Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 фев. 2009, 22:55 ч.

ПОДПИСКА ЗА ДОСТЪПНОСТ

  • 1 183
  • 5
  •   1
Отговори
Това засяга и всички майки с колички,затова я пускам и тук(подписката)
адрес на подписката:
 http://www.bgpetition.com/dostupnost-uvrejdania/page-1.html

# 1
Това засяга и всички майки с колички,затова я пускам и тук(подписката)
адрес на подписката:
 http://www.bgpetition.com/dostupnost-uvrejdania/page-1.html
-всъщност ,ако не и тук мястото модератор да я прехвърли
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

# 2
# 3
Уважаема г-жо Масларова,
Уважаеми д-р Желев ,
Уважаема г-жо Плугчиева,

Известно е, че държавата може ефективно да провежда своите политики с помощта на „пръчката и мокрова” – т.е. както санкции за нарушителите, така и стимули за отличниците. Един от най-силните стимули, с които Вашите министерства разполагат, са публичните финанси, които Вие разпределяте сред държавни и частни болници, хотели и центрове за санаториално лечение. Част от тях са:

- финансиране по линия на НОИ
- финансиране по линията на проекта за социален туризъм (почивката на пенсионери в неактивния туристически сезон)
- финансиране чрез добавката за санаториално лечение за хора с увреждания
- финансиране чрез Еврофондовете


Над 95% от болниците, хотелите и центровете за санаториално лечение в България не отговарят на критериите за архитектурна достъпност в Наредба № 6 от 26 ноември 2003 г. за изграждане на достъпна среда в урбанизираните територии и ни лишават от възможността да ползваме техните услуги поради физическите си затруднения. Това е непряка дискриминация върху повече от 800 000 български граждани, които имат най-голяма нужда от тези услуги!

Средствата в държавният бюджет и в бюджета на Европейския Съюз се събират от нас, от нашите роднини и приятели, от гражданите на общото ни европейско семейство. Затова следва да се изразходват единствено за дейности, от които могат да се възползват всички членове на обществото – в това число и от нас – хората с физически увреждания.

Ето защо, ние от Национална Мрежа за Хора с Увреждания
Ви призоваваме да наложите:


МОРАТОРИУМ върху изразходването на публични средства за всички бенефициенти – като (но не само) хотели, болници и рехабилитационни центрове – които не предоставят възможност техните услуги да се ползват от всички български граждани – независимо от увреждане, пол, раса, народност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние.

Убедени сме, че едновременно с по-ефективните санкции за архитектурна недостъпност, разумното разпределяне на публичния финансов ресурс сред изрядни (вкл. и по отношение на архитектурната достъпност) бенефициенти, ще промени България в едно по-добро място за живот за всички нас.


С уважение,

хора с увреждания от цяла България, свързани чрез
Националната Мрежа за Хора с Увреждания www.network-hv.com


Това писмо е публикувано в сайта на Националната Мрежа за Хора с Увреждания на адрес: http://network-hv.com/index.php?option=com_content&task=view … 1917&Itemid=1
и на адрес: http://www.bgpetition.com

Всички получени отговори и бъдещи (надяваме се – добри) новини по този проблем ще бъдат публикувани на сайта.

Национална Мрежа за Хора с Увреждания е неформално място за общуване и подкрепа между хора с увреждания в България. В сайта на Мрежата www.network-hv.com досега са се регистрирали над 1000 човека от цяла България. Национална Мрежа за Хора с Увреждания не е обвързана с политически партии, организации или религиозни общности.
 

# 4
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 196
Вени, пуснах петицията в клюкарника. Там влизат повече хора и се надявам да я подпишат. Peace

# 5
  • Мнения: 3 522
Дайте и своя глас за да станат невидимите ,видими! Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт