Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 март 2009, 13:28 ч.

Направление за ЖК

 • 5 725
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 133
Здравейте, пиша със следния проблем:
Бременна съм и в момента в който го разбрах отидох при личния лекар за направление, като и обясних защо ми трябва. Издаде ми направление за гинеколог, минах на преглед два пъти , бременността се потвърди, всичко е нормално. 
Вчера отидох за направление за ЖК, но личната ме върна и каза, че не може да ми издаде, защото не са минали 45 дни от първото направление за гинеколог/ което е било за преглед/, проблема е , че докато минат тези 45 дни аз вече ще съм 14-15 г.с и се притеснявам , че ще закъснея с някои от изследванията.
Знам, че за обикновенно направление срока е 45 дни, но ми се струва нелогично при доказана бременност да се чака толкова.
Някой знае ли дали наистина и за ЖК важи този срок, не мога да се свържа със Здравната каса за да попитам, тъй като сме много хора в офиса и разговора няма как да остане скрит, а все още не съм казала, че съм бременна.
Благодаря предварително на всеки, който може да ми даде някаква информация.

# 1
 • Мнения: 1 980
Обикновено с направлението за установяване на бременност се регистрираш и за ЖК. Трябвало е да отидеш при специалист, който си избрала да ти води консултацията и щеше да си спестиш чакането.
Направление за консултация със специалист, каквото е твоето, без значение към каква специалност е насочено, е валидно 30 дни от датата на издаване. 45 се дните, в рамките на които трябва да се осъществи вторичен преглед при същия специалист.
А ти защо не започнеш консултациите при този същия лекар, който е установил бременността?

# 2
 • Мнения: 133
При него ще бъда, но той ми каза, че ми трябва направление 9 от личния, първото ми направление е само за преглед.

# 3
 • Мнения: 166
При бременност се издава направление №3-за майчино здравеопазване,като в полето изпраща се за:.......личния лекар попълва : за консултация ,включване в специалзрани програми и диспансеризация.С този талон АГ специалиста,сключил договор със здр.каса завежда бременната в ЖК като и се издава карта и т.н Цяллата брмнност се проследява от него,той назначава нужните изследвания и той издава първия болничен лист преди раждане.Попитай за повече инфо и в здр.каса- и какъв е този талон  № 9? newsm78 И защо е нужно това размотаване?!

# 4
 • Мнения: 1 980
Излишно разтакаване.
АГ-то може да те включи и без направление тип9...това е направлението, което включва пациентка в програмата "Майчино здравеопазване" на ЗК....т.е АГ-то може да те включи директно с това направление, с което си отишла на първия преглед....

# 5
 • Мнения: 133
Иска ми ново, незнам защо.
С първото отидох на преглед, потвърдиха бременност, след два дни прокървих леко и отидох пак изписаха ми "Дуфастон" и ме извика пак на преглед след седмица. След последния преглед ми каза, че ми трябва ново направление за ЖК.

# 6
 • софия
 • Мнения: 2 139
Като разбрах,че съм бременна личната ми лекарка
веднага ми даде направление за ЖК.

# 7
 • Мнения: 2 110
Безсмислено е да ти издават ново направление преди 45 дни от старото ,защото това е срока в който може да го ползваш. Направлението важи 45 дни и в тези рамки ти можеш да предприемеш лечение или да го използваш за консултация при лекаря при който си го оставила. Трябва ти ново направление само ,ако си сменила гинеколога.

# 8
 • Мнения: 133
Аз явно съм си използвала квотата за прегледи с едно направление и сега за да ми пуснат изследванията ми искат такова за ЖК.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 857
Няма проблем да ти издаде направление за ЖК> Това с 45 дневния срок важи за други направления, но не и за това. Аз имах същото обяснение, но се оказа, че с лед потвърждаване на бременност, може да ти даде направление и 2 дни след предишното.
Омръзна ми от тея тъпи ДжиПита - да вземат малко да прочетат наредбите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт