Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 17
Ако си хaресaш дете от Дом "Майка и дете" можеш ли да го осиновиш?

# 1
  • космополитно
  • Мнения: 940
Ако си хaресaш дете от Дом "Майка и дете" можеш ли да го осиновиш?

Не, не можеш- за добро или за лошо! Настоящата визия за осиновяването е, че НЕ родителите си избират(харесват) дете, а професионалисти, участващи в осиновителския процес избират родители (семейство) за детето.

Доколкото аз знам не можеш да осиновиш конкретно дете, дори ако  то е напр. осиротялото детенце на познати, роднини и/или приятели.

# 2
  • монако ди бавариа
  • Мнения: 4 138
не, не можеш да осиновиш конкретно дете.
впрочем, би могло да може и то по следния начин. ако имаш дълбоко изградена емоционална връзка с детето, ако се докаже, че именно ти си подходящ родител за него и за детето ще е най-добре да стане твое дете............
това законът не го забранява и съветът по осиновяването би трябвало да вземе подобно нещо предвид.
но, детето трябва да е вписано в списъка за пълно осиновяване, а ти трябва да имаш всички редовни документи за осиновител и да си минала проучването.

осиротяло дете на свои близки можеш да осиновиш, ако този, който е настойник на детето е съгласен. поне предполагам, че е така.
но пак не може да има пълно осиновяване, защото всички деца, подлежащи на пълно осиновяване биват вписвани в списъка, а за да си пълен осиновител, трябва и ти да си вписан в списъка за осиновители.

имаше обаче наскоро един случай, на известен наш спортист. той осинови пълно конкретно дете. как, не е много ясно. но никога не чух да е било незаконно. би трябвало съвета по осиновяването да е решил, че именно той е родителя за това дете.

принципно, няма нищо невъзможно, ако човек иска да се бори за дадено дете, може да го направи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт