Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 679
Скумрия или хек. Да се готви лесно и да е вкусно. Ако може да не е традиционно, а нещо по-така  Laughing.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184

Калмари и скариди (варианти)
Марулени сарми с риба Меч (dezyg)
Бяла риба със сос (milk)
Рибните рецепти на Спаска
Калкан (DolceVita)
Фарфале с риба тон (verri_77)
Рецепти за сом (варианти)
Рецепти за хек (варианти)
Рибени рецепти на Mama Vessi
Пастърва по мъжки (Тинтири-Минтири)
Кефал (AFRODDITA)

Жси4ко това е в демо-версиата на готварската книга
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.0
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Преди два дена правих филе от хек така..

Нарязваш 2 глави лук на големи шайби
домати повече .. поне килце(настъргани)
маслинки нарязани
лимони 2-3
черен пипер
подправка за риба(дивисил и още нещо ама не пише на пакетчето какво)
и разбира се самата риба Mr. Green
Всичко което съм написала като съставки е на око и на вкус

Сипвам в глинен гювеч мазнината и нареждам отгоре шайбите лук
Върху тях нареждам филетата(може предварително да се овкусят с ч.пипер, винце, дивисил, някои слагат соев сос в маринатата и каквото се сетиш и обичашnewsm78)
Върху филетата нареждам тънки шайби нарязан лимон и маслините
отгоре заливам с доматите
Захлупвам с капака и го забравям на слаба фурна за няколко часа
Накрая засилвам температурата, махам капака за да се запече отгоре за десетина минути и настава голямото лапане.
При сервирането може да се наръси с магданоз и лимонов сок
Става много вкусно. Аз по принцип риба ям рядко, но така става много вкусна и всички в къщи сме супер доволни  chef.

Цитирай

София

Мнения: 3 537
Ето и една рецепта от мен.Със хек или мерлуза.
Правиш си сос от майонеза,чесън малко,черен пипер и малко лимонов сок.
Осоляваш всяка рибка ,мажеш я с чесън малко или чесън на прах,пъхаш вътре 1-2 резънчета лимон.
С майонезения сос намазваш хубаво рибите,и всяка по отделно увиваш с фолио и печеш 30-тина минути.Сервираш на всеки рибата така както си и с фолиото,запазва се и топличка,мммммуцка е.Мезе на рибката бяло винце Mr. Green,утепало се е ,та дрънка LoveСтава страхотно smile3521 newsm10  love001
Цитирай


Мнения: 652
Запичаш намазано с масло филе във фурната за около 10 мин.
Отделно приготвяш следната смес:
- заквасена сметана
- кисели краставички или домати нарязани на малки кубчета
- 1 - 2 сл горчица
- сол
С тази смес покриваш запечените филета и печеш още 10 - 15 мин.
Аз предпочитам лятото сместа с доматите.
Цитирай

На Триъгълната земя в кьошето ... бях

Мнения: 980
Моята реzептичка е подобна на Мимис и не съвсем. Намерих я в книга zа Елzаска кухня, но много е подходяЩа и zа българските вкусове.
Всяко парче рибка се осолява и се ръси с черен пипер. Вzема се парче фолио и се слагат няколо парченца гъбки, наситнен магданоz и счукан чесън. Поставя се парче рибка и върху нея се повтаря процедурата с гъби, магданоz и чесън. Така се правят всички парчета. Всяко парче се опакова одтелно в фолио и краиЩата се подгъват, zа да не иzтича сок.Може да се слага и парченце масълце. Реди се в тавичка и се пече около 20 минути.
Много върви с картофена салатка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.