Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 март 2009, 07:28 ч.

Как го наричате това?

 • 3 123
 • 42
 •   1
Отговори
Става въпрос за мъжа ми. Много съм отчаяна от егоизма му, но вероятно може и да греша и егоиста в случая да съм аз. Става въпрос, че въпреки, че парите не ни стигат, имаме голям заем, лизинг, текущи месечни сметки, мъжът ми продължава да харчи много пари на ден. Не се лишава от цигари по 2-3 кутии на ден и по 2 големи бири от по 2 литра. Има, няма пари за цигари и бира се намират, в заем ли, винаги се намира. Никога не се пита има ли нещо за ядене. Той мисли само за себе си. Не го интересува какво ще сложа в чиниите за нас, най-вече за детето. едно шоколадче веднъж не му донесе, но всяка вечер бирата се лее. Вече започнах да мисля, че е зависим от алкохола. Мърморя му, казвам му приятелски, използвам всякакви тактики, да спре да харчи безумно само за себе си, а ние с детето да стоим без пари, той не чува, прави каквото си иска, не се излиза на глава с него. Неговата заплата отива само за него- 600 лева. Сметки, заем, се покрива с моята. Сякаш ние с детето не сме хора и не може да си купим нищо. Кажете как да се справя с това. Дайте съвети. Много ме дразни това, не мога повече да търпя егоизма му, не мога да живея в мизерия заради него, да не мога да купя нещо на детето..

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 4 068
Имаме идни такива приятели и ние, но там пробема е, че мъжа е абсолютен дечко и акъла му е на 6-ти клас втория срок дете. Не е хубаво това поведение. Би трябвало детето да е най-важното и тогава евентуално цигарите и бирата.
В цялата ситуация обаче на мен ми се набиват на очи четирите литра бира на ден. Замисли се върху това-това е много алкохол за ежедневна употреба от само един човек и според мен ако сега не е проблем, то е на път да стане. Дано да греша!

# 2
 • Staten Island
 • Мнения: 3
Няма оправия.... Моя близка приятелка си има едно такова чудо недоклатено ..е добре, че след 9г брак -лишения,поемане на всички разходи от нея и тн - и се отвориха очите и разбра,че толкова години не сме го плюли за нищо.А как го разбра ли??? Просто един ден не плати тока за месеца и следващия не го плати,най-накрая ги изключиха и чудото си взе едно сакче и през няколко улици при мама.... Било зима,било студено,как щял да седи така,той нямал пари.... Е все още си седи при мама,само където дочуваме ,че й майка му вдига ръце от него.... Чудото например не се прибира за обяд в къщи през първите 18 дена..Така си го знаехме,прибере ли се значи парите са свършили...За всичко друго се дават пари,само не за семейството.И при тях това да вземе плодове или нещо друго за детето няма,ама с удоволствие ще омете хладилника.Един път детето болно,на 3г нищо не хапва освен кремчета,глупака му ги изяде #Cussing out

Миличка и да говориш и да не говориш приятелски,викайки няма оправия ! Това са его-същества мислейки само за себе си #Cussing out просто трябва да помислиш трезво и да решиш за себе си и за детето .

 Hug

# 3
 • NL
 • Мнения: 1 559
Ами да ти кажа-"поговорете"...трудна работа ще е Crazy.Той си е закоравял балканджия.Явно трябва да пробваш с улптиматоми..
Добре де,кой купува храната за готвене във вас..? newsm78
Ама направо се чудя на такива индивиди...алкохолици....то разбирам да нямат семейство,деца да си се наливат с приятели,а такъв битов алкохолизъм някак newsm78
Винаги ли е бил такъв? newsm78

# 4
от известно време е такъв егоист. Аз му говоря, той ми прави на пук за всичко. Станал е агресивен с всички, с мен, детето, майка баща, сестра..не винаги, но на моменти изпушва. Решава да направи нещо и го прави на пук, без да се съобразява, че някой е недоволен. Чак вече започвам да се отвращавам от поведението му. незнам какво си мисли, че с такова поведение ще задържи жена и дете. И най-лошото е, че за цигари и бира дава по толкова много пари на месец, и като каже аман все пари нямаме хич не се усеща защо няма. Все реве, че парите не стигат, не можел да ме изведе, не можел това, не можел онова, а пръска по 20 лева на ден за него си.
Някой пита аз ли купувам храната
Получава се така, че си делим парите. Ако има 50 лева, за него 30, за мен 20, но само, че с тези 20 лева аз не си ги харча за себе си, а защото купувам храна за вкъщи, нещо за детето. За мен нищо не остава. А той си ги харчи за себе си. Мисля, че тук съм виновна аз, защото така го свикнах. И като му свършат тези 30 лева примерно ме пита "Ти имаш ли някакви пари, дай ми 5 лева". И така ми взима парите..и понякога се получава, че почти всички пари той е изхарчил.

# 5
 • Staten Island
 • Мнения: 3
Казах ти няма оправия...

Като делите парите,ти взимай повечето-все пак копуваш храна и тн.... а и да не забравяме фонда"И аз съм човек",защото ако ти не помислиш за себе си - няма кой друг да помисли.

За мен един открит разговор в цифри би свършил работа и би ми отворил очите.
 Сама си решаваш !

 Hug

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Според мен не е нормално това поведение на мъжа и жената едва ли не да го издържа.Според мен всичко трябва да се дели на две, ако мъжът си дава парите за цигари и бира, толкова трябва да даде за жената и детето си.Ние с мъжа ми така правим, тръгваме от къщи с еднакъв брой пари, примерно по 5 лева и всеки от нас избира за какво ще ги похарчи.Всеки трябва да има фонд "И аз съм човек", но да дава и за сметки, заеми и прочие разходи, не е нормално мъжът да харчи за себе си цялата заплата, а майката и детето да стоят гладни.

# 7
 • на майната си
 • Мнения: 390
Моя съвет е да прекараш част от бюджета през него. Взима заплата - приготвяш един дъъълъг списък и го пращаш сам - поне ще зареди хладилника Simple Smile. Много си го разглезила. Спри да му даваш, не готви - нещо дребно за малчо и така. Ако не се усети - няма спасение според мен. Това са хора, които нямат никаква финансова култура и са пълни егоисти. От мама - при жената Simple Smile.
Не е редно ти да поемаш всички разходи. И пробвай един месец - всеки ден за себе си нещо, а на масата - бира и цигари Simple Smile.

# 8
 • Мнения: 1 669
Много е права parsy! Направи както те е посъветвала. Пращай го до магазина. Купувай нещо за детето за сметка на нещо, което той обича да похапва и пие.  Crossing Arms

# 9
 • Мнения: 293
Направи един списък с разходите ви на месец - ток,вода,телефон,заеми,лизинги и т.н.+ храна горе долу. Дръпни чертата и виж какво става. Ако да речем сметките ви са 800лв , вземаш от него 400лв,даваш и ти 400 лв. От там нататък нека всеки си харчи за каквото поиска.
Защо му оставяш цялата заплата в него? А ти се чудиш как да вържеш двата края?
Знам,че ситуацията е безкрайно неприятна и въпроса не опира само до парите,а и до неговото тъпо поведение но ако направиш така и разпределиш всичко на две мисля,че ще има ефект.

Не се задържай много в това положение! Просто действай! А ако не стане,прати го при мама,тя да му купува бира, а заплатата да си я дава на теб да покриваш нуждите на теб и детето!

# 10
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 055
Понеже делите ,примерно ,30/20 в негова полза,довечера:
Като седнете да вечеряте,пред него сложи само един пепелник и една чаша за бирата.Яденето за вас.
Няма как да стане аз с 20 лева да храня ТРИМА души,че и за мен да има ,а 30 лв да са лично за него.

Направо побеснявам от такива...
Или му връчвай половината сметки и да ги плаща.Ако не му уври главата...за какво ти е такъв?

# 11
 • "у гората"
 • Мнения: 133
как така делите парите?!  нямате ли общ семеен бюджет?  а за мъжа на авторката... егати змея - той освен да пуши и да пие бира друго прави ли? 

# 12
Имаме общ семеен бюджет. Понякога се случва да си делим парите, всеки да има в себе си.То май отдавна не е ставало така, че да имаме много пари заделени.

# 13
 • Австрия
 • Мнения: 229
Все едно чета zа ба6та си Confused При него няма оправия и няма и да има....Винаги мисли само zа себе си и zа никого един лев не дава,а всички са длъжни да работят zа него и все на него да дават"zа6тото той няма"....
Тъжно е ,но моя съвет е да се спасява6...3нам какво е да има един такъв беzотговорник...Един пример бях на 16 години,когато майка ми zамина да работи в чужбина,zа6тото нямахме пари...Аz се zанимавах с покупки,готвене и т.н. Майка ни пра6та6е всеки месец пари и аz ги раzпределях.Една седмица преди да дойдат парите бяхме останали с 16 лева и аz се чудех кое по напред да купувам...храна ли zа трима(имам по малък брат),цигари ли zа татко(той пу6и по 2 кутии на ден) ooooh! Та...Ре6их да претър6увам маzата zа някой буркан,ба6та ми леже6е на дивана.Като се върнах той ми се хили насре6та и вика "Гледай какви ножове си купих zа 10 лева." Shocked Докато съм била в маzата някой чукнал на вратата и го попитал"Кой е града на стоте войводи" и татко веднага каzал и другия "Честито спечелихте теzи ножове zа 10 лева"  ooooh!И на6ия вzел 10 лева от 16 сете и ги купил....
Ако седна мога цял роман да напи6а...но главното е,че ба6та ми до ден дне6ен си е такъв и дори от внуците си ревнува,като им купя не6то.3а6то купувам на тях,а не на него... Shocked Дори стига до там,че учи сина ми да каzва "Като порастна 6те купя на дядо джип" #Crazy Който не го поzнава може да го сметне zа 6ега,но аz zнам по добре....

# 14
 • София
 • Мнения: 52
...не е истина просто!!!  ShockedПо-добре да се ожениш за пън от гората-ще си по-добре! Sick

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт