Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Много е лесно.
 Продукти:
1 глава червено цвекло
5 с.л. зехтин
3 л. оцет
Магданоз нарязан на ситно.
сол на вкус

Приготовление:

Сварява се цвеклото в тенджера под налягане. Може и в друга тенджера, но става по бавно.
Не се бели. Отстраняват се само листата отгоре и отдолу се маха корена. Така се вари.

Когато се охлади, ще се бели добре само с пръсти.
Реже се на малки кубчета.

Всички останали продукти се сипват в купичка ис е разбиват енергично с вилица до получаване на хомогенна смес. Трябва да побелее.

Изсипва се в/у цвеклото и се оставя в хладилника поне 4-5 часа.

Това е.Smile


Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
aз знам една друга рецепта казва се Винигрет - всъщност тези салати се правят по най разли4ен на4ин (с много въображение) ,но основната съставка е цвекло
как я правя аз
 варени картофи
цвекло
лук
кисели крастави4ки
олио или майонеза
сол
4ерен пипер

 
съставките се нарязват на куб4ета и се подправят или с олиото или с майонезата по желание

2- ри на4ин на приготвяне - цвеклото и моркови (варени ) се рендосват .добавят се крастави4ки ситно нарязани и се подправя с лук и маионеза - също става вкусна салата

да ви е вкусно Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
И аз уважавам цвеклото за салатка, но я правя без да го варя. Настъргвам го на едрото ренде заедно с някой морков и по-кисела ябълка и подправям със зехтин оцет и сол, може да се добави и счукан чесън
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
И аз уважавам цвеклото за салатка, но я правя без да го варя. Настъргвам го на едрото ренде заедно с някой морков и по-кисела ябълка и подправям със зехтин оцет и сол, може да се добави и счукан чесън
Винаги съм се питала дали става да се яде сурово newsm78, но щом казваш че става, веднага, ще уважа тази рецепта.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
ами може и да е до вкус - пробвай с малко количество. Аз например харесвам да пия и прясно изцеден сок от цвекло с малко лимон, но никой друг в къщи не го уважава
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
ами може и да е до вкус - пробвай с малко количество. Аз например харесвам да пия и прясно изцеден сок от цвекло с малко лимон, но никой друг в къщи не го уважава
АААА ще ще. Ще пробам. На мен и най-голямата гадоста ако ми дадеш, ще изям. Достатъчно е да знам,че е полезно.
Цитирай


Мнения: 3 452
Майчета, сега посред лято ли ги правите тез салати? А червеното цвекло не е ли миналогодишно?
Аз  си умирам за него, особено печено на фурна, но зимата....а сега е лято Whistling
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
Майчета, сега посред лято ли ги правите тез салати? А червеното цвекло не е ли миналогодишно?
Аз  си умирам за него, особено печено на фурна, но зимата....а сега е лято Whistling
ами аз сега не съм се засилила то4но ..ама при нас целогоди6но продават варено 4ервено цвекло ,така 4е нямам проблем да си правя салатите ..а ина4е ако не е с майонеза  става много приятна и за лятото става
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Майчета, сега посред лято ли ги правите тез салати? А червеното цвекло не е ли миналогодишно?
Аз  си умирам за него, особено печено на фурна, но зимата....а сега е лято Whistling
Да бе мила. Сега. Незнам. Свежо изглеждаше.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Майчета, сега посред лято ли ги правите тез салати? А червеното цвекло не е ли миналогодишно?
Аз  си умирам за него, особено печено на фурна, но зимата....а сега е лято Whistling
Да бе мила. Сега. Незнам. Свежо изглеждаше.

Това наподобява една традиционна финландска коледна салата, където освен нарязано на кубчета варено цвекло се добавят 1 варен картоф, 1 варен морков и една кисела краставичка; това се овкусява и допълнително се разбива сметана, като към нея се добавя малко от сока в к. е варено цвеклото и сметаната се оцветява в розово. Сервират се поотделно, но се консумират заедно. Много е ефкетно и за мен - вкусно.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 254
червено цвекло сурово,настъргано на ренде или с машина.
зехтин
лимон,сол и става чудна салатка;-))
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
aз знам една друга рецепта казва се Винигрет - всъщност тези салати се правят по най разли4ен на4ин (с много въображение) ,но основната съставка е цвекло
как я правя аз

 
Мммммммммммммм, съвсем наскоро ядох такава у едни познати и много ми хареса.
Цитирай


Мнения: 373
Аз правя следната чудна салатка- сварено цвекло нарязано на кубчета, орехи, зехтин оцет , сол- простичко и много вкусно!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
Майчета, сега посред лято ли ги правите тез салати? А червеното цвекло не е ли миналогодишно?

не е миналогодишно - моята майка ми го е насяла и вече ми носи съвсем прясно, ама аз го пийвам на сок, а салатките ще останат за зимата  Smile
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
аз правя салатка от цвеклото : режа зеле на тънки ивички,насолявам го и го мачкам,след това суровото цвекло го старжа на ренде,заедно с моркови.Слага се олио и сол 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора