Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 март 2009, 20:13 ч.

Мнения за учители от 88-мо, 151-во или 2-ро СОУ за прием 2009/2010

 • 8 688
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте, очаквам  да споделите мнения за училищата, както и ако имате впечатлениа за учители за 1 клас за прием 2009/2010.   

# 1
 • Мнения: 24
Здравей!
Синът ми е 1ви клас в 88 СОУ. Доволна съм от училището.Не мога да споделя мнение за учителите които сега ще водят 1 ви клас, но ако нещо друго те интересува за самото училище пиши.

# 2
 • Мнения: 389
Здравейте, очаквам  да споделите мнения за училищата, както и ако имате впечатлениа за учители за 1 клас за прием 2009/2010.   

Моите близнаци са 1-ви клас в НСОУ "София" (бившето 151 СОУ).  Като се абстрахираме от това, че базата е под всякаква критика - училището се нуждае от ремонт, но е под егидата на Министерство на образованието, което не дава пари, съм много доволна. В началото на годината направиха основен ремонт на тоалетните и смениха дограмата на големия спортен салон. Изглежда лека полека нещата ще тръгнат към подобрение.

Най-ценното нещо е целодневната форма на обучение, която се предлага. Задължителните часове са до 14.30, след което децата може да се вземат. От 14.30 до 17.00 часа ги поемат учителите от Читалище "Хармония", с които имат т.нар. дейности по интереси ( английски почти всеки ден, допълнителни часове по спорт и рисуване, керамика, конструиране с лего). Услугата обаче е платена - 240 лева на срок. Заниманията се провеждат в самото училище. Децата се разделени по групи от 10-12 човека като едната група ходи на някой от дейностите, а другата има самоподготовка с госпожата, после се разменят. На практика госпожата им е цял ден с тях.

Раниците ги носим в понеделник и ги връщаме в петък. През седмицата нямаме домашни, само събота и неделя им дават. В повечето случай е нещо, което не са успели да  довършат в часовете за самоподготовка. Госпожата им води БЕЛ, математика и Роден край. Имат отделни учители по физическо, музика, рисуване и домашен бит и техника. ЗИП-ът им е допълнителен час по математика, български и информационни технологии ( имат добре оборудвана компютърна зала) по които са кабинетно обучение. Учат само първа смяна до 12 клас.

Училището осигурява превоз срещу заплащане. Ние живеем в квартала и не ползваме, но повече от половината деца от класа на синовете ми пътуват. Това е хубаво, но някак си отдалечава родителите един от друг, вследствие на което е много трудно да се организираме когато е необходимо - предимно за събирането на пари, както предполагам се сещате Simple Smile

Относно учителите не мога да ти кажа нищо като препоръка защото при нас всички бяха нови. До миналата година е имало по 2-ма учители за всеки клас, които са водели всички предмети и задължителните часове са били до 15.30 часа. Със свиването на бюджета се е наложило да бъде съкратена продължителността на полудневното обучение и да се съкратят учители. Затова сега има само по един основен учител и ресорни, които влизат във всички класове. Предполагам, че така ще бъде и през новата година и едва ли учителите, които ще изкарат 4-ти клас ще започнат с 1-ви.

Имат стол, но храната не се приготвя тук. Цената на купона е 2 лева. Имат две лавки, а в стола пекат и фурнети отскоро. Голяма зарибявка Simple Smile С две думи подсигурени са откъм храна.

Стана много дълго, но се надявам да съм била полезна. Питай ако те интересува още нещо.

# 3
 • Мнения: 18
Tzveti, благодаря за отговора! Можеш ли да споделиш впечатления от занималнята, ако я посещавате разбира се. Достатъна ли е подготовката или се налага вечер да се доподготвяте. До колко часа са на училище. В каква паралелка сте, т.е. ЗИБ английски, хореография или изобразително изкуство. Справяте ли се с английския, моят син не знае още буквите.

# 4
 • Мнения: 18
Здравей chochko,
Профилирани ли са паралелките в 1ви клас? И английски език се изучава само в занималнята или и в редовните часове?

Доволни ли сте от обучението по английски?

Занималнята приключва в 17ч, но до колко часа трябва да се вземат децата, след като е свършила занималнята?

# 5
В 88 СОУ сега води 4б госпожа Тодорова. За нея съм чула само суперлативи. Училището е добро, има ред, директорката е амбициозна и, според мен, се справя с реда в училището. Има транспорт, организиран от у-щето. Иди, виж на място как стоят нещата. За Тодорова съм сигурна, че напливът ще е много голям.

# 6
 • Мнения: 389
Здравей chochko,
Профилирани ли са паралелките в 1ви клас? И английски език се изучава само в занималнята или и в редовните часове?

Доволни ли сте от обучението по английски?

Занималнята приключва в 17ч, но до колко часа трябва да се вземат децата, след като е свършила занималнята?
В начален курс няма профилирани паралелки. Английски език  се учи само като част от т.нар. "занималня", редовно ще се учи от втори клас.

Не мисля, че сме научили нещо повече от казването на азбуката, разпознаването на някоя и друга буква и няколко думи. Поне при нас е така, за другите деца не мога да кажа.  А и аз не държа особено на английския език на този етап. За мен по принцип да се учи език и да се очакват сериозни резултати преди да са усвоени основните познания по български език - четене и писане е загубена кауза.

"Занималнята" приключва в 17.00 часа и децата трябва да се вземат тогава. Извеждат се в коридора и си ги вземаме от там. Тези, които ги возят се извеждат от учител на двора и там се качват на микробусите. В нашия и съседния блок има две деца, които ползват транспорт -  вземат ги и ги връщат пред входа. 

# 7
Здравейте и от мен! Моля Ви ,който има информация за 149 СОУ "Иван хаджийски" в кв."Овча купел"2 и 88СОУ "Димитър Попниколов" в кв."Овча купел"1, да я сподели! Предстои ми записване на  първокласник и седмокласник, а не познавам квартала и ми е ужасно трудно да избера училище!
Предварително Ви благодаря!

# 8
 • София по рождение
 • Мнения: 980
От английски език в 151 съм много доволна!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт