Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 март 2009, 08:11 ч.
  • Преглеждания  12 891  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 264
Правила съм преди доста време и не помня рецептата.
За тестото си спомням, че трябваше олио, бира и брашно, но пък не си спомням съотношението.  newsm78 Пък може и да пропускам нещо.
От тестото се правят пурички с локум и като се изпекат се поръсват с пудра захар.

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 264
Реших да пробвам по спомени.
1 ч.ч. олио, 1 1/2 ч.ч. бира и брашно докато стане средно твърдо тесто. Разточва се, оформят се лентички, слагат се локум исе правят пурички. След изпичане се поръсва с пудра захар.
Станаха, сега ги чакам да изстинат.
И все пак ако някой е правил такива пурички и знае точното съотношение, нека ми каже моля.
Синът ми вече си хапва.  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 7 472
Да не би да става въпрос за локумки? Но мисля, че те се правеха със свинска мас Thinking. И нямаше бира в рецептата.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 1 264
Да, намерих рецепти с мас, но аз съм ги правила с бира и олио по рецепта на баба ми. За съжаление нея вече я няма, а аз не съм си записала нито една рецепта.

# 4
  • Мнения: 7 472
А тези с бира и олио стават ли пръхкави, че аз трудно намирам мас?

# 5
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ето една рецепта на Моренка за локумки с бира - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg1490.html#msg1490    bouquet

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 1 264
Благодаря ти natalyna!
Аз си мисля, че бирата беше повече от олиото.  newsm78 Моите станаха сравнително малко (3 тави), а си спомням, че ставаха доста повече. Може да трабваше да се сложи и 1 бира (половинка), ама пусто като не помня. И не слагам друго освен олио, бира и брашно. Лукумът и пудрата захар са достатъчни, за да станат сладки пуричките.
Полина не знам какво точно значи "пръхкави".  Embarassed Стават леко хрупкави. Ето снимка:

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 11:10 от sleepy

# 7
  • Мнения: 7 472
Пръхкави стават сладките със свинска мас. Не точно хрупкави, а по се топят в устата. Но тя свинската мас няма с какво да се замести, за да се получи този ефект май.

# 8
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Правила съм такива, но не с бира, а бяло вино. Тестото става доста мазно, но много лесно се работи с него. Хубави стават.

# 9
  • Мнения: 7 472
sleepy, страхотно ми се приядоха, много апетитно изглеждат Peace!
Marieta, с бяло вино стават ли пръхкави или по-хрупкави?

# 10
  • София
  • Мнения: 63
И аз съм ги правила с бяло вино - стават пръхкави.... направо чудесни  Party
Може днес да си направя.

# 11
  • Мнения: 7 472
Айде сега един по желание да даде точна рецепта Laughing.

# 12
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
С бяло вино стават супер, точно както мама ги правеше. Само внимавайте колко ще ги печете, за да не станат много твърди. Достъчно е само да се зачервят малко и са готови. Още топли се овалват с пудра захар, смесена с пакетче ванилия.

# 13
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Пурички  с локум:

1 ч.ч. бяло вино
1ч. ч. олио
1 ч.ч. мас
брашно колкото поеме, за твърдо тесто
Нататък се сещате.

Това е, елементарно и много лесно.

# 14
  • Мнения: 7 472
Ама тези са с мас. Затова стават пръхкави. Само с олио няма да станат.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт