Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 март 2009, 10:05 ч.

Въпрос за боб

  • 751
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 729
Здравейте,
задължително ли е боба да се кисне предварително във вода.Ако го сложа да се вари директно?! Rolling Eyes newsm78

# 1
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 851
Образува повече газове.Поне го остави да поври малко и изхвърли тази вода.Срожи му чиста и си го свари.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 340






Кисненето на боба с вода (може и малко сода)  е за да се свари по-лесно.

# 3
  • София
  • Мнения: 11 228
Ако вариш боба в тенджера под налягане можеш и да не го киснеш. Но пак трябва да хвърлиш първата вода.

# 4
  • Мнения: 11 612
Какво направих последният път.......

Накиснах боба от вечерта с малко сол - може би 2 щипки....Четох във форума тук,че така са се сварявали и старите бобчета, че обикновено боба е смесица от стар и нов, за съжаление......

После в теджерата го варих, махнах първата вода и след това в гювеча с всичко - лук, пипер, домати, подправки и на бавен огън във фурната. Никакви газове нямахме!

# 5
  • Мнения: 2 804
Не е задължително да го киснеш, това се прави за по-бързо увиране. Аз сменям винаги първата вода.

# 6
  • Baile Átha Cliath
  • Мнения: 3 219
Не е задължително да го киснеш, това се прави за по-бързо увиране. Аз сменям винаги първата вода.

Точно така, накисването е за по-бързо приготвяне. Иначе аз в началото сменям 2-3 води и тогава вече започва същинското му приготвяне. Никога не са се оплаквали моите да имат газове. Също и щипка сода добавям.

# 7
  • Мнения: 1 157
Точно така, накисването е за по-бързо приготвяне. Иначе аз в началото сменям 2-3 води и тогава вече започва същинското му приготвяне. Никога не са се оплаквали моите да имат газове. Също и щипка сода добавям.
Аз приготвям по същия начин боба Peace

# 8
  • Мнения: 7 474
Аз го слагам във вода със сода и хвърлям две води.
Кисненето е, за да се сготви по-бързо.

# 9
  • Мнения: 7 480
Кисне се за по-бързо увиране. Понякога дори го слагам от вечерта и на сутринта е доста сгърчен. Но ако нямаш време да го киснеш, не е проблем. Хвърляй пак 2-3 води и си го вари по-дълго.

# 10
  • Мнения: 729
Благодаря Ви вече се вари на котлона Grinning

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Не е задължително  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт