Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 147
Ако може някой да ми препоръча откъде
да си закупя
 мед.застраховки с асистанс  за пътуване в чужбина...
 много  Money
и някакви информативни цени ?

# 1
 • Мнения: 4 916
Медицинска застраховка можеш да купиш от всяка турагенция.
За цената - зависи от възрастта и пр., на нас последния път ни излезе по лев и нещо начовек на ден.

# 2
 • след Околовръстното
 • Мнения: 1 811
И от всеки застраховател. За 21 дена платих по 15 лв. за възрастен, 7 лв. за дете на 10 год. и безплатна застраховка за бебе на 9 месеца.

# 3
 • Мнения: 1 509
С две ръце препоръчвам мед.застраховка на Алианц.
Преди три години съпруга ми спука апандисит в Чехия.Повикахме бърза помощ и го откараха на спешна операция.Застраховката покри операцията,престоя в болницата,хотел за една нощ за изчакване на полет да София,самолетен билет и такси от аерогарата до вкъщи.През цялото това време с него поддържаше телефонна връзка представител на застрахователното дружества.

# 4
 • Мнения: 3 147
И от всеки застраховател. За 21 дена платих по 15 лв. за възрастен, 7 лв. за дете на 10 год. и безплатна застраховка за бебе на 9 месеца.

Мерси ,а с кой застраховател?

valq_78 фиууу ама че кофти случка и добре че сте имали застраховка, а каква беше на алианц застраховката и колко плати ако имаш спомен

# 5
 • При гларусите
 • Мнения: 674
С две ръце за Общинска застрахователна компания!
Много са добри и отзивчив!  bouquet  bouquet  bouquet

# 6
 • София
 • Мнения: 362
Ние като пътуваме винаги си праим медицинска застраховка + асистанс в UNICA - много съм доволна от цените, но не ни се е налагало да ги ползваме (Слава Богу) - отзивите обаче на мои колеги са изцяло положителни!
Цени - 23 лв за 19 дни!

# 7
 • София
 • Мнения: 1 696
Аз съм застрахователен брокер, признавам с и без бой.  Цените са различни и зависят  от срока за пътуване и дали ще покрива и извън Европа.  При тези застраховки гледайте асистанс компанията /това не е застрахователят, който издава полицата, а този, с който той е сключил договор за оказване на помощ/, важни са и  телефоните за контакт- в България или в чужбина.

# 8
 • Мнения: 1 509
valq_78 фиууу ама че кофти случка и добре че сте имали застраховка, а каква беше на алианц застраховката и колко плати ако имаш спомен
Съпруга ми пътува непрекъснато с камион в Европа и затова си прави годишна застраховка,но в момента не е в BG и не мога да ти кажа цена.
А за вида ако не се лъжа е такава http://www.allianz.bg/site/index.php?page=zlopassist

# 9
 • София
 • Мнения: 6 980
Ако пътувате в ЕС най-добре е да се извади /"синьо картонче"/, доказващо, че се осигурявате в БГ. В този случай навсякъде в ЕС ви лекуват безплатно - само го давате.

# 10
 • Мнения: 1 509
Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)

Здравноосигурените български граждани могат да подават заявления за издаване на Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) от началото на 2007 г. в офисите на фирмата, спечелила търга за дистрибуция – “КИМ-2000”. Адресите са обявени в районните здравноосигурителни каси (РЗОК) и на сайта на НЗОК в рубрика “Новини”. Издаването на европейката здравна карта ще става в срок до 30 дни и ще струва 3,00 лв. Предвидена е и възможност за експресна поръчка, която ще се изпълнява за 5 дни и ще струва 4,80 лв. За здравноосигурените граждани, които ще пътуват в началото на януари и няма техническа възможност да получат готова карта в този срок, РЗОК ще издават временни удостоверения на хартиен носител, които ще важат за едно пътуване. Временните удостоверения са безплатни. От “КИМ-2000” увериха, че заявления за издаване на ЕЗОК се приемат в 22 ДКЦ и 29 ДКЦ в столицата, а от 4 януари - и във всички останали пунктове на фирмата в страната, обявени на сайта на НЗОК. Европейската здравноосигурителна карта може да се използва от временно пребиваващи в чужбина български граждани само при спешни и неотложни медицински състояния. Пациентът ще се лекува според законодателството на съответната държава – т.е. ако местното законодателство предвижда доплащане за дадена услуга, българинът също ще трябва да доплати. Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК) не е задължителна за пътуване в ЕС. Тя е препоръчителен документ, който улеснява оказването на спешна и неотложна помощ в рамките на Европейския съюз, като облекчава административните процедура по заплащането на оказана медицинска помощ.


Но аз лично бих предпочела застраховка.Виж разликата м/у двете неща Здравна карта или застраховка – на какво да заложа при пътуване в чужбина?

# 11
 • Мнения: 3 215
Валя, абсолютно те подкрепям и за Алианц, и за здравната карта! Картата е само за спешна помощ и аз лично не бих разчитала на нея, прекалено ми е несигурна.
Аз винаги ползвам Алианц и в подобен на случая с мъжа ти останах с отлични впечатления от фирмата-партньор на Алианц, която реално изпълнява застраховката. Живеех в Мексико,когато си счупих крака, и веднага ме насочиха към отлична частна болница. Когато стигнах там, ме очакваха и веднага ми направиха снимка и т.н. Междувременно от фирмата им бяха пратили факс с потвърждение, че съм застрахована и не ме занимаваха изобщо с административни или финансови въпроси. Дадоха ми и лекарства и после всяка седмица ходех на преглед, докато кракът ми се оправи. От фирмата ми звъняха почти всеки ден в удобно за мен време (което за тях беше посреднощ,защото са в Полша) и се осведомяваха как съм. Едното от лекарствата се наложи да си го купя сама и с касовата бележка и кратък доклад за това какво ми се е случило си получих парите обратно, когато след доста време се прибрах в Бг.
Сега пътуваме постоянно и за нас най-удачна е застраховката за една година, валидна в цял свят при положение,че престоят не надвишава 30 дни в съответната страна.Но ако излезеш и влезеш в страната, срокът започва да тече отново. Цената беше към 60лв.Покритието е доста голямо,но в момента не помня колко точно. Мерси,че ми напомнихте,че трябва да си подновя застраховката!  bouquet  Mr. Green

# 12
 • София
 • Мнения: 6 980
valq_78, мерси за информацията.
При мен се случи обаче обратното - от болницата настояха тъй като съм с частна застраховка - да платя част от сумата, която после застрахователите ми възстановиха, като ми казаха, че ако имам въпросната ЕЗОК това нямало да се наложи.  Тъй като ми е по-бързо и по-лесно аз продължавам обаче със застраховките, не съм извадила ЕЗОК

# 13
 • София
 • Мнения: 1 696
Isa, случаят, който описваш е съвсем реален и в други страни. Ако си със застраховка с астистанс, за престой асистиращата компания те насочва към  здравни заведения, с които имат договор и не се налага кешово разплащане. В останалите случай /както твоя/ сумите се възстановяват след края на лечението. Обикновено асистиращата компания поддържа контакт с клиента и го информира за едноили друго възможно решениел
Няма гаранця при  ЕЗОК, че няма да се наложи доплащане.
В край на сметка оптимален варинат  е здравна застраховка само /гарантира или лечение без заплащане или реимбурсиране на платените пари/, друг вариант е здравна застраховка и ЕЗОК.
Аз пътувам извън страната минимум 5 пъти годишно за по около 7-12 дни, но също си правя само застраховка. При повече пътувания е добре да се направи едногодишна здравна застраховка.

# 14
 • София
 • Мнения: 6 980
Енита, сигурно си права. В моя случай нямах възможност да си избирам болница, защото злополуката беше специфична и просто ме насочиха към Университетска болница - която беше специализирана за целта. От застрахователната компания говориха поне няколко пъти с администрацията на болницата и им предложиха веднага /още докато съм в болницата/ да преведат нужните суми за лечението ми на посочена сметка... но болницата отказа. Поискаха задължително част от сумата да се плати от мен. Застрахователната компания после доплати, а на мен ми възстанови платената част.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт