Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора

USA

Мнения: 1 777
Пенкейкс



1ч.ч.-240мл

2ч.ч.брашно
2с.л.захар
2ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода
1/2ч.л.сол
2ч.ч.прясно мляко
2 яйца
1/4ч.ч.олио

В купа смесваме брашното,захарта,бакпулвера,содата и солта.В друга купа разбиваме яйцата,млякото и олиото.Изсипваме яйчената смес върху сместа с брашното и рабъркваме.От получената смес печем пенкейковете.
« Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 21:17 от Pety »
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Канелени рулца




2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
3/4ч.чаша захар
1ч.л.канела
1ч.чаша прясно мляко(пожелание за сиропиране)

В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото(3/4ч.чаша) разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме правоъгълник с размери 30 на 15см.(приблизително).Намазваме маслото върху тестото.В малка купа смесваме захарта и канелата и поръсваме върху маслото.Навиваме руло от правоъгълника и нарязваме на филийки дебели около 2см.Нареждаме в намаслена тавичка и печем на 200 градуса 15-20 минути или до леко покафеняване.Изваждаме от фурната и ги заливаме с прясното мляко(1ч.ч.).Сервираме топли.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Кифлички със сирене



2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
1 жълтък
сирене


В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото и разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме и намазваме маслото върху тестото и режем на триъгълници.В широката част на триъгълника слагаме натрошено сирене,завиваме и намазваме с жълтък.Печем на 200 градуса.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Сладък хляб с орехи и банани(Banana Nut Bread)



1/3 ч.ч.олио
1/2ч.ч.захар
2 яйца
1 3/4 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сода
1/2ч.л.сол
1ч.ч.банани на пюре
1/2 ч.ч.орехи(натрошени на ситно)

В купа разбъркваме олиото и захарта.След това добавяме яйцата.В друга купа смесваме брашното,содата ,бакпулвера и солта.Сухата смес постепенно добавяме към яйчената смес.Разбъркваме добре и добавяме бананите,разбъркваме и добавяме орехите.Изсипваме сместа в намазнена и леко набрашнена форма/тавичка и печем на 180 градуса около 40 минути.
« Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 23:20 от Pety »
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Кашкавалено хлебче




1 1/2ч.ч.прясно мляко(стайна температура)
2с.л.меко масло
3ч.ч.брашно
2ч.л.сол
2ч.л.суха мая
1ч.ч. настърган чедър

Замесваме еластично тесто от всички продукти с изключение на кашкавала.Оставяме  да втаса докато удвои обема си.Разстиламе втасалото тесто и слагаме по средата настъргания кашкавал .
След това завиваме на руло и
усукваме .
Поставяме в тавичка за хляб и оставяме да втаса.
След като втаса печем на 200 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем около 30 минути. :smile1:

 :exclaim:Аз го меся в машината за хляб ,като използвам програмата за тесто която е 1.30 минути и там си втасва.
 :exclaim:Аз не обичам чедър кашкавал и го замествам с мацарела.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Картофен хляб



2с.л.суха мая
1/2 ч.ч.прясно мляко
2 средни картофа(обелваме и ги сваряваме)
1/2 ч.ч. вода от варенето на картофите.
1с.л.олио
2ч.л.сол
3ч.ч.брашно

Смесваме млякото и маята и оставяме около 15 минути.Намачкваме картофите на пюре.Картофеното пюре ,солта и олиото добавяме към маята и млякото.Размесваме добре и след това добавяме водата.Постепенно добавяме брашното и месим до получаване на еластично тесто.Слагаме в купа и оставяме да втаса до удвояване на обема.От втасалото тесто правим 10 топки ,които нареждаме във форма за хляб и оставяме на топло да втасат.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути и след това намаляме на 180 и печем още около 35-40 минути.

 * 1ч.ч - 240мл.
 **тестото може да се замеси и в машината за хляб
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Колачки



1пакетче Филаделфия крема сирене
1ч.ч.меко масло
2 ч.ч.брашно
1ч.л.течна ванилия
конфитюр

Смесваме крема сиренето, маслото и ванилията.Добавяме постепенно брашното.Готовото тесто оставяме за 2-3 часа в хладилник да се охлади.Охладеното тесто разточваме на тънко и режим на квадратчета.Посредата на всяко квадратче поставяме по 1ч.л.конфитюр и завиваме.Поставяме в тавичка на разстояние и печем на 180 градуса за 30-35 минути.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Бисквити с шоколадов чипс/парченца



1ч.ч. = 240 мл

1ч.ч. меко масло
1ч.ч. захар
1ч.ч.кафява захар
2 яйца
2ч.л.ванилия(течна)
3ч.ч.брашно
1ч.л.сода
2-3 ч.л. гореща вода
1/2ч.л.сол
2ч.ч. шоколадов чипс/парченца
1ч.ч.натрошени/смлени орехи

Разбъркваме добре маслото с бялата и кафявата захар.След това добавяме яйцата и ванилията.Разбъркваме содата с горещата вода и добавяме към сместа.След това добавяме солта и постепенно брашното.Разбъркваме добре.Добавяме шоколадовия чипс и орехите.Със супена лъжица взимаме от сместа и слагаме в тавичката където ще ги печем.Слагаме в предварително загрята фурна(180 градуса) и печем около 10 мин.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Пудинг пай

 

блат
100 гр.масло или маргарин
1ч.ч.брашно
2с.л.пудра захар
1/2ч.ч. натрошени пеканс или орехи

пълнеж
1 пак(200гр.).филаделфия креме сирене
3ч.ч. разбита сметана
1ч.ч.пудра захар
2ч.ч.прясно мляко
1 пакетче инстант пудинг
1/2ч.ч  натрошени на ситно пеканс или орехи

Размесваме добре продуктите за блата.Разстиламе във форма за торта и с пръсти притискаме добре.Печем на 180 градуса около 15 минути.
В купа смесваме размекнатото крема сирене,1 1/2 ч.ч. от сметаната и пудрата захар.След това намазваме крема върху охладения блат.
Приготвяме пудинга с 2ч.ч.прясно мляко или следваме както е описано  на пакетчето и намазваме върху крема.След пудинга намазваме останалата сметана .Отгоре поръсваме с натрошените 1/2 ч.ч. пеканс/орехи.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Десерт с къпини



1ч.ч.-240мл

3/4ч.ч. рикота/извара
2/3ч.ч.кисело мляко
1с.л. пълнозърнесто брашно
2с.л. захар
1 яйце
1ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2ч.ч. къпини(пресни или замразени)

Разбъркваме рикотата ,киселото мляко и яйцето .Добавяме захарта и брашното.След като сме разбъркали добре добавяме кората и сока от лимон и къпините.Можем да оставим няколко за декорация.Изсипваме в предварително намаслена тавичка(18см).Печем на 180 градуса около 30-35 минути.Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре да постои около 20  минути.
*къпините могат да бъдат заменени с ягоди,малини или боровинки
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Чешки коледен сладкиш



1ч.ч.меко масло
1ч.ч.захар
2 жълтъка
2ч.ч.брашно
1ч.ч. орехи натрошени на ситно/смлени
1/2 ч.ч.ягодов конфитюр
щипка сол

В купа разбиваме захарта и мекото масло.След това добавяме жълтъците.Добавяме постепенно брашното и солта.След това добавяме и орехите.Разделяме полученото тесто на две.Едната част разстиламе в намаслена квадратна тавичка(22.5см) и намазваме отгоре със конфитюра.От другата част с леко набрашнени ръце накъсваме малки парченца и слагаме върху конфитюра без да ги натискаме.


Печем на 200 градуса около 40 минути или до златисто.
  *1ч.ч.-240 мл.
 ** Аз пекох в правоъгълна тавичка с размери 22.5/32.5см.
  ***Забравих да сложа орехи ,но и без тях сладкиша беше вкусен.

Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Флан



1ч.ч.захар
1кутийка сладко кондензирано мляко( 1 1/4 ч.ч.)
1 1/4ч.ч. прясно мляко
3 яйца
1 ванилия
Разбиваме яйцата ,млеката и ванилията.Карамелизираме захарта и я изсипваме във формата където ще печем.Изчакваме карамела малко да истине и изсипваме сместа.
Печем на водна баня около 1 час.След като е опечен оставяме на истине и оставяме в хладилник поне за 6 часа.Преди сервиране с нож отделяме покрай стените и обръщаме.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Тарт с червени плодове



1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
100 гр.масло
¼ ч.ч. студена вода
1 яйце -разделено белтък и жълтък
500 гр.плодове(ягоди ,сливи,череши)-нарязани на филийки
1с.л. захар +1 ч.л.
1с.л  прясно мляко

Брашното ,солта ,маслото и водата се омесват.С тестото оформяме  топка ,която слагаме в найлонова торбичка и натискаме до получаване на тънка платка с диаметър около 20 см.Тестото слагаме в камерата за около10 минути.През това време  разбиваме леко белтъка,разбиваме жълтъка с млякото.Вадим  платката от камерата и слагаме в тавичка в която ще печем.Намазваме тестото с белтък и изсипваме плодовете ,като оставяме  отстрани около 1 см .Поръсваме плодовете с 1с.л. захар,подвиваме краищата на тестото навътре и намазваме с разбития желтък и поръсваме с 1ч.л. захар.Слагаме в загрятата фурна(190Ц) и печем около 40 мин.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Млечна торта(Three milk cake)



1 1/4 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.ч.захар
1/3ч.ч.олио
5 яйца
1ч.л.течна ванилия
1ч.ч.+1/2ч.ч.прясно мляко
1ч.ч.кондензирано мляко
1ч.ч.течна сметана
1с.л.ром
щипка сол

В купа смесваме брашното,бакпулвера и солта.В друга купа смесваме олиото,захарта и ванилията.Прибавяме яйцата едно по едно към захарната смес и разбиваме добре.Добавяме 1/2ч.ч.мляко и изсипваме брашното по малко.Изсипваме сместа в леко намазнена форма за торта и печем на 170 градуса за около 30-40 минути.Оставяме тортата да изстине до стайна температура.Надупчваме с вилица на 20-30 места.Оставяме в хладилник около 30 минути за да се охлади добре.През това време разбъркваме 1ч.ч.мляко,кондензираното мляко,сметаната и рома.Бавно изсипваме върху вече изстудената торта.Оставяме в хладилник за още 1 час.След това се украсява.
*1ч.ч.-240мл.
  **тортата е на един блат ,но става много сочна


Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Пудинг-чийз кейк



основа
2ч.ч.смлени  бисквити
2с.л.захар
5с.л.разстопено масло

крем
1 пакетче инстант пудинг(100гр.)
2ч.ч.прясно мляко
около 100 гр.  "Филаделфиа"стайна температура

1ч.ч.сладко

За основата се смесват бисквитите ,захарта и маслото.Разстиламе сместа  по дъното на тортена форма или тавичка за пай и малко  отстрани по стените.Оставяме в хладилник да стегне.

 крем:смесваме пудинга и прясното мляко и разбиваме с миксер  докато се сгъсти(около 3мин.)След това добавяме мекото креме сирене и разбиваме още около 2 минути.Намазваме крема върху основата ,оставяме в хладилник около час и после намазваме отгоре със сладко по желание.
« Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 23:46 от Pety »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора