Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 март 2009, 18:31 ч.
  • Преглеждания  19 088  Мнения  347  Онлайн  1
Отговори
Реклама
# 1
  • Мнения: 7 471
Маме, вече бях започнала да се тревожа за теб, като не пусна нова тема. Дано си решиш проблемите Peace.

# 2
  • Панагюрище
  • Мнения: 100
Ето и аз да се запиша в новата тема

# 3
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 642
Да се запиша и аз във една доста полезна темичка.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 383
как мога да си направя в домашни условия бонбони "Лакта"?

# 5
  • Мнения: 395
Здравейте!

Искам искрено да благодаря за вчерашната помощ получена от тази тема!

Благодаря Ви!!! newsm51 smile3525 newsm44

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 519
  Записвам се,успешна и спокойна седмица на всички  bouquet

# 7
  • Мнения: 7 471
Купих си това http://media.snimka.bg/1986/010227100-big.jpg и сега ми трябва рецепта за подходящо тесто. Знам, че малко трудно се работи с тази преса, но отдавна я исках. Майка ми имаше преди време. Не разполагам със свинска мас, а само с краве масло. Ако имате нещо подходящо из тефтерите, ще съм ви благодарна, ако споделите  bouquet.

# 8
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 124
  chef

# 9
  • Варна
  • Мнения: 3 027
Записвам се и аз.

# 10
  • София/Ямбол
  • Мнения: 706
А от къде го купи? А за рецепта не стават ли рецептите за щприцовани сладки, които ги имаше в коледнат тема?

# 11
  • Мнения: 2 094
Здравейте ! Да попитам и аз. У дома имам много консерви риба- пушени шпроти,скумрия и копърка, на които им  изтича срок на годност.Може те ли , да ми дадете идея какво да ги направя?

# 12
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Купих си това http://media.snimka.bg/1986/010227100-big.jpg и сега ми трябва рецепта за подходящо тесто. Знам, че малко трудно се работи с тази преса, но отдавна я исках. Майка ми имаше преди време. Не разполагам със свинска мас, а само с краве масло. Ако имате нещо подходящо из тефтерите, ще съм ви благодарна, ако споделите  bouquet.

Най-добре се работи с маслено тесто. Ето рецептата за маслените сладки, които правя по коледа и великден, давам единична доза, но аз винаги правя двойна.

250 g брашно
125g разтопено масло
100g захар
2 жълтъка
1 щипка сол
аромат по желание - лимон, ванилия, коняк

Маслото се смесва с захарта и солта, добавят се жълтъците, брашното и се бърка с дървена лъжица. Оставя се да "почине" половин час и действай. Може да се добави към тестото и смлени ядки, стафиди, изобщо въпрос на вкус и фантазия.

# 13
  • София
  • Мнения: 5 001
Здравейте ! Да попитам и аз. У дома имам много консерви риба- пушени шпроти,скумрия и копърка, на които им  изтича срок на годност.Може те ли , да ми дадете идея какво да ги направя?
Аз съм правила пастет....Изцеждаш консервите от мазнината и изчистваш от твърдите неща при по-едрите парчета риба,ако има такива.Смила се в кухненския робот с 1/2 к.ч. олио.Пожелание добавям лимонов сок ,кората на 1/2 лимон настъргана, черен пипер и малко чили(за пикантност) всичко на вкус.

Сервира се с препечени филийки...

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 12:30 от TheNMaster

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
Купих си това http://media.snimka.bg/1986/010227100-big.jpg и сега ми трябва рецепта за подходящо тесто. Знам, че малко трудно се работи с тази преса, но отдавна я исках. Майка ми имаше преди време. Не разполагам със свинска мас, а само с краве масло. Ако имате нещо подходящо из тефтерите, ще съм ви благодарна, ако споделите  bouquet.

ТУК е моята рецепта. Стават много вкусни и успявам да прекарам тестото през шприца без проблем. Имам и ръчен и електрически Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт