Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Пловдив

Мнения: 1 264
Правила съм преди доста време и не помня рецептата.
За тестото си спомням, че трябваше олио, бира и брашно, но пък не си спомням съотношението.  newsm78 Пък може и да пропускам нещо.
От тестото се правят пурички с локум и като се изпекат се поръсват с пудра захар.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 264
Реших да пробвам по спомени.
1 ч.ч. олио, 1 1/2 ч.ч. бира и брашно докато стане средно твърдо тесто. Разточва се, оформят се лентички, слагат се локум исе правят пурички. След изпичане се поръсва с пудра захар.
Станаха, сега ги чакам да изстинат.
И все пак ако някой е правил такива пурички и знае точното съотношение, нека ми каже моля.
Синът ми вече си хапва.  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 7 465
Да не би да става въпрос за локумки? Но мисля, че те се правеха със свинска мас Thinking. И нямаше бира в рецептата.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 264
Да, намерих рецепти с мас, но аз съм ги правила с бира и олио по рецепта на баба ми. За съжаление нея вече я няма, а аз не съм си записала нито една рецепта.
Цитирай


Мнения: 7 465
А тези с бира и олио стават ли пръхкави, че аз трудно намирам мас?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 604
Ето една рецепта на Моренка за локумки с бира - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg1490.html#msg1490    bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 264
Благодаря ти natalyna!
Аз си мисля, че бирата беше повече от олиото.  newsm78 Моите станаха сравнително малко (3 тави), а си спомням, че ставаха доста повече. Може да трабваше да се сложи и 1 бира (половинка), ама пусто като не помня. И не слагам друго освен олио, бира и брашно. Лукумът и пудрата захар са достатъчни, за да станат сладки пуричките.
Полина не знам какво точно значи "пръхкави".  Embarassed Стават леко хрупкави. Ето снимка:

« Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 11:10 от sleepy »
Цитирай


Мнения: 7 465
Пръхкави стават сладките със свинска мас. Не точно хрупкави, а по се топят в устата. Но тя свинската мас няма с какво да се замести, за да се получи този ефект май.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Правила съм такива, но не с бира, а бяло вино. Тестото става доста мазно, но много лесно се работи с него. Хубави стават.
Цитирай


Мнения: 7 465
sleepy, страхотно ми се приядоха, много апетитно изглеждат Peace!
Marieta, с бяло вино стават ли пръхкави или по-хрупкави?
Цитирай

София

Мнения: 63
И аз съм ги правила с бяло вино - стават пръхкави.... направо чудесни  Party
Може днес да си направя.
Цитирай


Мнения: 7 465
Айде сега един по желание да даде точна рецепта Laughing.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
С бяло вино стават супер, точно както мама ги правеше. Само внимавайте колко ще ги печете, за да не станат много твърди. Достъчно е само да се зачервят малко и са готови. Още топли се овалват с пудра захар, смесена с пакетче ванилия.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Пурички  с локум:

1 ч.ч. бяло вино
1ч. ч. олио
1 ч.ч. мас
брашно колкото поеме, за твърдо тесто
Нататък се сещате.

Това е, елементарно и много лесно.
Цитирай


Мнения: 7 465
Ама тези са с мас. Затова стават пръхкави. Само с олио няма да станат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора