Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 139
Здравейте! Лятото бях в Сърбия и ядох суфле със шоколад и много искам да си направя! Някой може ли да ми даде рецепта? Става въпрос за едно кръгло нещо,което отвсякъде си има коричка,но тънка и вътре шоколадът стои като течен newsm78
Мерси предварително Hug
Цитирай

пак на Рив Гош

Мнения: 1 426
Да не търсиш шоколадовата лава?
Провери ако искаш и рецептата на Чушчица -тук
Цитирай


Мнения: 2 187
Ето и още една рецепта, въпреки че разликите не са съществени: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg7115431#msg7115431

Успех и да се похвалиш после! Hug
Цитирай


Мнения: 155
Здравейте , ако някой има рецепта за Суфле с гъби и кашкавал  ще съм му супер задължена Smile и последният ми опит да го направя беше катастрофален  Crazy
Цитирай

Cacao Land

Мнения: 603
Здравейте , ако някой има рецепта за Суфле с гъби и кашкавал  ще съм му супер задължена Smile и последният ми опит да го направя беше катастрофален  Crazy

Продукти /за 4-ри порции/

Краве масло - 0,5 пакетчета
Лук - 1 глава
Гъби - 150 гр
Брашно - 4 с.л.
Прясно мляко - 300 мл
Кашкавал (настърган) - 1 ч.ч.
Яйца - сурови - 2 броя
Сол
Черен пипер

Приготвяне

Лукът се запържва в половината масло, прибавят се измитите гъби, нарязани на ситно, и се задушават 2-3 мин. Поръсва се със сол и черен пипер и сместа се разпределя поравно в гювечетата. Останалото масло се сгорещява в тиган, запържва се брашното, разрежда се с прясното мляко и се вари 1 мин, като се бърка непрекъснато. Посолява се леко, прибавя се кашкавалът и се бърка, докато се стопи. Отстранява се от огъня и жълтъците се разбъркват в соса. Отделно се разбиват на твърд сняг белтъците, прибавят се към сместа, която се разпределя поравно върху гъбите. Суфлето се пече в сгорещена фурна около 20 - 25 мин. Сервира се веднага.

източник:http://recepti.rezerve.bg/receipt.aspx?id=126
Цитирай


Мнения: 155
благодаря много ,утре вечер ще споделя резултата:)
Цитирай


Мнения: 1 705
благодаря много ,утре вечер ще споделя резултата:)
Задължително в снимки  Wink
Цитирай


Мнения: 155
eee, ako се изложа ми е простено да е  "без снимки " ,  защото аз съм  си резил в кухнята и ме е  срам - собственичка на ресторант и леглова база  с /калпав персонал /  .Аз съм с " двете леви ръце " от към приготвяне на храна , докато не ми хареса на вкус , не е за клиенти и много държа  на чистотата ,добре измити продукти , полирани прибори , чаши и т.н. ..... признавам ,че Суфлето не го мога , ама ще ме е срам да сложа снимка на получилото се / по моя вин разбира се  , мисля с тази рецепта да се получи /.
Ако се получи обещавам снимки , обожавам Суфле Smile
Цитирай

sofia

Мнения: 139
Момичата,благодаря ви за споделените рецепти! Първият път го приготвих по първата рецепта,която ми дадохте и стана много гъсто,а направих всичко както пишеше! После видях,че самото момиче е споделило,че е прекалило с брашното Peace
Котка,вторият път го направих по твоята рецепта и стана много вкусно,макар че пак не достатъчно водно,но мисля,че просто го пекох по-дълго Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 748
Побут! Peace
Не съм правила и яла суфле от мнооого отдавна. Днес ще пробвам, ако се получи- ще покажа снимки Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.