Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Дайте идея как се проверява дали едно яйце е старо и не става за консумация. Имаше някакъв метод с потапяне във вода, но не помня кое даваше отговор дали яйцето е годно. newsm78
Цитирай

София

Мнения: 975
Суровото яйце се потапя в студена вода, ако остане на дъното на съда, в който е потопено значи става за консумация. Ако изплува на повърхността е остаряло.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Суровото яйце се потапя в студена вода, ако остане на дъното на съда, в който е потопено значи става за консумация. Ако изплува на повърхността е остаряло.

Благодаря!   bouquet Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Може да го провериши като го счупиш-или ще мирише/имала съм такъв случай с купени яйца/ или ще се разпръсне жълтъка ако са стари яйцата.
Цитирай


Мнения: 1 705
Може да го провериши като го счупиш-или ще мирише/имала съм такъв случай с купени яйца/ или ще се разпръсне жълтъка ако са стари яйцата.
Това е по-сигурния начин, според мен  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 1 271
може да иска да ги вари жената  Peace
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
може да иска да ги вари жената  Peace

Не  bouquet , директно трябваше да ги чукна в ястието.
Пробвах метода с водата и двете потънаха. Като ги счупих, жълтъците останаха цели. Не миришеха.
Ако пък трябва да ги варя, ще използвам начина с потапянето, щото друг начин май няма... newsm78
Цитирай


Мнения: 2 094
Суровото яйце се потапя в студена вода, ако остане на дъното на съда, в който е потопено значи става за консумация. Ако изплува на повърхността е остаряло.

Този метод е най-добър. А ,това с миризмата е съвсем ако е развалено яйцето.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, с водата се проверява добре. Изплуват заради мехурчето с въздух вътре - току-що снесеното яйце няма такова мехурче. С времето се появява и уголемява. Колкото е по-старо (но не развалено, де) яйцето, толкова по-голямо става мехурчето. За малки деца е хубаво да са съвсем пресни, иначе за дъртите става и с малко въздух  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.