Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте,моля за съвет всички мами,които могат да ми дадат полезен съвет.От няколко месеца се завърнахме от Испания,сина  ми учи там до 4 клас.Сега го записах в училището в града от където съм аз.Но ще се местим в София за учебната 2009/2010 година.Проблема ми е че детето започва да забравя испанския език,също и английския,а и в училияето където е сега има много агресия.нивото на преподаване е под всяка критика.Иска ми се да намеря добро училище за него в София,по възможност в Люлин,но може и да не.В крайна сметка будещето на детето ми е по важно.Моля ви кажете ми училище, в което има дисциплина (и по-срога за българските представи)
Благодаря на всички предварително.

# 1
  • Мнения: 9 006
Ако търсиш частно училище, бих ти препоръчала "Еспа". Там учат децата на три мои приятелки и са много доволни. Усилено се изучава английски, по желание и испански. Детото ти ще може да поддържа нивото на знанията си, че и нови да трупа.
Обкръжението е добро, има и превоз към училището.
Честно казано, не бих ти препоръчала да избереш школо в Люлин. Има добри училища в центъра, но детето ти ще пътува доста.
Ако не можете да си позволите частно училище, то е добре да го запишеш в някое реномирано, а отделно да ходи на частни уроци или на курсове за езиците. А вече след 7ми клас да се ориентира към английска или испанска гимназия.

# 2
Благодаря ви,а какво значи реномирано.Кажете ми някое такова ако знаете.Наистина не сам сигурна дали ще имаме възможност за частно училище.Нямам на представа какви са таксите тук.

# 3
Аз пък, ако можеш ти препоръчвам ААУ - дипломатическото училище на САЩ и Англия. Учим само на английски. Учителите са само англо- говорящи. Български не се учи основно - в гимназията дори го няма. Има два чужди езика - испански и френски. И там учат предимно деца, които са от чужбина, което има значение за средата, в която ще се движи детето. Няма абсолютно никаква агресия. Учи се много.  Peace

Току-що виждам, че докато съм писал, си пуснал отговор. Реномирано знчи училище, в което се уча добре и, в което хората и отношенията между тях са безагресивни (ако може така да се каже). Малко са обаче държавните училища, в които е така. Основни училища с испански не се сещам, обаче. Но и аз съм далечко от там. Съжалявам, но ако те интересува нещо повече от частния сектор по бих могъл да ти помогна Peace

# 4
Благодаря ти “Сашо“.Незнаех,че съществува такова в България.Можеш ли да ми дадеш повере инфо за това училище,къде се намира,начин за прием .....

# 5
Ами училището се намира в Панчарево и е огромно - 70 000 кв.м. Под упеката на двете посолства е и издава дипломи за тяхното образование, но бългерско не се получава! Българите сме малко. Много се учи. Аз съм учил преди това в бг училище и според мен е доста повечко, но, ако детето ти има желание, би се справило. Таксата, обаче е доста голяма - 16 000 евро на година. Има стипендии, но са след 8 клас чак. Но обикновено, ако например сте ходили по линия на фирмата, в която работи някой от вас и фирмата е голяма, фирмата го плаща. Поне имам такива съученици, чиито родителски фирми го правят. Транспорт има. Учи се от 8.30 до 15.00 или до 16.00. Кандидатстването за малките деца не зная как е точно.  Hug Ако имаш още въпроси питай. Ще отговарям.  Peace

# 6
Да разбирам ли ,че ти самият си ученик в момента там. Не нямам повече въпроси.Аз не държа на Бг образованието.Убедих се че не помага с нищо,по скоро искам да си опазя детето от агресията тук, защото вече положението е отчайващо.Чувства се ужасно различен и няма търпение да се махне от тук,от Бг училището и от България.

# 7
Да. И аз също учех в едно училище, което се води за едно от най-добрите в България, а се разяжда от агресия и простотия. Сега уча там и съм много щастлив. Просто се чувствам добре. Няма нищо общо с България. Ако можеш, детето ти ще се чувства щастливо.

# 8
Благодаря ти.А към кого трябва да се насоча.Влезнах в сайта им,например към Е.Стаевска ли трябва да се обърна за повече инфо.

# 9
  • Мнения: 3 866
Eliada , извинявай че не е по темата, но искам да те питам нещо.
Синът ти държа ли някакви приравнителни изпити при завръщавето си в България?Как го записахте в българско училище?

# 10
Към Мария Михайлова най-добре да се обърнеш, но мисля и, че г-жа Стаевска също ще ти свърши работа.  Peace

# 11
Ами сина ми държа приравнителни изпити по Български език,да,към регионалния инспекторат.Доволна съм,че поне не повтаряме класа. В 5 кл. е както трябваше да е и в Испания.
Някой друг знае ли за добро училище в София.Да ви кажа,това за частните училища го виждам непосилно,каквито и приходи да имаме със съпруга ми.

# 12
Няма ли други посетители на форума,които да могат да дадат мнение и да ме насочат.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 952
Мога да ти дам само генерална насока. Ако имате пробем с агресията - търси основно училище. Там децата са по-малки и обикновено реда е по-сериозен. Поне такъв беше моят опит дотук. Имам син колкото твоя. Заповядай в темата на петокласниците - поне ще се ориентираш, ние какви теми нищим.
Ако проявяваш интерес ми драсни на ЛС, училището от което съм била доволна е в Западната част на града, Люлин също, но все пак не става дума за 1-2 спирки път.
Успех!

# 14
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 997
За гимназия в Люлин добра, където учат и испански училището Индира Ганди. Но за основния курс, по-добре в темата на петокласниците се допитайте.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт