми вярва само на тези гадни лекари-според него хомеопатите били шарлатани! И въпреки всичко аз се обадих на Кремена Хаджиева и запазих час за 18 март. Аз вярвам в хомеопатията и се надявам да ни помага. Моля се и мъжът ми да повярва! Извинявам се, че стана много дълго но просто неможах да се сдържа!

Здравейте!

Неправилно е да се смята, че единият метод изцяло заменя другия. Хомеопатията, безспорно, е за предпочитане, но спешна хомеопатия не съществува. Алопатията (класическата западна медицина) е добър метод в спешните ситуации- за спасяване живота на хората. Хомеопатията пък е добър метод да ги поддържаме здрави! Така че, не се дивете толкова, има случаи, в които хомеопатите нищо не могат да направят, поради ограниченията на самата хомеопатия, а не щото са некадърни... Обратно, алопатите почти не се справят с поддържането на организма ви здрав - те имат драстични методи за спешни ситуации...

Що се отнася до антибиотика Панцеф - антибиотиците не се сравняват по сила, такова сравнение няма или е лаическо. Панцеф е антибиотик от висок клас предклиника, който се дава в спешни ситуации или при висок риск от усложнения. Той се дава рядко, затова, когато се даде, почти винаги има резултат - просто бактериите не са развили резистентност към него. Той не е по-тежък за организма, от силно-популярния Амоксацилин (Оспамокс, Дуомокс, Амопен) например!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 4
 • Мнения: 2 176
Драги г-н маг.фарм. Антон Вълев, вие доколко познавате хомеопатията, та си позволявате изказвания от типа:  Shocked
Цитат
Неправилно е да се смята, че единият метод изцяло заменя другия. Хомеопатията, безспорно, е за предпочитане, но спешна хомеопатия не съществува.

Моля, гледайте си фармацията, и оставете хората с холистично и алтернативно мислене на техните желания за търсене и намиране на личен подход.

Представите ви за хомеопатия са мноооого далече от истината..   Whistling

# 5
 • Мнения: 2 176
Аз вярвам в хомеопатията и се надявам да ни помага. Моля се и мъжът ми да повярва! Извинявам се, че стана много дълго но просто неможах да се сдържа!

Може би и без антибиотик щеше да мине. Или поне да имаше данни за възпалителено процес, за наличие на бактерии..
Аз не бих го дала, независимо какво смятат другите. Държала съм дъщеря ми по няколко дни с 39.5 - високата Т помага на организма и често той сам се справя..
Но е хубаво една семейна двойка да върви заедно в разбиранията си - имаш много работа в това отношение.. Wink
И дано детенцето се оправи бързо! Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 647
Драги г-н маг.фарм. Антон Вълев, вие доколко познавате хомеопатията, та си позволявате изказвания от типа: 
Моля, гледайте си фармацията, и оставете хората с холистично и алтернативно мислене на техните желания за търсене и намиране на личен подход.

Представите ви за хомеопатия са мноооого далече от истината..   Whistling

Прощавайте, ще си позволя да поискам да ми се извините за думите си към мен.

Фармацията не е нещо различно от хомеопатията. Хомеопатията е метод за лечение и е само един от методите, които са част от фармацията. За ваше сведение, имам Атестат по хомеопатия (така се казва дипломата по хомеопатия) от ЦОРХ, откъдето вземат всички хомеопати в България.

Балансираният подход и гъвкавостта при лечението е основен закон в медицината, особено силно той е залегнал в холистичната.

Благодаря Ви за разбирането!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 7
 • Мнения: 2 176
Прощавайте, ще си позволя да поискам да ми се извините за думите си към мен.

За кое по-точно искате да ви се извиня?  Rolling Eyes

Цитат
Фармацията не е нещо различно от хомеопатията. Хомеопатията е метод за лечение и е само един от методите, които са част от фармацията. За ваше сведение, имам Атестат по хомеопатия (така се казва дипломата по хомеопатия) от ЦОРХ, откъдето вземат всички хомеопати в България.

Честито! Само дето това, което го учите в този курс (на Боарон) ползва една много малка част от хомеопатията, и то основно употребата на потенцирани лекарства. Ако бяхте прочели класиците, като започнете от "Органона" и "Хрончните болести" на Ханеман, Кент, Бьонингхаузен.. (няма да ги изреждам всички), ако бяхте изучили законите на Хомеопатията - за посоката на излекуване (на Херинг), за единственото лекарство и минималната доза, едва ли бихте написали предишния си пост! И да ви кажа - точно за остри случаи като този - хомеопатията работи прекрасно - лекуват се и пневмонии без антибиотик!

Използването на потенцирани лекарства не прави автоматично метода на лечение хомеопатичен!
Симптоматичното им изписване, при това по една шепа (за всеки симптом - лекарство) е в противоречие с основата на тази наука.
И за ваше сведение ЦОРХ е клон на някакво френско подобие, което няма нищо общо с истинската хомеопатия. В Европа, и дори в една Индия, има колежи и дори болници, където се изучават и се прилагат успешно тези методики! Витулкас преподава хомеопатия и не е толкова далече, а ако искате да учите хомеопатия - има и дистанционно обучение..

В България има 2 места за обучение по хомеопатия - Хомеопатично Общество има 2г. курс (със 180 часа супервизии) - наследници са на Лондонския хомеопатичен колеж, а в "Едикта" е 3г. и преподавателите са медици.
Това говори ли ви нещо: http://www.homeopathybulgaria.org/


Цитат
Балансираният подход и гъвкавостта при лечението е основен закон в медицината, особено силно той е залегнал в холистичната.
Холистичен означава да се вземе под внимание целия човек - а не само материалната му обвивка. Но дори и тя е наделена на специалности, така че пулмолога си гледа белия дроб.. и не му пука какво става в черния ви дроб...

Цитат
Балансираният подход и гъвкавостта при лечението е основен закон в медицината, особено силно той е залегнал в холистичната.
За това сте прав - хомеопатията не е панацея! Може да се приложи АБ лечение, ако животът и здравето на човека е застрашен. Primo non nocere..  Simple Smile
Но да се изписва един от най-широкоспектърните антибиотици, без никакви данни за бактериално заболяване - е, това вече е.. не знам как да се изразя.. престъпление!

Надявам се, че се изразявам ясно.
Ако мислите все още, че ви дължа извинение, нека да се уточним къде според вас е пробойната..

С уважение!


# 8
 • Варна
 • Мнения: 472
Подкрепям с две ръце Кремена Хаджиева.И ние миналата седмица поддържахме 6 дена 39,8-40,3 гр.температура,но устоях и се вслушах в лекарката.На третия ден избиха гнойни сливици, и на седмия ден беше вече добре детето.Ако бях дала антибиотик пак щеше да го пие толкова дни -поне не се натрови с него.И ние в къщи имаме пререкания(с майка ми обаче) относно това лечение,но аз си знам моето и смятам ,че това е правилния път.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 094
Моето дете преди седмица изтръгна пневмония (като усложнение от стомашно-чревен вирус) чрез хомеопатия. Конвенционалният ни доктор (а той е от най-ярките представители в гилдията) се удиви на развоя...
Милото ми съкровище 4 нощи вдигаше 40 градуса Т, но не посегнах към АБ.

# 10
 • В О.С.
 • Мнения: 277
На два пъти детенцето ми вдига температура над 39.5,която поддържаше в продължение на два дни.И  на двете консултации при доктора ,въпреки че детенцето имаше зачервено гърло ,той не ни изписа АБ.
Температурата я смъкнахме за два дни ,като използвахме бабешките методи ,но и нурофен.След спадането на Т.,имахме лека кашлица за три дни ,която лекувахме с мед и чайове .

Май само в Българи я,докторите изписват АБ за зачервено гърло ,и там е единственото място ,където можеш да си купиш АБ ,без рецепта .

# 11
 • Варна
 • Мнения: 8 769
Какво да ви кажа....
Дъщеря ми в момента е с проблем в ухото, като няма ясна диагноза. Въпреки това УНГ-то изписва АБ и 3 вида капки...за какво-не е ясно. Не че имам нещо против доктора, сам по себе си е много свестен и си знае работата...но в същност така лекува конвенционалната медицина....

# 12
 • София
 • Мнения: 1 620
Нямам против хомеопатията, напротив, но напълно съм съгласна с мнението на маг. фармацевта. Хомеопатията е за профилактика на огромен брой заболявания, както и за терапия на хронични. Аз съм микробиолог и съм убедена, че тежки бактериални инфекции с хомеопатия не се лекуват. За съжаление джипитата изписват с повод и без повод АБ с цел презастраховане при това много често АБ от т.нар "тежка артилерия".

# 13
 • София
 • Мнения: 647
За кое по-точно искате да ви се извиня?  Rolling Eyes
Ако бяхте прочели класиците, като започнете от "Органона" и "Хрончните болести" на Ханеман, Кент, Бьонингхаузен.. (няма да ги изреждам всички), ако бяхте изучили законите на Хомеопатията - за посоката на излекуване (на Херинг), за единственото лекарство и минималната доза, едва ли бихте написали предишния си пост! И да ви кажа - точно за остри случаи като този - хомеопатията работи прекрасно - лекуват се и пневмонии без антибиотик!
...
Симптоматичното им изписване, при това по една шепа (за всеки симптом - лекарство) е в противоречие с основата на тази наука.
И за ваше сведение ЦОРХ е клон на някакво френско подобие, което няма нищо общо с истинската хомеопатия. В Европа, и дори в една Индия, има колежи и дори болници, където се изучават и се прилагат успешно тези методики! Витулкас преподава хомеопатия и не е толкова далече, а ако искате да учите хомеопатия - има и дистанционно обучение..
Но да се изписва един от най-широкоспектърните антибиотици, без никакви данни за бактериално заболяване - е, това вече е.. не знам как да се изразя.. престъпление!

Ако мислите все още, че ви дължа извинение, нека да се уточним къде според вас е пробойната..

С уважение!

Извинението, уважаема госпожо, ми дължите за това, че ме обвинявате в неща, в които не сте сигурна. Например, дали съм чел класиците. За ваше сведение, хомеопатия се преподава във факултета по фармация и на тези класици съм полагал изпит при проф. Минков. Ако в медицинския факултет не се преподава хомеопатия, то не значи, че във фармацевтичния не се преподава. Направете си справка, преди да почнете да пишете обиди от последна инстанция. Курсът към Боарон ми е допълнителен. Много добре познавам саксонската школа по хомеопатия, така че не си правете грешни заключения. А за Витулкас съм чул много преди да разбера, че Боарон правят тяхната си комерсиална хомеопатия.

Излишно е да се напъвате да ми обяснявате що е то холистичен подход и какво значи потенциране на препарата от матерната луга или защо хомеопатите правят цяло интервю на пациента, а не прост преглед и мерене на температурата.

За разлика от вас, аз не правя коментари за самия случай на пациента, без да съм го видял с очите си, нито оспорвам мнението на колега, без да съм запознат с конкретиката. Още повече, че на мен като професия не ми е присъщо да поставям или коригирам диагнози. Аз коментирам лекарства, което ми е работата.

Та, извинението, мила госпожо, ми дължите за грубия си тон и липсата на такт, които (между другото) са едни от основните неща, които е трябвало да сте научила много преди да чуете за хомеопатията. Разбира се, аз не очаквам, че след досегашната си изява тук, вие ще се завъртите на 180 градуса и ще се извините - възпитаните хора, които познавам, са точно двама.

Моля да ме извинят всички читатели на този форум, задето си позволих точно тук да пиша думи, несвързани по никакъв начин с темата!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 16:50 от маг.фарм. Антон Вълев

# 14
 • Мнения: 2 176
liebesbaer
Цитат
Нямам против хомеопатията, напротив, но напълно съм съгласна с мнението на маг. фармацевта. Хомеопатията е за профилактика на огромен брой заболявания, както и за терапия на хронични. Аз съм микробиолог и съм убедена, че тежки бактериални инфекции с хомеопатия не се лекуват. За съжаление джипитата изписват с повод и без повод АБ с цел презастраховане при това много често АБ от т.нар "тежка артилерия".
Ок, това е твоето убеждение. Simple Smile
Само не го натрапвай на другите, защото опитът показва друго.
А който го е страх от мечки - не ходи в гората... Wink

Г-н маг.фарм. Антон Вълев, за тона си искрено се извинявам - не съм искала да обидя никого!
Но зад позицията си продължавам да стоя съвсем убедено и твърдо - хомеопатията е в състояние да лекува всякакви заболявания!
А ако не може - причната не е в метода, а в хомеопата!
И ако искате може да ме посъветвате как да нарека изказвания от сорта, които НЕ СА ВЕРНИ:
Цитат
Неправилно е да се смята, че единият метод изцяло заменя другия. Хомеопатията, безспорно, е за предпочитане, но спешна хомеопатия не съществува.
Като сте прочел толкова много, как бихте могъл да го напишете..  newsm78
Съжалявам, но някак не ви вярвам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт