Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 фев. 2009, 16:39 ч.

наи-добра клиника за лечение на хламидии

 • 14 691
 • 25
 •   1
Отговори
Не съм срещала такава тема до сега и мисля че ще е от полза да обменим опит. От провинцията съм и на скоро си открих хламидии (които вече бяхме лекували преди 9 г. Sad). Казвам че си открихме сами , защото при многото ми посещения при лекари не ми е правил никой изследвания дори след като я лекувахме първия път а обясненията бяха всичко ти е наред не се притеснявай. Така едва когато се решихме да имаме бебе и си направихме някой изследвания и проблемът се появи.
А истинският проблем е че съм болна от лупус, кето изключва лечението с някой видове антибиотици. За нещастие само те лекуват хламидии, при това лечението е доста продължително.
Мненията на лекарите при които ходих няма да коментирам, защото вече се иморих да се ядосвам (от нищо ти няма, ти знаеш ли колко жени с мн. в-ве ифекции раждат деца, до тр. да се лекуваш организма може да понесе тонове антибиотици).
За това съм решила да потърся възможно най - компетентната помощ адекватно лечение и то не тук.
Моля, споделете опита си. Със сигурност ще бъде в помощ на мн. хора

# 1
 • Мнения: 2 511
violla, извини ме, аз не разбрах - би искала, ако някой се е лекувал в чужбина и има положителен опит с дадена лечебница/клиника, да ти напише къде се е лекувал ли?

Защото иначе при нас всеки си ходи по направление на лекуващия лекар и какъвто и да е проблемът, който се лекува, просто отиваш и ти назначават лечение и това е, не обикаляш болници и лекари, освен ако не поискаш второ лекарско мнение, което е гарантирано право на всеки пациент  Peace Т.е. специално в Израел малко по по-друг начин се планира и осъществява лечението и не съм сигурна, че някой от тук би могъл да ти бъде полезен  Confused А и никоя болница не се обявява като добра специално в лечението на хламидии, просто в конкретните отделения си провеждат процедурите и така...

Желая ти успешно лечение и скорошно оздравяване!  Flowers Four Leaf Clover

А след това - и  EFP preggo stork-girl stork-boy

# 2
Може би неправилно съм обяснила, че много бързах. Става въпрос за добър лекар в добра клиника с необходимата апаратура тук в BG (зщото разбирам от мнногото информация в интернет "стандартните"изследвания които пускат лекарите са неточни а другите по-специялизирани немогат да се направят къде да е) .
Та това ми беше въпроса - за добър испитан специялист, който ще направи тези изледвания преди да посегне към торбата с антибиотици. Иначе моите изследвания са отрицателни ( вагинален и цервикален секрет ) само Ig G - 22 не е в норма, но имам ужасни болки в корема вече 2г. и се страхувам много от последствията защото по моя преценка отдавна съм с тези хламидии  Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 2 511
Може би неправилно съм обяснила, че много бързах. Става въпрос за добър лекар в добра клиника с необходимата апаратура тук в BG

В такъв случай темата ти не е за подфорум "Родители в чужбина"  Confused Пробвай да попиташ в Здравословни проблеми, здравна каса, здравеопазване  Peace

# 4
Моля, преместете темата. През цялото време си мислех че темата ми е в " проблемно забременяванеа" съжаляжам за което......... Confused Confused Confused

# 5
 • Мнения: 478
Цитат
maryl:
Иначе моите изследвания са отрицателни ( вагинален и цервикален секрет ) само Ig G - 22 не е в норма
maryl,
АЗ НЕ СЪМ ЛЕКАР,
има няколко метода за изследване и проследяване развитието на инфекцията хламидия трахоматис и съответно проследяване на лечението.
В най-ощи линии:
1.) МКБ - микробиологична посявка от секрет(за предпочитане цервикален) - дава едва 55% бактериален растеж, тоест в 35% има риск от грешна диагноза че ужким няма инфекция и пропуск за лечение. Защото бактериите растат в човек ,а в лабораторията трудно порастват - риск от нелечение.
2.) серология - около 90-95% - хламидия трахоматис антигени IgA, IgM, IgG - е антиген за стара инфекция ..той е индивидуално количество за всеки организъм ..всеки човек различно количество антиген образува и различно БАВНО ГО РАЗГРАЖДА, така дори след успешно антибиотично лечение този антиген може до 1 година да бъде положителен.
Като правило за серология е необходимо ЕДНОВРЕМЕННО ДА СЕ НАБЛЮДАВАТ ДВАТА АНТИГЕНИ/ИМУНОГЛОБУЛИНИ - хламидия трахоматис IgM за млада инфекция и хламидия трахоматис IgG за стара инфекция, като говорим за хламидия трахоматис не говорим за ОБЩИ ИМУНОГЛОБУЛИБНИ!
3.) ДНК изолация от цервикален секрет - до 98% специфичност - открива бактериите дори те да са мъртви.

maryl, струва ми се че би могла да повториш антигени "х.трахоматис IgM + IgG" и гинеколог да ти вземе цервикален секрет за "ДНК тест"  например  http://www.genicalab.com/prices.php    днк тест 35 лв, а антигените се правят в почти всяка лаборатория в страната, струва ми се че днк тест има и в цибалаб и предполагам в НЦЗПБ.
НЦЗПБ - Национален Център Заразни и Паразитни Болести сграда ВИРУСОЛОГИЯ има Диагностично консултативен кабинет София Бул.Столетов 44А (близо до затвора)   http://www.ncipd.org/index.php?page=2   
Ако в последните месеци сте контактували с предпазни стредства е редно да се направят изследвания и на мъжа ви, защото може той да е по възприемчив към задържане на други инфекции, тоест оплакванията ви може да са в следствие на други бактерии.
По евтин вариант е да приемете с мъжа ви по един 14 дневен антибиотичен курс по преценка на лекар и тогава да предприемете изследване директно на ДНК тест от цервикален секрет и "х.трахоматис IgM за млада инфекция" около  35 + 15 = 50лв.

по правило хламидийните инфекции СА ПАТОЛОГИЧНО ОТКЛЮЧВАЩИ АВТОИМУННИ/РЕВМАТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, затова да се спира лечение на такава предполагаема инфекция поради несъвместимост на основното заболяване Лупус - НЕ Е ОПРАВДАНО

# 6
 • София
 • Мнения: 15 476
maryl, правила ли си си въобще кръвни изследвания за хламидии?
Къде?
Какъв беше резултата?

# 7
 • Мнения: 478
Дилянка,
maryl каза само това:
Цитат
Иначе моите изследвания са отрицателни ( вагинален и цервикален секрет ) само Ig G - 22 не е в норма
IgG е точно кръвно изследване, обаче е трябвало да пусне и "IgM х.тр"

# 8
 • София
 • Мнения: 15 476
Хм, аз питах защото пишеше ( вагинален и цервикален секрет ). newsm78
Но след като всичко е отрицателно, какво има?
На мен ми бяха правили навремето /2003/ в Цибалаб и ми бяха изкарали положителен за хламидии,
обаче после се оказа, че Цибалаб са менте, а на мен нищо ми няма и до ден днешен.

# 9
 • Мнения: 478
Дилянка,
тя maryl не каза с какфа референтна стойност резултата за "х.тр. IgG" й е 22, аз предполагам че е с референтна стойност под 0.9 отр, от 0.9-1.1 сива зона, над 1.1 полож.

Дилянка, А относно твоят миналогодишен резултат, ако говориш че на микробиологична посявка са ти порастнали хламидии в лаборатроия цибалаб, то ..незнам но може и да имат някакъв проблем със замърсяване на микробиологичните проби ..или незнам как се получава.
Примерно пациентите ползващи цибалаб на месец са средно 20 000 пациента, няма друга лаборатория с такъв дебит в страната, освен замърсяваията да са от натовварване. Не мога да си обясня как се замърсяват микробиологичните проби, но така или иначе се замърсяват и във всички останали лаборатории. Има хора които пишат по форумите че в колкото лаборатрии са пускали секрети толкова различни резултати са получавали.
За микробиологичните посявки е добра практика до 1 час да се обработят, но това може да стане ако се занесат лично директно в централната лаб. Затова една квартална МКБ може да е по-добра оферта.

# 10
 • София
 • Мнения: 15 476
Не е от миналата година, а от 2003.

Освен това, за Цибалаб специално беше станал един страхотен скандал с една мама от Форума, която стигна и до Господари на ефира. Пак я бяха уплашили с някакви положителни резултати, които не бяха вярни!

N, ти да не би да работиш там, та знаеш толкова много?

Впрочем, и аз се интрересувам от някоя наистина коректна лаборатория!

# 11
 • Мнения: 478
Дилянка, не ..хабер си нямам от медицина, художничка съм, единствените ми взаимоотношения с цибалаб са : пациент - лаборатория, досега почти не са ми досаждали в цибалаб, само веднъж ми забавиха срока ..чакали реактив.
В другите лаборатории завеждат по ЕГН и досаждат "ама не може вие да си назначавате изследвания" - като ставаше въпрос например за чернодробни ензими 7 лв ..дали ще платя преглед 30 лв само за едни ензими че да ми казват че не мога само ензими без док да си видя.
Обиколила съм лаборатории и болници в отчаяние със субфебрилната ми температура и умора. Диагноза още няма.
Сега и лимфен възел на врата ме притеснява, но не ми го признават за сериозен.

# 12
 • Мнения: 478
според мен цибалаб е добра за всички серологични изследвания, само микробиологията им явно ИМА ГОЛЯМИ ХИГИЕННИ ПРОБЛЕМИ.
На мен в цибалаб ми излезе стрептокока в урина(най-ниска цена за стерилна урина в столицата), имахме спорове с док че е замърсяване поради ниско число, но може би аз съм допуснала замърсяването, защото стрептокока го погнах със пеницилин а го намерих след антибиотика - оказа се резистентен на 5 АБ, в друга лаб намерих на гърло една бактерия резистентна на същите 5 АБ..това са си явно мои резистентни гадини. Стрептокока бе ясен, с високи антитела като за ревматолог. На мен ми бе полезно да го разкрия стрептокока, независимо от къде точно идва - гърло или урина, очевидно не бе от урина заради липса на циститна болка.
Но наистина, представям си за 30 лв посявка да ми извадят например фалшиво положителен сифилис в микробиология .. бих откачила, при все че серологично за 7 лв се потвърждава/отрича.

# 13
 • Мнения: 478
според мен серологичните са добре в цибалаб(носят се рекламни слухове че ползват най-добрите реактиви каквито само държавни болници имали),
 ДНК от секрет в геникалаб,
a микробиология аз съм доволна в кварталната лаб.

# 14
 • Мнения: 478
в черния ми списък за лаборатории са: бодимед и рамус лаб, за обслужване ..хигиена ..коректност - в рамус ми взеха кръв и ме лъгаха 6 работни дни че ставали бавно имуноглогичните - ами хората не са си били купили реактиви и вместо да ми кажат честно колко ще чакам ме лъгаха цигански, да не говорим че спирт рядко ползват а ръкавици въобще ..плюнчи лелката и боде...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт