Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 март 2009, 00:46 ч.

Топлофикация Пловдив... моля за съвет!

  • 1 139
  • 1
  •   1
Отговори
  • Някъде в Европа...
  • Мнения: 1 085
Копирам от темата, която пуснах в Клюкарника и в която нямаше отзиви (касае се за Топлофикация Пловдив):


Накратко случая:

Новозакупен апартамент със свалени радиатори, без да се живее в него, в блока има ТЕЦ; отоплителен сезон 2006/2007 в края идва сметка 240 или 280 лв, било от такси, мощности и инсталации и не знам още какво...... По стечение на обстоятелствата собствениците ги  няма 2007/2008 - тогава вече и в блока е спряно парното...Пролетта на 2008 сумата се покачва защото има дело и са включени и разноски по делото.... Собствениците междувпрочем са в чужбина и сега февруари месец на входа има лепнато уведомление от съдия изпълнител за явяване за получаване на документи по дело...
Говоря първо със Топлофикация - оттам ми казват, че задължението към днес е 455 лв; после звъня на въпросната съдйка, тя отсъства, отговаря ми някаква асистентка и ми казва, че задължението е 567 лв, заради техните комисионни. Питам я как да постъпя, на кого да изпратя в крайна сметка парите, отговаря ми на тях, а те щели да се оправят С ТЕЦ и после да ми изпратели нареждането за доказателство.....
Явявам се нещо като посредник между собствениците (които са ми роднини) и другата страна... Не знам как да постъпя... има ли някакъв начин, след като платя към ТЕЦ, да не плащам на съдията (след като в ТЕЦ ми казват ниската сума, ами ако не ми се бяха обадили съседи че има уведомление залепено, откъде щяхме въобще да научим за по-голямата сума?)
Има ли някой в подобна ситуация?
И последно - в сайта има дадени само тел. на касите на ТЕЦ, случайно някой да знае някакъв по-централен телефон?
   Не мога да отида до Пловдив.. всичко ще превеждам по банков път....какви документи да искам да ми изпратят за доказателство?

Благодаря предварително!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 455
И да платите на Топлофикация и да платите на съдия-изпълнителя - таксите и разноските по изпълнението пак ще си ги дължите.
Поискайте от съдия-изпълнителя да Ви каже точна сума по изпълнителното дело ведно с комисионни и разноски и банкова сметка по която да преведете сумата.
Платежното /вносната бележка/ което Ви дават от банката при превода е достатъчно доказателство, че сте платили. От кантората на съдия-изпълнителя ще Ви изпратят единствено уведомление за прекратяване на делото след като получат парите от Вас и след като от Топлофикация Пловдив им потвърдят, че сумата е точна и пр.
Ако преведете парите по сметка на Топлофикация - ще си останете задължени към съдия-изпълнителя и той няма да прекрати изпълнителното производство докато не събере всички дължими суми макар и да сте се издължили към взискателя - Топлофикация.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт