Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Севлиево

Мнения: 162
Здравейте на всички!Нова съм тук и пиша с надеждата,че някой ще може да ми каже простичко дали някога ще си имаме бебче!Правим опити от 1 година и 8 месеца.Решихме да си направим изследвания-бяха октомври.
Анти-овариални антитела     6.00 (-)   (N<10 U/ml)
Анти-зона пелуцида     7.45 (-)   (N<10 U/ml)
Анти-спермални антитела   47.87 (-)   (N<60 U/ml)
Chlamydia trachomatis IgG   2.19 (-)   (N<9, Low pos. 9 – 11, Pos.>11)
Chlamydia trachomatis IgA   1.29 (-)   (N<9, Low pos. 9 – 11, Pos.>11)
Тирeотропен хормон (TSH)           1.10   (0.34 - 2.5 μIU/ml)
Анти-тиреоглобулин (ТАТ)   152.67 (+)   (N<75, Low pos. 75-100 Pos.>100
Анти-ТРО (МАТ)     62.34 (+)   (N<40, Low pos. 40 - 100,   Pos.>100)
Estradiol (E2)      (ранна фоликуларна фаза -24 - 114 pg/ml)
   88.91   (овулация – 62 - 534 pg/ml)
Тези са правени на 13-тия ден на цикъла.
След това на 22 ден си изследвах прогестерон-35.89
Накрая на 3-тия ден от новия цикъл LH-4.24     FSH    5.84      Estradiol  124  и  Prolactin   497(това не се разбира хубаво дали е толкова)
Казаха ми че имам Хашимото,но след преглед с ехограф на щитовиднатя жлеза,друк лекар ми каза че няма нищо.Отидох при трети-казва ми че съм добре,после че ми е уголемена-втора степен.
Правила съм повторно изследване на TSH 0.79
Мъжа ми прави спермограма.Има два фактора които не са добре
Обем на еякулата:   1.4   (норма 2-6 ml)
pH:   8.4   (норма 7.2-8.0)
Не сме провеждали лечение,защото полуаваме различни мнения.Единия ендокринолог при когото ходих,каза че причината трябва да се търси в съпруга ми и представете си ,каза ми да си потърся друг,за решаване на нашите проблеми.
Моля ви,кажете ми какво означава всичко това!Някой имал ли е подобни проблеми?
Извинявам се за дългата тема!!!
« Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 10:31 от dunda_n1 »
Цитирай

София

Мнения: 2 517
Темата ти е за проблемното,тук малко момичета са компетентни да ти отговорят!Потърсете мнение в клиника по стерилитет!Хашимотото не е причина да не забременееш и износиш дете,просто трябва да се приложи подходящо лечение.Що се отнася до показателите от спермограмата,ако това са единствените извън норма,нямате повод за притеснение,мисля,че може да се коригират,друг въпрос е дали сте направили РАЗШИРЕНА спермограма по Крюгер или обикновена (която не ви върши работа)!Не споменаваш нищо за изследване  за проходимост на тръбите(много е важно)-хидротубация или цветна снимка,трябва да направиш и него!Но като за начало си запишете час за клиника по стерилитет PeaceУспех Hug
Цитирай


Мнения: 170
Препоръчвам ти да се консултираш с д-р Катя Тодорова, има кабинет и в София и в Плевен. Тя е ендокринолог, един от най-добрите, и ще те посъветва какво да предприемеш относно щитовидната жлеза, ако наистина се потвърди Хашимото.
Спермограмата на мъжа ти трябва задължително да е разширена (по Крюгер) и задължително да е правена в клиника по стерилитет. Иначе изобщо не вярвай на данните, но ако това ще те успокои, при моят мъж обемът на еякулата беше 1.1 мл при норма над 2 мл., но успях да забременея естествено, без той да е изпил нито едно хапче, така че... надежда винаги има. Ако все пак лекарите преценят, че спермограмата му е лоша, посетете д-р Милен Кацаров, той се занимава с мъжки проблеми и е много добър. Желая ти успех!
Цитирай

Севлиево

Мнения: 162
Диагнозата Хашимото я постави точно д-р Тодорова,но без да ме преглежда-само на базата на резултатите от взетата кръв на 3-тия от цикъла.Дори не съм я виждала.Тя се оказа в клиниката,точно когато и аз бях там.Само й занесоха резултатите, а тя ми изписа капки-лимфомиозот.Само това съм пила.Дори не ме е преглеждала.Може ли тогава диагнозата да е основателна  newsm78
Цитирай


Мнения: 170
Ами ти всъщност пишеш, че си изследвала повторно само ТСХ-то, а в твоя случай това, което говори за Хашимото е именно, че ТАТ са ти завишени, тоест имаш завишени антитела, и трябва да ги пуснеш наново, обикновено 2 или 3 пъти, за да се потвърди диагнозата. За повече информация виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375561.0
и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370998.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.