Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 март 2009, 17:10 ч.

Всяко 4-то семейство било с проблемно дете....

 • 1 141
 • 12
 •   1
Отговори

Анкета

Бихте ли платили за да следят детето/децата ви?

Опции:

 • Мнения: 11 610
Прочетете първо статията от линка и тогава отговорете в анкетата, моля.

Частни детективи ставали бавачки, всяко 4-то семейство било с проблемно дете

"Във всяко трето или четвърто семейство у нас вече има проблемно дете. Не става дума просто за агресивни, а за деца, които бягат от къщи, дрогират се, тровят се с алкохол, стават лесна жертва на сексуално насилие и отвличания.

Едва 10 на сто от днешните деца имат нормален контакт с родителите си. Останалите живеят хаотично, без контрол, в условия на стрес и самозащита. Държавата отдавна абдикира от проблема, а родителите са улисани да свързват двата края на семейния бюджет.

Скоро ще усетим ужасяващия ефект от това, че през последните години не "презаредихме" поколение, способно да бъде гръбнак на държавата", предупреждава експертът.

# 1
 • Мнения: 299
Доста обезпокоителна статистика.  За сега са малки мойте , но ще следя темата защото това ме чака и мен.

# 2
 • Мнения: 7 263
Звучи страшно и за жалост ми се струва вероятно  Sad Confused .....
Засега няма да гласувам, но никой не е застрахован - винаги когато си помислите, че точно с вас няма да се случи, че вашето дете не е такова.... помислете си поне още веднъж!
За жалост, в доста от случаите точно децата, чиито родители смятат че нямат проблем стават проблемни.

# 3
 • Мнения: 2 710
Не мога да се съглася категорично, с написаното в статията. Мнението на един охранител и свободното му боравене с цифри, не ми е на мен критерий особен. Как ги сметна тия 10 %, това за всякото трето или четвърто семейство??? Има математически модел може би, нужната информация за броя деца, брой семейства, съответно децата в семействата, децата от свободни връзки (без брак) и т.н..... "каза експерта...." На мен ми е малко пресилено. Естествено, че сигурно има деца, които са проследявани от родителите, ама тия обобщения и статистики, в устата на бодигард, на мен не ми звучат авторитетно. Просто лично мнение.

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 13:27 от Krische

# 4
 • София
 • Мнения: 72
Човека се среща по цял ден с такъв контингент – проституиращи момичета, наркомани – нормално е да започне да мисли че това е положението. И … може и да е такава статистиката – целокупното българско население включва ромски семейства, семейства на неграмотни и необразовани родители – картинката е пъстра. И още нещо – тези които имат пари да плащат по 15 Е на час са заможни хора – а сега в България най-богати са хората с криминални доходи (… така мисля аз). Сред близките ми семейства с тинейджъри обаче няма нито наркомани, нито деца дето бягат от вкъщи и крадат.

Иначе – да не ми се случва! – ако видя че дето ми има такива проблеми, такива сериозни проблеми бих използвала всички начини за да му помогна, също не бих пестила и средства. И мисля че всяка майка би направила това. Но също като майка се надявам парите които имам да ги давам за образование, а не на детективи!

# 5
 • somewhere near the sea
 • Мнения: 3 004
Най-добре е да не се стига до там.
Едва 10 на сто от днешните деца имат нормален контакт с родителите си. Останалите живеят хаотично, без контрол, в условия на стрес и самозащита. Държавата отдавна абдикира от проблема, а родителите са улисани да свързват двата края на семейния бюджет.

Скоро ще усетим ужасяващия ефект от това, че през последните години не "презаредихме" поколение, способно да бъде гръбнак на държавата", предупреждава експертът.
Забележете:липса на нормален контакт с родителите.Една част от тях се чудят как да свържат двата края,други са ги свързали,но не умеят да общуват с децата си,трети не искат,оставят това на прословутите учители,които трябва да поемат бремето.
А децата имат нужда да им се обръща внимание,да бъдат изслушвани.
Темата е необятна... Hug

# 6
 • Мнения: 7 263
Има и друг скрит момент в тази статистика, все пак далеч не всяко средностатистическо българско семейство би могло да наеме и плаща на бодигард. В тази връзка извадката е съсредоточена върху една определена категория семейства, за които и се отнасят заключенията. Не че отричам съществуването на горните проблеми, но и според мен резултата е леко преувеличен. Може би в средите, за които се отнася си е точно такова съотношението, нямам поглед и не бих правила заключения.

# 7
 • Мнения: 2 110
Доста обезпокоителна статистика.
Проблемите идват от това ,че родителите са много ангажирани ,защото изкарването на пари е все по-трудна задача. А децата имат нужда да им се обръща внимание,да бъдат изслушвани.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 683
Ангажирани родители, изкарване на пари, липса на време за децата - всичко това за мене е клишета и нежелание на родителите да контактуват с порастналите си деца. Някак си слес 4-5 кл. ги оставят да се оправят сами. Не мога да се съглася. До преди 4-5 г. бяхме сами с дъщеря ми, работила съм, изкарвала съм пари за двете, гледали сме болни баба и дядо. Но не сме били незаинтересовани. Била е 1 от първите деца с моб. тел. в у-ще - още по времето на тухлите на Мобиком. И съм срещала неразбиране от учители и други родители за това, че искам да имам постоянна връзка с нея. работила съм винаги до 17.00 и след това с детето. А преди това е била в у-ще.
А този бодигард - малко е световно неизвестен и той и фирмата. Професионално мнение.

# 9
 • Мнения: 3 804
за сега не гласувах-но,ако се наложи да спасявам детето си бих наела.Аз съм малко от майките ква4ки-водих ги и ги прибирах от у4илище до 4ти клас-и още щях да продължавам сигурно-7 и 8 ми клас-ако баща им не се беше намесил,4е ве4е са големи,но поне съм ги нау4илаот малки да споделят.

# 10
 • Мнения: 106
звучи страшна статистиката. за сега този проблем не стои пред нас, защото сме малки. но си мисля, че ранната детска възраст е периода, в който се създават приятелските отношения между родители и деца. поне аз практикувам максимата "мама е най-добрия ти приятел". пък след години ще кажа резултата. дано е проработил. Hug за сега нямаме проблеми и растем, обградени с любов и разбирателство

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 23 085
Надявам се да не ми се налага да нямам време за децата си и да не мога да ги контролирам.
И да имах пари, не бих дала за следене.
И какво като разбера с какво се занимава детето ми?
По-важен е контактът, общуването, навременният контрол, след дъжд качулка - няма смисъл.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Обезпокоителна статистика наистина. Дъщеря ми ще тръгне на училище през септември. Дано не ми се налага някога да стигам до такива начни на контрол.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт