Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 352 отговора


Мнения: 1 282
Заповядайте в новата 30-та най-вкусна тема!





Цитирай


Мнения: 11 612
Първа!

Пускам и тук закуската ни от тази сутрин....Да си прави компания със закуската на Лео....

Благодаря  … 0;то!
« Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 13:31 от Мама Цоцоланка »
Цитирай


Мнения: 7 473
От мен закуската Flutter

Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
L e o, имам само 3 въпроса!
1. Какво е това?
2. Как ги направи?
3. Става ли за Дюканки? (мисля, че не става, но все пак...... Rolling Eyes)
Цитирай


Мнения: 7 473
Бухти, в подписа ги има, за Дюкан не става. Laughing
Рецентата по принцип е за поничарник на ТСМ,
но много ми залепваха и ги метнах на тигана. Crazy
Цитирай

София

Мнения: 231
Честит Празник ,момичета   bouquet !
 И  Честита ни нова тема ,благодарности  на авторката   bouquet !

От мен  от вчера гриловани тиквички с  чесън и оцет

любимите  на семейството ми  цели картофки на фурна
кюфтета на тиган
за  любимия 
и  за мен порцийка със домати  заляти със  млечно-майонезен чеснов  сос
 Пожелавам ви  приятен и  весел почивен ден   Hug !
Цитирай

varna

Мнения: 676
Честита нова тема и от мен!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 282
тук съм да не ви изпусна
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Тези дни хапваме :
Супичка от телешко месце със зеленчуци и лапад


Телешки пържолки на скара с доматки


Кремче от кисело мляко 1% , пектин , канела , подсладител и няколко кайсиеви ядки за разкош
Цитирай


Мнения: 73
салатка

МЪРЗЕЛИВОВО ХАЧАПУРИ  на labrex
Цитирай

Монтана

Мнения: 679
Здравейте!

Честит празник на всички!

Ето и част от нашето меню днес:

Питка "Зимна приказка" (рецептата е от Кулинарен журнал, бр. 1/2009г.)


Има елхичка, огън, къща и ограда. В оригиналната рецепта имаше и каруца, а къщата е малко по-различна (с дървена облицовка), но нямах време да направя всичко.

http://Основното ни беше скара - не съм го снимала.

Десерт - Бисквитени топчета с пълнеж от вишни:



Смятам по-късно да правя прасковки, пълнени с крем, а вечерята още не съм я измислила...
Цитирай


Мнения: 1 282
За закуска Сандвич - Чанта  Winkот арабска питка



За обяд - Фасулче с ребърца



и за десерт - Сладкиш с кайсии с грис





Цитирай

пак на Рив Гош

Мнения: 1 420
Аз засега само ще отговоря на въпросите от края на последната тема, снимки после (ако прoектo-чийзкейкът се реализира).
Marieta - пиле-каша я правя така:
Сварявам 2-3 пилешки филета (без кожата) с малко сол и черен пипер. Запазвам малко от булиoна, оставям филетата да изстинат и ги нарязвам на хапки. нарязвам на ситно 1 средноголяма глава лук и 3-4 скилидки чесън. В тенджерка в малко мазнина задушавам лука и хапките пиле, после добавям чесъна, да не изгори. Поръсвам с 4-5 супени лъжици брашно, оставям да се позачерви малко. Сипвам 1-2 черпака булион, и размивам да се получи сос, после доливам вода да покрие малко, разбърквам (ако искаш, можеш да добавиш и кубче сух булион), сол/черен пипер, ако е необходимо, аз ръсвам и малко мащерка. Оставям го да къкри на много слаб огън, кaто го разбърквам от време на време, докато водата поизври и сосът се сгъсти (вече зависи от предпочитанията до каква степен, аз предпочитам консистенция на гъст бешамел). Разбивам едно яйце със 125 г кисело мляко (не ползвай такова с Бифидус (тип Активиа), че понасладнява после), добавям към кашата, изчаквам да клокне един-два пъти и дърпам от огъня.

Маме Цо, за канелоните какво да ти кажа   newsm78. Първо, аз ползвам само готови "тръбички" (някъде четох че и с полусварени кори за лазaня ставало, ама кат' се знам колко съм чевръста не смея да се пробвам, та да не стане някой сакатлък  Laughing). Първо, правя си бешамел с около 50г масло, 4-5 с.л. брасно и около 1 л мляко (+ сол, пипер и мускатов орех). Нарязвам на ситно една малка глава лук, задушавам го в малко зехтин, добавям около 200-300г нарязан спанак (аз ползвам замразен, размразен и изцеден) и го oставям да се позадуши малко. Междувременно в купа разбивам 2 яйца с 250г рикота, добавям спаначената смес, обърквам и плънката е готова. Намазвам тавичката с масло. Сега идва моментът с пълненето и плескането  Very Happy. Хващам канелона, на долния край слагам показалеца и средния пръст, да запушат дъното да не изтече плънката. С палеца придържам горния край. С малка лъжичка почвам да сипвам от плънката, като стръсквам леко след всяка лъжичка, че да се запълни добре. Вече напълнен, го поставям в тавичката и почвам следващия. След 5-6 канелона палецът ми е схванат, но аз съм мъж и търпя...  Laughing и така до 16 (толкова ми се събират в тавата Smile). Заливам с бешамела, поръсвам с настърган пармезан и ги мушкам в загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят (около 30-35 минути на моята).
Ако някой има друга техника за пълнене - приемам идеи, че са ми свидни палците  Laughing

Сега видях питката на Dixi и сандвича на Пепика - много са оригинални и двете!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 743
Пеп, отново мерси за хубавата тема   bouquet   и отвори чантата, да покажеш пълнежа  Wink

Маме Цо, за чорбата завиждам, да зна*йш!

Честит празник, момичета!

и да се запиша този път на първа страница   Laughing

Повечето неща са приготвени на село всъщност

Салата от ряпа



салата от яйца с перца



тиквеник  - той е от мама, отядох си поне  Embarassed



прясно зеле - съвсем постно Laughing



Печено пиле с мед и горчица и картофена салата



наложен глиган с горски гъби



Катми  Love



пръжки с праз  Laughing



пак и отново Омлет с картофи, сирена и наденица за големия тийн



и Бутерки със сирене и спанак

Цитирай

USA

Мнения: 1 777
За днес боб и пататник. Smile

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 352 отговора