Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 март 2009, 11:07 ч.

SOS - ДА СПАСИМ ТОРТЕНАТА ТЕМА

 • 6 994
 • 106
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 961
Ще нарека поста си – „ИЗПОВЕД”, за да оправдая дължината му.
От вчера съм в дилема, дали да напиша това или да премълча, да се сбогувам с ТОРТЕНАТА ТЕМА и да махна с ръка: „Майната му, 36 години прекрасно си живях и без темата, ще продължа и занапред......”
Но вярвате ли че сутринта събуждайки се, пак първо това ми изникна като въпрос.....
Чувствам се странно, чувствам се неестествено. Усещам че съм тъжна. Криво ми е!!!! Нещо съм загубила и не мога да се примиря.....
Тук започва моята изповед.
Характера ми е такъв, че трудно вирея в дамска компания. Това е факт. Когато НелиДи ме „вкара” в темата, преди почти година, си мислех: „Какво пък толкова, ще е регистрирам, ще се позабавлявам и като ми писне – Сбогом, Гергино......! Ставам и се изнасям.
Е, да ама не!!! Не стана така.
Не очаквах че ще оцелея в тази дамска тема. Никога не съм имала намерение да се занимавам с торти толкова много. Не съм професионалист, не мисля  и да ставам. Това което съм научила от двамата майстори /баща и син/ си го знам от години. Опита ми се изразява в това, че са ме викали да им помагам при по-големи поръчки. Правила съм за в къщи, за гости, за приятели.... но много по-прости неща. ИСТИНСКИТЕ си торти, започнах да правя, едва когато ВИ намерих. Имам да уча още много.... ама много. Тортоправенето се превърна от шега в хоби, а след това и в страст. Още повече че отвсякъде намирам подкрепа. Всички около мен ме стимулират.
Предполагам че повечето от Вас, мислят като мен. Когато правя торта, на първо място си мисля: КАКВО ЩЕ КАЖАТ МАЦКИТЕ? КАК ДА ГИ ШАШНА С НЕЩО НОВО? ДАЛИ ЩЕ МИ ХАРЕСАТ ТОРТАТА ИЛИ ЩЕ МЕ КРИТИКУВАТ????.... на второ място си мисля: Дали клиента/роднината/приятелчето/детето, ще си харесат тортата???..... И някъде.... мноооооого назад в мислите ми е въпроса: Харесва ли ми на мен???
Ако някой все още не разбрал, защо е тази изповед, ще го кажа така:
Тортената тема за мен стана „ОСТРОВЪТ НА СПОКОЙСТВИЕТО”. Там се изолирам от света. Там намирам съмишленици. Там намирам вдъхновение.....
И то не защото след всяка моя торта има 3 страници похвали, а защото там се чувствам ДОБРЕ!!!
Извън темата не обичам да говоря за торти. Избягвам да коментирам. Ако някой прояви интерес към самия процес, насочвам го към темата.... Добре дошъл е.
Но линка към темата е ТАБУ за хората около мен. Това си е моята ЛИЧНА територия и никой, ама никой няма право да наднича там. Албума ми е обществен, но темата си е МОЯ.
Но.....
Напоследък темата се превърна в доста неприятно за мен място. И знам точно кога се случи това.
Когато започнаха годишните номинации на БГ МАМА. Там темата ни беше в челната тройка. Напълно нормално е, хората следящи номинациите да надничат тук и да видят кои сме ние. Оттам започна и прилива на новозаписали се.
Нямам нищо против тях. Наистина! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ – ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!! – знаете кой го е казал. Повече хора – повече идеи, повече вдъхновение и повече усъвършенстване за самите нас.
Оттам започнаха и раздорите. Напълно естествено е „новите” да питат. Напълно естествено е въпросите да се повтарят. Напълно естествено е на моменти да ти писне! Ами, ако не желаеш да помогнеш – просто не пречи. Не обиждай и не мърмори! Прескочи поста и давай напред.
Досадно е да се отговаря по един и същи начин, но я всяка от вас да се върне назад във времето, в своето собствено начало и да се замисли: КАКВО СИ РАЗБИРАЛ ТИ В САМОТО НАЧАЛО? КОЛКО ОТ ТЕРМИНИТЕ СИ ПОЗНАВАЛ???
Една кратичка история ще ви разкажа:
Имах една позната. Смотана, наивна, некадърна, глупава, без самочувствие. Не можеше собствения си задник, с двете си ръце да намери.... Влача си я от дете.... Единственото което можеше, е да се усмихва чаровно със сладката си муцунка. То е ясно че се омъжи за баровец. Една година след това вече беше НАЙ-ВЕЛИКАТА АЗ!!! Започна да ме поучава, да ми прави забележки, да се опитва да промени начина ми на мислене и на живот. Писна ми! За един рожден ден, и подарих сувенир – мънички кожени цървулки с идеята НИКОГА да не забравя откъде е тръгнала...... Вече 10та година, тя не ми говори......
Както и да е.....
Ако някой не е схванал идеята на историята ще го кажа така:
НЕКА ВСЯКА ОТ НАС, НОСИ В СЕБЕ СИ СВОЯ ЦЪРВУЛ, КОЙТО ДА И НАПОМНЯ ЧЕ НЕ СЕ Е РОДИЛА  НАУЧЕНА!!!
Това беше моята изповед към вас.
НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОМИСЛИМ КАК ДА СПАСИМ ТОРТЕНАТА ТЕМА И КАК ДА ВЪРНЕМ ТОПЛОТАТА, НАСТРОЕНИЕТО, СЪРДЕЧНОСТТА И ТРЪПКАТА!!!
Няма да се извинявам!
Няма да се правя на велика!
Ако тази нова тема ни помогне, ще се радвам. Ако не...... винаги мога да я закрия и просто да си спомням с умиление и тъга за ЗАГУБЕНАТА ТОРТЕНА ТЕМА!!!!!

Имам някои предложения, относно наболелите въпроси. Дали ще се приемат – незнам. Но затова и беше тази нова тема:
1.   Относно първата страница – съгласна съм че е много дълга. И все по-дълга става.
-   предложение: Линковете към старите теми да се премахнат и на тяхно място да се сложи обобщаващ линк, който да препраща на точното място в библиотеката
2.   Същото важи и за полезните съвети. Има начин да има препратка директно към тях.
3.   Тортената библиотека си остава с големи букви. Тя е полезен вход.
4.   Тези рецепти за торти – са абсолютно безсмислени там – според мен. И те могат да се заменят с обобщаващ линк.
5.   Линка за сбирката – скоро ще отпадне. То е ясно защо.
6.   БОЛНА ТЕМА:
-   поздравления за празници
-   картички
-   почерпки.....

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: На 1ва стр. спокойно може да се сложи  този линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=34.0
 С големи букви може да се уточни че ТАМ ще се правят поздрави и честитки. Първия който реши да поздрави някой, просто отваря нова тема в този линк с поздрави за конкретния човек. В тортената текуща тема може да сложи един надпис "ЧРД......едикойси" и да го направи като активен линк. Ако някой те изпревари, просто.... вдигаш рамене и триеш твоята темичка.
7. Ако искате да помогнете на някой начинаещ, не му казвайте сухото: ИДИ В БИБЛИОТЕКАТА. Там всеки начинаещ ще се изгуби. Дайте упътване. Нещо приблизително или ако може ориентир горе-долу къде се намира съвета ви.
8 Постове от сорта „Запис” са адски влудявящи. Но няма как да се избегнат.
9. Нещо което мене лично ме вбесява доста често. Темата се превръща в американски телешоп. Повтарят се до болка едни и същи линкове, цени, обсъждания за заявки и доставки. Това не е ли също спам? Или побългарените американски фрази целят нещо друго? След като е досадно да четеш рецепта и съвети за марципан Варна, на всяка 3та страница, дали не е досадно да четеш и това на всяка 5та страница? Нека и тези въпроси се обмислят. Ако трябва да сложим един пост с адреси за пазар в библиотеката и да се препращаме там.
В момента не се сещам за друго....
Ако има желаещи да обсъдим тези неща, моля.
Не пестете думи. И говорете открито. НЕКА НЯМА СЪРДИТИ И ДА СЕ ОПИТАМЕ ЧЕСТНО, ОТКРОВЕННО И БЕЗБОЛЕЗНЕНО ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА.
Благодаря за вниманието!# 1
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 272
Ванче,напълно съм съгласна!
Ще ми е много гадно,ако точно ти напуснеш темата...научих толкова много от теб,а съм сигурна,че има какво още да предложиш ...като идеи,като емоции.Винаги съм се възхищавала на хора,които реагират на момента , спонтанно, /визирам организацията на срещата/ може би защото аз не съм такава...
На мен лично темата ми харесваше, и все още ми харесва...някой беше написал,че ако не си покаже тортата ,все едно не е правил такава...за мен е същото.Когато пусна торта,после цял ден сигурно влизам стотина пъти да проверявам ...кой я е видял,дали се е харесала,за евентуални пропуски,защото дори и аз да си знам кусурите,винаги има нещо,което не съм довидяла,или не съм направила ,защото не съм се сетила...или не съм знаела.Като за тортата от предизвикателството,но това е друга тема.
Обикновено отговарям на въпроси,когато съм сто процента сигурна в отговора.Може отстрани да изглежда ,като че ли не искам да го правя,но наистина не се чувствам компетентна все още да съветвам другите.По-скоро споделям своя опит и грешка.
Ако щете вярвайте,но като си направя кафето,и изпратя родата на училище и работа и седна на компа,първо преглеждам тортената.Винаги съм обичала да правя сладкиши и торти,но откакто открих тази тема /през юли2008 /тя е за мен като първа приятелка.
Мисля,че винаги ще има хора,които ще минават през темата с два-три въпроса,и няма да се появат повече.Но тя не е за тях,и може би е по-добре да не обръщаме внимание...
Аз лично се опитвам да игнорирам по-остри постове и реплики...за сега успявам,може би защото и в живота не се връзвам много-много на ,как да го нарека,изцепки и подобни.да е жив и здрав половинката,той ме научи да приемам нещата откъм смешната им страна...и така е много по-лесно.
Ой,дълго стана...та с една дума,харесвам си темата и много ми се иска да продължа да общувам с вас и занапред.Нека не се лишаваме от положителните емоции,които ни дава ...
Благодаря ви ,че ви има ,че ви познавам!    

# 2
 • Мнения: 484
Ванче,благодаря ти,че ми показа темата.   bouquet След малко ще напиша моето мнение

# 3
 • Балчик
 • Мнения: 7 311
Аз напоследък малко чета в тортената тема, още по-малко пиша. Та пак съм изпуснала нещо явно. Ама както винаги и както във всички теми и тук явно се о..а нещата. Защо ли не се учудвам. Отивам подробно да прочета за какво иде реч, но съм на път съвсем да спра да пиша в темата.

# 4
 • Мнения: 7 474


Имам някои предложения, относно наболелите въпроси. Дали ще се приемат – незнам. Но затова и беше тази нова тема:
1.   Относно първата страница – съгласна съм че е много дълга. И все по-дълга става.
-   предложение: Линковете към старите теми да се премахнат и на тяхно място да се сложи обобщаващ линк, който да препраща на точното място в библиотеката
2.   Същото важи и за полезните съвети. Има начин да има препратка директно към тях.
3.   Тортената библиотека си остава с големи букви. Тя е полезен вход.
4.   Тези рецепти за торти – са абсолютно безсмислени там – според мен. И те могат да се заменят с обобщаващ линк.
5.   Линка за сбирката – скоро ще отпадне. То е ясно защо.
6.   БОЛНА ТЕМА:
-   поздравления за празници
-   картички
-   почерпки.....

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: На 1ва стр. спокойно може да се сложи  този линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=34.0
 С големи букви може да се уточни че ТАМ ще се правят поздрави и честитки. Първия който реши да поздрави някой, просто отваря нова тема в този линк с поздрави за конкретния човек. В тортената текуща тема може да сложи един надпис "ЧРД......едикойси" и да го направи като активен линк. Ако някой те изпревари, просто.... вдигаш рамене и триеш твоята темичка.
7. Ако искате да помогнете на някой начинаещ, не му казвайте сухото: ИДИ В БИБЛИОТЕКАТА. Там всеки начинаещ ще се изгуби. Дайте упътване. Нещо приблизително или ако може ориентир горе-долу къде се намира съвета ви.
8 Постове от сорта „Запис” са адски влудявящи. Но няма как да се избегнат.Това би трябвало да важи за всички теми.
Относто оформлението на самата Тортена тема,
който я пуска и му се занимава да я подреди както си описала.
Честитките от по 5 стр. не са на място, но пък и не е удобно да ги изтриваме Wink,
ако всички подкрепят твоето предложение ще ги изтриваме и който има желание да пуска тема в Календар.

Относно повтарящите се въпроси и новите потребители- ми няма как да стане за жалост.
Всеки има право да влиза и да пита и да пише, без да е прочел преди това 100 стари теми. Wink

# 5
 • Балчик
 • Мнения: 7 311
Наскоро в един друг подфорум имаше една прекрасна тема. После станаха много потребителките с претенциии обидчиви на всичкото отгоре. Та накрая "старшите" се отцепиха и си направиха нова тема . Сега всеки си пише в темата.
И тук ли искате така да стане? Имаме ли нужда от 2 лагера, всеки с отделна тема, както си я харесва.
Хубава работа, ама циганска са казали хората.Това не го казвам, за да обидя някой, а за да се замислим малко над проблема, преди съвсем да сме оцвъкали пейзажа и да сме се изпокарали.

# 6
 • Мнения: 11 610
Ванччче, не си отивай! НелиДи доведе и мен в тортоправенето......

Аз бях една от тези, които мърмореше за честитки и пр. Да, когато пишеш редовно в една тема, ти ставаш близък с хората там...Но когато отвориш 5 теми във форума и всичките 5 или поне 4 са честитки - ти накъртва....А и все пак темата е за даден въпрос, за даден човек има отделено място в Календара на събитията.

Да, лудница е за нов човек в тортената тема. И когато го пратят там - и очите му стават #Crazy...Писала съм за това......Не е честно просто.......Аз смятах,че една ли не се слага марципан, глазура и руска мастика едно върху друго.....Знам ли кое за какво става......А и първоначално като чета марципан се сещам - шоколад, а не тесто от брашно, вода и пудра захар. Обърквацията е пълна.

Понякога се обръща внимание на утвърдени и познати имена, а на тези, които са по-малко популярни - въпросите им понякога остават да висят.......

Лично за себе си говоря - искам да има критика в темата......Защото само така ще знам къде съм сгрешила и къде да се поправя за другия път. Но пък и малко окуражителни слова ще ми дойдат добре.

Писах, разсърдиха се или не хора, за тортената библиотека, че да - информацията е много там, много ценна и полезна.......Събирана трудно.....Но това са само сухи думи......Ако няма кой да ти каже как да ги разчетеш тези думи. Все една да вземеш закона за пътищата и само по закона да се научиш да караш кола...Ами няма да стане.......

Другото което е, понякога свикваме с едно и също нещо, с едни и същи хора.....и ни е страх да влязат нови, незнаещи, питащи и неопитни......Извинявам се на всички за въпросите си!Не искам да досаждам, не искам да ставам банална, но понякога задавам елементарни въпроси.....

Дори мога да кажа,че ме е било и срам да питам, точно за да не се отреагира с това,че съм неопитна и с 2 леви ръце и затова не умея едно или друго, или че пак - за 5-ти пореден път се провялям в едно и също нещо.......Знам,че не мога да правя торти, знам,че се уча, но пък имам и нужда от помощ.

Всички красоти, които виждам в тортената тема и в галерията, са пир за очите ми.......Искам не като тях.....Не летя нависоко...Искам само наполовина от тези красоти да мога и аз да ги правя......

И за да продължа с изповедтта си ще кажа - благодарна съм на Ванчччето, на Наталина, на Пепи, на Лабрекс, на Бъни, на Крисчето които в ЛС ми обърнаха внимание в началото на трудния ми път, и както винаги на първите - Пиги и НелиДи, които ме насърчиха да започна. Това е отделено , скъпоценно време. То на всички ни е в липса често. Точно затова се губя в темата понякога в приказки, поздрави, ох и ах за дадена торта....И...то спама е неизбежен...но всичко е хубаво, когато си има граници.......

Извинявам се ако съм засегнала някой! Нищо лично!  bouquetВчера бе ден за прошка - искам я ако съм наранила някоя дама умишлено или не......

Хубаво е всяко нещо да бъде гъвкаво, и да се променя от време на време, да не бъде в застой, да бъде обновявано като се запази доброто старо и се сложи доброто ново.

Ванччче, стой си тук, не си ходи! Hug


И май лимита за тортената тема е 25 стр., защо на 20 стр. се прави нова...Питах един път - не ми се отговори...Все пак това са още 5 страници по 15 мнения......

# 7
 • Мнения: 383
Аз съм нова в тортената тема и имам огромното желание да правя торти  и наистина ми се иска темата да бъде спасена. От гледна точка на един абсолютен новак, мога да кажа това което ми направи впечатление още при записването ми.

Напълно естествено е „новите” да питат. Напълно естествено е въпросите да се повтарят. Напълно естествено е на моменти да ти писне! Ами, ако не желаеш да помогнеш – просто не пречи. Не обиждай и не мърмори! Прескочи поста и давай напред.

Абсолютно съм съгласна - чела съм в тортената библиотека, но половината термини там не са ми познати... още повече - някои неща няма как да ги знам ако не питам... например, в библиотеката са дадени покрития и теста за моделиране на фигурки... от гледната точка на новак, аз няма как да знам че фонданът става за фигурки... винаги съм мислела че е само за покритие... и ми се налага да питам... или пък "покрития които стават за под чаршафа" ... иди разбери какво е чаршаф (добре че съм досетлива)...

Имам някои предложения, относно наболелите въпроси. Дали ще се приемат – незнам. Но затова и беше тази нова тема:
1.   Относно първата страница – съгласна съм че е много дълга. И все по-дълга става.
-   предложение: Линковете към старите теми да се премахнат и на тяхно място да се сложи обобщаващ линк, който да препраща на точното място в библиотеката
2.   Същото важи и за полезните съвети. Има начин да има препратка директно към тях.

С това не съм много съгласна, защото в първите теми са се обсъждали най-много различните техники и описания... сега темите са предимно "Да си покажем тортата и да ми я похвалят"... тогава са се давали съвети и е полезно да се прочете... още повече че в тортената библиотека нещата са написани като за по-разбиращи, а в началните теми са отговаряли на "глупави въпроси"

6.   БОЛНА ТЕМА:
-   поздравления за празници
-   картички
-   почерпки.....

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: На 1ва стр. спокойно може да се сложи  този линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=34.0
 С големи букви може да се уточни че ТАМ ще се правят поздрави и честитки. Първия който реши да поздрави някой, просто отваря нова тема в този линк с поздрави за конкретния човек. В тортената текуща тема може да сложи един надпис "ЧРД......едикойси" и да го направи като активен линк. Ако някой те изпревари, просто.... вдигаш рамене и триеш твоята темичка.
Нова тема за поздравления ми се струва безсмислена... 1. защото това си е тема за 1 ден и после някой трябва да я затвори/изтрие и 2. защото така например аз ако искам да поздравя някого трябва да търся специално дали има тема за него и прочие... и е доста по-мило ако поздравлението е директно в темата... лично мнение... ако без тях темата ще е по-добре, аз съм ОК... другите неща са по-важни...

7. Ако искате да помогнете на някой начинаещ, не му казвайте сухото: ИДИ В БИБЛИОТЕКАТА. Там всеки начинаещ ще се изгуби. Дайте упътване. Нещо приблизително или ако може ориентир горе-долу къде се намира съвета ви.
9. Нещо което мене лично ме вбесява доста често. Темата се превръща в американски телешоп. Повтарят се до болка едни и същи линкове, цени, обсъждания за заявки и доставки.
...Ако трябва да сложим един пост с адреси за пазар в библиотеката и да се препращаме там.

Абсолютно съм съгласна... както казах, не всичко в библиотеката е разбираемо за начинаещия и освен това е доста по-добре да имаш отговор от някой който има опит за това за което питаш, вместо да четеш на сухо "теория"
И за линкчето към адреси за пазар съм абсолютно съгласна... самата аз наскоро питах за нещо и така и не получих отговор... вярно е, има си интернет, успях да намеря каквото ми трябва по една-две споменати по друг въпрос думи в някакъв пост... ама това ли е целта...

Много добре разбирам van444eto защо я е пуснала тази темичка, защото като новак във вашата ТОРТЕНА ТЕМА, впечатлението ми от темата за тортите е следното - записвам се, мълча и си трая, търся в интернет каквото ми трябва, без да задавам въпроси, докато не сътворя нещо грандиозно и после пускам снимка да си получа заслужените похвали...

Не искам да обидя някого с поста си, просто смятам че трябва да знаете как се чувства един новак в тема като вашата, където повечето са толкова навътре в нещата, че новаците се чувстваме малко... не на място... въпреки ентусиазма ни...

# 8
 • Мнения: 452
Ванче и аз те моля не си отивай,без теб няма да е същата темата.Съгласна съм с всички вас,не искам да повтарям едно и също.Но напоследък, след онзи разгорещен дебат,спрях да пиша,да хваля,влизам обаче редовно и ви чета,когато имам нещо показвам.Даже сега в новата тема се чудя как да се запиша като нямам какво да покажа.
Момичета, нека си върнем старата атмосфера в нашата си темичка и всичко да е както преди,да няма такива,които едва ли не ги е страх да изкажат мнение,че може да сбъркат нещо.

# 9
 • Мнения: 1 961
Ванччче, не си отивай! НелиДи доведе и мен в тортоправенето......
Чакай, малко! Не съм започнала тази тема за да се сбогувате с мен или да ми обяснявате колко съм добра и отзивчива.
Целта ми е да се завърна обратно в тортената тема. Ама, не като сега. Сега вече отговарям само тогава, когато някой пита конкретно мен. Тъй като албума ми често се използва като справка /за което се радвам/, се чувствам длъжна да отговоря кое-откъде съм придобила.
 Целта на тази тема е да оправим кашата в другата тема.
Ако оправим или по-скоро подредим правилно първата страница, ще стане доста по-лесно.
Затова искам да го обсъдим тук, ако трябва ще спорим, ако трябва ще гласуваме, ако трябва ще пишем километрични постове. Защото няколко пъти назряват спорове и повечето са "АХО-ИХО... И ПОСЛЕ ТИХО"
Хайде, говорете.... тук и сега е момента.
Сами виждате че и модератор се намеси с мнение. Значи, има резон в това което съм написала.
Тежестта за промените на 1ва стр. за съжаление ще падне върху 2-3 човека. Тези които се занимават с пускането на новата тема. Но очаквам и те да се включат и да изкажат мнение.
Тук не става въпрос само за новите /ужасно звучи тази дума/, тук става въпрос за темата като цяло.
Предишната тема се превърна в бомба.
Ами... нека бомбата избухне тук, а там да настане мир.
Защото иискам да се върна там. Наистина искам. И не само аз. Много хора го искат, но не го признават. Стоят скрити зад изразите: "ИМАМ СИ ПРОБЛЕМИ.... НЯМАМ ВРЕМЕ НАПОСЛЕДЪК....." Глупости на търкалета!!!! Половината чисто и просто избягаха...... както ще избягат още толкова.............. но, защо никой не иска да е честен и да го признае открито...... ей, това е големия въпрос.....
Барчела - благодаря и на теб. Но пак казвам - не търся молби и не гоня суперлативи. Ти също изчезна. А се появяваше често.....
Това е идеята - да върнем НАШАТА ТЕМИЧКА.

# 10
 • Мнения: 634
Ванче и аз като теб се чуствам много добри в този форум .Благодарение на всички вас разговарям по въпроси които ни вълнуват ,а именно тортите.А конкретно на теб дължа много  bouquet.Нека с общи усилия да помогнем .Аз лично не мога да си представя от тук натаък на не общуваме,това е много не реолно.
Що се отнася до отговори на задавани вече въпроси в темата ,аз веднага пращам лично съобщение за да не се повтаряме и да не става банално,но все пак питащи ще има.За честитки предложението ти е супер ,така ще намалим страниците.
Ванче мястото ти е тук.Моляте не се отделяй Praynig

# 11
 • Мнения: 1 610
Някой някога се фръцна и каза-
"аууу , темата не е това , което беше! "
Няма такова нещо като постоянна тема. Идват нови, отиват си някои, форума не е животът ни. Там търсим спокойствие , някой съвет..не го обръщайте на кокошкарник.
Някой се фръцна и каза -
"темата не е полезна на новите" - Казвам напротив, аз съм нова и те ми е изключително полезна
Някой се фръцна и каза -
"Не мога да я следя" / Ами недей, ще му кажа. Заради това няма как да сложим един стражар , който да гони новодошлите, само защото Твое / или мое/ великолепие не съумява да следи.
Аз бръмча за честитките. Но никого не принуждавам да се съобразява с мен.
Някой каза "Това ще пишем в темата "- Аз пък казвам, за това си има правила и изобщо не бива да се отварят нови теми.И безкрайни дискусии.
Утре някой ще отвори темата на текущата страница или ще изпусне дискусията и какво?
Освен това мога всеки ден да си влизам във всяка тема и да си пускам по един виц.
 Оплачете се на арменския поп, или на модератор. Някой едва ли ще се ангажира да ми трие постингите.Понеже друг не можел да смогне.
Обидени винаги ще има. Угодия няма на 200 жени.
Хайде , Ванче, да пийнем по една водица за успокоение, ти баща , ти майка, имам много от теб да уча. От чисто егоистични причини  не желая да прекъсвам виртуална комуникация с теб. Joy  Посещавай редовно темата и все едно нищо не е било. Очевидно този спор се е породил от един човек, на всички им е било хубаво, дай сега за да угодим на един всички да се променяме .


# 12
 • у дома
 • Мнения: 1 554
съгласна съм, дайте да спасим темата  Peace

нека тези, които пускат новата тема или някой, който има повече време, има и желание да подреди първия пост. ще бъде полезно, за всички Peace според мен първия пост му трябва малко, а и веднъж трябва да се направи по компактно и от там насетне има само копи- пейст  Peace

факт е, че бих го направила и аз и то с голям кеф, НО наистина нямам никакво време, затова и не си предлагам услугите  Peace  който вярва, вярва, който не - негов си е проблема  Peace
нека всеки сподели какво мисли и как вижда нещата.
факт е, че съберат ли се повече от 2 жени на едно място, става страшно  Mr. Green
факт е, че това беше (а и въпреки всички, си мисля, че все още е) най-добронамерената тема, без кавги, без нападки, без грубости.
факт е, че когато бях по майчинство имах много повече време и всеки ден влизах, отговарях, правех повече торти.
факт е, че откакто тръгнах на работа, нямам това време, нямам силите... по -скоро нямам спокойствието все още, за да успея да подредя почивните си дни и да ми остава повече време за експерименти и за споделяне, за моето хоби. липсва ми.
факт е, че когато нямам какво да отговоря, не отговарям.
факт е, че когато има въпрос и знам отговора, но някой вече ме е изпреварил, просто си замълчавам. няма смисъл от повторения.
факт е, че ми липсват много от момичетата от които научих много и които бяха тук, когато аз открих тази тема.
факт е, че спама няма да спре. нищо не пречи да поздравиш някой за РД или друг повод. приятно е и мило. ако няма какво да напишеш в темата, изпрати едно ЛС на човека. ако пък имаш да пускаш торта, да зададеш въпрос или дадеш отговор, поздрава го напиши в началото или края на поста си.
факт е, че постовете от типа на запис, тук съм и т.н. ме дразнят. аз също съм го правила, но се опитвам да се въздържам.
когато и ако нещо или някой те дразни, ами просто накажи го с безразличие и продължи напред.
факт е, че ми е гот, когато ме похвалят за някое мое произведение. НО ми е болно, когато няма градивна критика, когато никой не сме да каже на някой, виж тук си оплескал нещата или тук еди какво си. т.е. нека да има хвалби, нормално, има дами, които правят уникални неща. НО нека си казваме нещата такива каквито са!
факт е, че винаги съм се опитвала да кажа по няколко думи за всички торти от последните страници. просто така го усещам и така го чувствам. опитвам се и се старая да казвам това, което ми харесва и което не ми харесва.

факт е, че не искам НИКОЙ да си ходи от темата. факт.

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 13:37 от blueeye®

# 13
 • Мнения: 668
Ето и моето мнение по-въпроса:
  Допреди "скандала" с това дали да има поздравления, честитки и др неща в темата гледах да драсвам поне 1 път в седмицата, понякога и по-често. След това спрях да го правя, за да не се изтълкува като "спамене", понякога нямам време да спомена всекиго по отделно, а ми е неудобно да се спра с критика върху една-две торти, за да не си кажат, "Гледай я тази, нищо не показва а знае само да критикува!" , и то се отнася не до хората които вече ме "знаят" в темата, които имат представа, че на 2 месеца пускам по 1 торта, толкова ми е капацитета, но пък се старая много и искам да науча нови неща, това се отнася до хората които прелитат по диагонал, и към които давам понякога съвет, когато мога да помогна, но ко0ито не са имали възможност да видят нещо направен0о от мен. И съвета ми би бил едва ли не безполезен, защото не съм от "светилата" за съвет на лични, особено ако е за нещо разисквано многократно, но което все пак не съм доразбрала. Дрязгите и сръдните подминавам, така че да не си затормозявам и без това затормозения с други проблеми мозък. Откакто открих темата не съм спряла да чета, с цената на 1 час спане по-малко, или временно неизмити чинии. И сега чета и пиша кърмейки бебето. За мен тази тема е начин да се отпусна, а не да се натоварвам психически. Понякога пропускам питания, поставени след честитки с много едър шрифт, защото бързам и игнорвам целия пост, за което се извинявам. Тук намерих съмишленици, дори приятели, нещо което ми липсва в реалното общуване, и ще ми бъде много мъчно, ако дори и само 1 от ВАС напусне темата.
Аз съм за да се направи реконструкция на първия постинг. В отчетната ни тема например старите теми присъстват като номер-линк разделени с интервал и запетая, и заемат 2-3 реда, най-много, а не 70! Поздравления за РД и други почнах да пускам предимно на ЛС, за да не товаря темата, но е приятно понякога да се разнообразяваме и с поздравче, от време на време.
Поемам отговорност за помощ от всякъкъв вид, за преоформяне на темата и необходимите промени. (Ако ще и посред нощите да го правя, аз си знам че ИСКАМ да намеря време и да ПОМОГНА нещата да се върнат към нормалното течение и там пак да е хубаво, спокойно и прекрасно местенце за взаимопомощ и разтуха. )
Въпрос към администраторите: Напишете в тази тема пределния брой страници които можем да ползваме 20 или 25 ?
Прощавайте ако стана леко объркано, но такава ми е мисълта. Дано тези които се чустват съпричастни с нашата любима "сладка тема" да дадат своя принос и да я направим пак каквато беше - Прекрасна и любима.  Sunglasses
Ванчето - Благодаря ти мила, за положеното старание, дано хората го оценят.   bouquet

# 14
 • Мнения: 7 474

Въпрос към администраторите: Напишете в тази тема пределния брой страници които можем да ползваме 20 или 25 ?


25 стр.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт