Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 297 отговора

Sofia

Мнения: 7 141
    Не се сдържам да не споделя тази рецепта с вас! Crazy Very Happy
    Зарадвайте семейството си с този уникален вкус! newsm10
    Тортата е много нежна и сочна.Нещо между шоколадов мус и шоколадов сладолед.
     Love Моята приятелка я нарече шоколадово съвършенство! Very Happy
    Абсолютно си струва да я опитате!Изобщо не е трудна за приготвяне.

     Блат:
     2 яйца
     2/3 ч.ч. захар
     2 с.л. грис
     1 шоколадов пудинг на д-р Йоткер(или друг 50 г)
     1 с.л. прясно мляко
     110-115 г маргарин или същото количество краве масло
     1 бакпулвер
     350 г извара
     100 г стафиди(предварително накиснати във вода)

      Крем:
      600 г заквасена сметана (или 800г)
      1/2 ч.ч. захар (или 2/3 ч.ч.)
      1 пакетче ванилена захар
      3 с.л. какао на прах

      Накисваме стафидите в гореща вода.
      Забъркваме продуктите за блата по реда в който са изписани.Добавяме изцедените стафиди.Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава(не трябва да е много голяма,моята е с 23 см диаметър).Печем на умерена фурна.За готовност проверяваме с дървена клечка.Да знаете,че не бухва кой знае колко,това да не ви плаши.
      Преди да го срежете на 2,изчакайте да изстине напълно(това е много важно!!! Naughty).Хубаво е да го правите с по-остър нож.
      Разбъркваме заквасената сметана със захарта,ванилията и какаото.
      2/3 от крема слагаме върху долния блат и 1/3 върху горния.
      Украсяваме тортата с настърган шоколад или както аз направих :разтопих 3 квадратчета шоколад и с него направих точки върху горния слой на крема,получи се много симпатично!
      Оставяме тортата да престои 1 нощ в хладилника.
      Сигурна съм ,че резултатът няма да ви остави безразлични!
      Да ви е сладко! Love

      
 
       NaughtyЕдно важно уточнение!В рецептата няма брашно.Да не се чудите за липсата му.
  
« Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 20:13 от Селма »
Цитирай

София

Мнения: 310
Аааа Селма, стига с тия изкушаващи неща, ще ме изгонят от вкъщи вече, само ги тъпча със сладко   35  Ама трябва да се пробва и тази вкусотия, но по натам, че още ме държи провала от кекса ти  Embarassed
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
  Еееееееее....хубаво начало..... Confused
  Бобсито,да не мислиш,че аз не съм се проваляла?И все с готини рецепти!Но после,като им хвана кусура,не ги пускам:и болярската пита на Биляна,и покрива със крем-сирене на Наталина,ореховия пай на Цецето....други....Но след 1-2 опита ми станаха любими!Така че не бързай с изводи,а пробвай още и още веднъж! Wink Hug
  Много малко хора са се проваляли с шокладово-банановия кекс,ще се получи и при теб! thumbsup
Цитирай

в града на младостта

Мнения: 110
ще я приготвя за  8-ми март.Заслужава си да се опита това ''божество'', като се има предвид ,че е на особена почит у нас  всичко що е шоколадово. Благодаря Селма за рецептата.  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 2 387
Изглежда превъзходно.Скоро ще споделя какво се е случило с моя опит да я приготвя.
Цитирай

София

Мнения: 310
  Еееееееее....хубаво начало..... Confused

Не исках да прозвучи лошо  Rolling Eyes
Междудругото поста ти ме вдъхнови, та мисля тези дни да я направя тази торта.Досега все хубави рецепти даваш, така че съм сигурна, че и този път няма да остана разочарована.Благодаря ти    bouquet
Цитирай


Мнения: 994
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Захар Smile
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Ех, Селма поредната ти рецепта за торта която ме изкушава да направя,при това излизам и в отпуск.
При мен и шоколадово-банановата и торта Медовик станаха доста успешни и разбрах,че на 2-3 ден станаха още по вкусни..
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Захар Smile
   Разбира се,захар!!!  Благодаря ти Пети! Hug
   Ле-ле!Как съм могла да не го напиша!!! doh Моите извинения! Embarassed Embarassed Embarassed
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141

При мен и шоколадово-банановата и торта Медовик станаха доста успешни и разбрах,че на 2-3 ден станаха още по вкусни..
   Кой от Медовиците си правила?С многото кори или с един мек блат?
   Радвам се,че се справи успешно! Hug
Цитирай

Nederland

Мнения: 1 298
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?
  Мога само да преположа,но не нося отговорност за  резултата.....
  Безсолно топено сирене би могло да свърши работа.За маскарпонето....никога не съм имала работа с него.... Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
Веднага си записвам и тази твоя рецепта Smile. Тези дни ще я пробвам, обичам рецепти с извара Wink
Бананово шоколадовия кекс е на голяма почит у дома, за което много ти благодаря Hug
Цитирай


Мнения: 311
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?

Има - това е   kwark
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 297 отговора