Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 484
Здравейте,
задължително ли е боба да се кисне предварително във вода.Ако го сложа да се вари директно?! Rolling Eyes newsm78
Цитирай


Мнения: 6 550
Образува повече газове.Поне го остави да поври малко и изхвърли тази вода.Срожи му чиста и си го свари.
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Кисненето на боба с вода (може и малко сода)  е за да се свари по-лесно.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Ако вариш боба в тенджера под налягане можеш и да не го киснеш. Но пак трябва да хвърлиш първата вода.
Цитирай


Мнения: 11 612
Какво направих последният път.......

Накиснах боба от вечерта с малко сол - може би 2 щипки....Четох във форума тук,че така са се сварявали и старите бобчета, че обикновено боба е смесица от стар и нов, за съжаление......

После в теджерата го варих, махнах първата вода и след това в гювеча с всичко - лук, пипер, домати, подправки и на бавен огън във фурната. Никакви газове нямахме!
Цитирай


Мнения: 2 800
Не е задължително да го киснеш, това се прави за по-бързо увиране. Аз сменям винаги първата вода.
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
Не е задължително да го киснеш, това се прави за по-бързо увиране. Аз сменям винаги първата вода.

Точно така, накисването е за по-бързо приготвяне. Иначе аз в началото сменям 2-3 води и тогава вече започва същинското му приготвяне. Никога не са се оплаквали моите да имат газове. Също и щипка сода добавям.
Цитирай


Мнения: 1 157
Точно така, накисването е за по-бързо приготвяне. Иначе аз в началото сменям 2-3 води и тогава вече започва същинското му приготвяне. Никога не са се оплаквали моите да имат газове. Също и щипка сода добавям.
Аз приготвям по същия начин боба Peace
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз го слагам във вода със сода и хвърлям две води.
Кисненето е, за да се сготви по-бързо.
Цитирай


Мнения: 7 423
Кисне се за по-бързо увиране. Понякога дори го слагам от вечерта и на сутринта е доста сгърчен. Но ако нямаш време да го киснеш, не е проблем. Хвърляй пак 2-3 води и си го вари по-дълго.
Цитирай


Мнения: 484
Благодаря Ви вече се вари на котлона Very Happy
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не е задължително  Peace

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.