Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Грис с АМ?

  • 4 март 2009, 00:26 ч.
  • Преглеждания  881  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • И аз не знам къде...
  • Мнения: 641
Здравейте,
Четох, че давате грис с АМ. Та това ми е въпроса. Как го приготвяте? В един пост прочетох, че се добавя директно като сухо вещество, а в друг че така не бива да се слага! И какво количество АМ добавяте на грис приготвен с 200 гр вода и 2 лъжици грис?

Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • Мнения: 31 109
Основното правило е да не го привабавяш към гореща смес. Чакаш да изстине и тогава.
А дали ще е разредено - зависи, ако е гъста сместа - разредено, ако е рядка - сухо вещество.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Варя си гриса с вода и масло, и кафява захар, според зависи от възрастта на детето, след охлаждане добавям сухо АМ - на око, до приятна гъстота  Simple Smile

# 3
  • там където не искам
  • Мнения: 1 512
Варя гриса с вода ( 150 мл.вода с 2 супени лъжици грис),преди да махна от котлона прибавям маслото,чакам да изстине и прибавям  към сместа разтворено във вода 1 мерителна лъжица мляко и някъкъв плод ( банан,круша,ябълка иначе не го яде)

# 4
  • София
  • Мнения: 6 455
Варя гриса с вода, а после добавя предварително разтворено АМ и плод. Независимо от различните практики тук във форума е изключително важно АМ да се разтваря само и единствено според указанията на опаковката. Другото е опасно и го пише и на опаковката на всяко АМ!!!

# 5
  • И аз не знам къде...
  • Мнения: 641
Благодаря  Hug!
Ще пробвам да видим дали ще го яде, че грис с пресен плод не яде, отказа и кисело мляко, дано това да го прояде Crazy! Малко разнообразие да има  Peace!

# 6
  • Монреал, Канада
  • Мнения: 53
На тези пропорции (200мл вода и 2 супени лъжици грис), добавям (30мл вода+ 2 мерителни лъжички АМ).

# 7
  • Мнения: 425
Варя гриса с вода, а после добавя предварително разтворено АМ и плод. Независимо от различните практики тук във форума е изключително важно АМ да се разтваря само и единствено според указанията на опаковката. Другото е опасно и го пише и на опаковката на всяко АМ!!!


Е чак пък опасно Rolling Eyes Thinking
Аз прибавам 2 мерителни лъжички към поизстиналата смес.
Слагам често и плод,не слагам захар.

# 8
  • София
  • Мнения: 6 455
Варя гриса с вода, а после добавя предварително разтворено АМ и плод. Независимо от различните практики тук във форума е изключително важно АМ да се разтваря само и единствено според указанията на опаковката. Другото е опасно и го пише и на опаковката на всяко АМ!!!


Е чак пък опасно Rolling Eyes Thinking
Аз прибавам 2 мерителни лъжички към поизстиналата смес.
Слагам често и плод,не слагам захар.

Естествено, че е опасно. АМ е формула, която, при определена температура и разтворена в точно количество вода, се превръща в мляко. Ако сложиш сухата субстанция директно в грис, нишесте или друго, което е по- гъсто от вода не получаваш мляко. В този случай най- малкото е защо да го слагаш след като няма свойствата на мляко? Това не се брои за млечно хранене, според мен. Разбира се, всеки има право да прави каквото иска- на кутиите с всяко АМ го пише, аз също го казвам, но решението е на готвача....

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 10:00 от само за снимка

# 9
  • Мнения: 2 131
Варях гриса с вода, да се сгъсти повече. След това разтварях АМ, според указанията, и прибавях да стане на каша.
Правила съм също грис с намачкан банан, както и с готово плодово пюре, също прибавено сред приготвянето на гриса.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Естествено, че е опасно. АМ е формула, която, при определена температура и разтворена в точно количество вода, се превръща в мляко. Ако сложиш сухата субстанция директно в грис, нишесте или друго, което е по- гъсто от вода не получаваш мляко. В този случай най- малкото е защо да го слагаш след като няма свойствата на мляко?

Това нещо не ми се струва вярно  Simple Smile АМ си е мляко, просто е обезмаслено и са добавени витамини и минерали. Не е някаква химическа формула, за която е нужно да се спазват стриктно указанията, за да стане мляко. Все си е мляко, просто на прах  Simple Smile

# 11
  • София
  • Мнения: 6 455
Блонди на английски се нарича бейби формула и това не е случайно. На кутиите с АМ го пише недвусмислено и педиатрите го подчертават, също недвусмислено. Производителите предупреждават, че при неправилно разтваряне последиците за здравето на бебето са непредсказуеми.
Милумила, например, до скоро се разтваряше по следния начин- във вода с температура 60 градуса, първо се разтваря в 2/3- ти от водата и след това се прибавя останалата вода. Защо би било така ако си беше просто сухо мляко, което няма значение как ще се разтвори?



# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Може, не знам...  Thinking Аз знам, че трябва да се спазват пропроциите за да не се прехранва или недохранва бебето, както и ако е повече сухото вещество може да се запече, но за друго не съм чувала... Но пък ако беше наистина опасно, то тогава всички педиатри щяха изрично да го казват, както и да го пише на кутията, факт е, че страшно много майки добавят АМ къде ли не, и те го знаят, щом не пише, логично е да не е толкова опасно. Така разсъждавам, де, не споря  Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 23
За приготвянето съм съгласна със само за снимка - преди бяхме на Милумил и определено имаше разлика ако не спазя указанията - не се разтваряше напълно и ставаше като на парцали. Затова и не ми допада идеята да се добавя директно АМ към пюре или друго, а първо да се разтвори във вода.

# 14
  • Мнения: 2 334
Аз го правех като на 150мл.вода слагах 2 супени лъжици грис и след като изстине слагах 2 лъжици АМ  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт