Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 247
Много ми хареса на вкус в един ресторант, но не запомних какво има в нея. Разрових в и-нет за рецепта и съвсем се обърках от многото варианти, които не са толкова близки, че да е еднакъв вкуса на супата. Знаете ли коя е всъщност оригиналната рецепта, защото всички се кълнат, че именно те са такива?
Цитирай


Мнения: 2 094
Мисля, че е тази!
Супа "Минестроне" (Minestrone). Италианска кухня
Съставки:
1 гл. лук
300 гр. зеле
200 гр. доматено пюре
150 гр. зрял фасул
50 гр. масло
2 ск. чесън
100 гр. картофи
100 гр. моркови
100 гр. целина (корен)
1/2 вр. магданоз
150 гр. настъргано сирене "Parmigiano"
Чер пипер
Сол
Приготвяне и сервиране:
Представлява гъста зеленчукова супа, чиято рецепта може да се различава силно според региона и сезона. Рецептата дадена тук е една от най - разпространените.
Фасулът се сварява в 2 л. вода, като се овкусява със сол малко преди да стане готов. След това фасула се изважда, като водата се запазва. Целината, лукът, морковите, чесънът и магданозът се нарязват на ситно и след това се задушават няколко минути в маслото. След това се добавят към водата от боба, заедно с граха и нарязаните на ситно зеле и картофи. Добавя се и доматеното пюре и се овкусява със сол и чер пипер. Оставя се да ври около 15 мин. След това се добавя 1/2 ч. ч фиде и се оставя да поври още 10 мин., след което се добавя и фасулът.
Супата се сервира, поръсена с настъргано сирене "Parmigiano".

Цитирай

I bi nüt vo hie

Мнения: 2 838
Минестроне се приготвя от различни продукти в различните региони на Италия. Но както и да е приготвена, тази супа е много вкусна, особено през зимата. Аз имам 2 рецепти, които приготвям според настроението ми  Very Happy и според това, с какви зеленчуци разполагам в момента. И двете са много вкусни. Втората е от книгата "Домашен пир" на Рийдърс дайджест.

Супа минестроне - І вид
1 ч.л. зехтин, 1 глава ситно нарязан лук, 2 скилидки пресован чесън, 2-3 средни картофа нарязани на кубчета, 250 г моркови на кубчета, 350 г тиквички на кубчета, 2 стръка целина, 2 стръка праз на кръгчета, 1 дафинов лист, 1 с.л. пресен босилек ситно накълцан, 2 л зеленчуков бульон, 150 г сварен стар боб, 1 к.ч. (150 г) дребна паста, 2-3 средни домата, 200 г замразен грах, лим. сок, сол, черен пипер на вкус (по желание: 100 г ситно нарязан бекон и пармезан)

Лукът и чесънът се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат, прибавят се картофите, морковите, тиквичките, целината, празът, дафиновият лист и босилекът. Оставя се да ври и след 5 мин. се прибавят бульонът и бобът. Супата се покрива с капак и продължава да се вари, като се разбърква от време на време. След 25 мин. се слага пастата и се вари още 15 мин., след което се прибавят доматите и грахът. След 5 мин. супата е готова. Подправя се с лимонов сок, сол и пипер и се сервира.
По желание (и ако не постиш) при запържването на лука и чесъна може да се добави бекон и да се сервира с настърган пармезан.

Супа минестроне - ІІ вид
2 с.л. зехтин, 2 средно големи глави лук, 2 средни моркова (нарязани), 2 средни глави целина (нарязана), 1 стрък праз (нарязан на тънко), 2 пресовани скилидки чесън,  1,5 л зеленчуков бульон, 2 с.л. дом. пюре, 120 г прясно накълцано зеле, 400 г консервирани домати (нарязани), 30 г дребна паста, 1 равна ч.л. сол, смлян черен пипер
за тоста: 8 филийки франзела, 2 с.л. песто, 120 г моцарела, нарязана на 8 филийки, 30 г настърган пармезан

Зехтинът се загрява в голяма тенджера и в него се запържва лукът до омекване. Добавят се морковите, целината, празът и чесънът. Всичко се запържва още 10 мин. Добавя се бульонът, доматеното пюре, зелето, доматите, сол и черен пипер и се оставя да заври. Слага се и пастата. След повторно завиране котлона се намалява, тенджерата се похлупва и супата се доварява още 1/2 час на тих огън.
Докато супата се вари, филийките се запичат от двете страни и се намазват с по малко сос песто. Отгоре се слага парченце сирене моцарела, поръсват се с пармезан и се слагат в грила, докато кашкавалът върху тоста се разтопи и зачерви. Сервира се в чинии с филийките отгоре.

Приятен апетит!
Цитирай

в провинцията

Мнения: 237
Супер сте! Ще опитам и трите рецепти!   chef
Даже в момента варя боба за първата. Обаче в указанията за приготвянето й се споменава някакъв грах, който при продуктите не е указан. Колко трябва да е?
Цитирай

USA

Мнения: 4 630
На първата рецепта ако и добавиш 2 кубчета телешки бульон ми махнеш зеления фасул ще стане моята резепта за минестроне
Цитирай


Мнения: 901
изхождайки, че минестроне означава зеленчукова супа или Минестроне (итал. minestrone, увел. от минестра — супа)

.. трудно някой ще даде оригинална рецепта  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.