Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София

Мнения: 1 655
Сдобих се най-сетне с уредче за готвене на пара, от тези които се разгъват и приличат на летяща чиния.
Дайте ми идеи за готвене с това чудо. Знам, че се приготвят зеленчуци и месо, но бих желала да получа някоя изпитана рецепта. Например чушки пълнени с ориз (евентуално и с кайма) дали ще станат?
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Никой ли не готви на пара  Sad Ще трябва да импровизирам значи Confused
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Честно казано, имам това приспособление от доста време /срам ме е да кажа колко/, но още не съм го ползвала. Доколкото знам, ориз със зеленчуци става много вкусен на пара. Но от опит не мога да кажа какво и как Embarassed
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
оооооо:)това е уреда на живота ми:)моят сам си топли водата и изобщо сам си готви..правя:
зеленчуция всякакви-спанак и броколи стават много добри..също аспержи,карфиол..каквото се сетиш става за мин,много полезно и без да му  се седи на главата ; пилешко-на парченца или цели пържоли ; ориз ; риба
всякаква
аз ги ям така,за мъж ми слагам масло и други неполезности..неговото оплакване е че всияко било като варено,к си е факт,но затуй пьк бързо &супер здравословно
Анна
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Обаче ти имаш уред за готвене на пара, а ние със Светлето /или поне само аз/ - кошничка за готвене на пара. Разликата е значителна Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 655
И моето е кошничка.
Iva_D ми даде идея за зелен фасул на пара със зехтин,чесън и копър. Мисля днес да го пробвам, само не знам дали ще мине за основно ястие или за салатка:)
Чудя се ориза как би се сварил в тая кошница, все пак има малки дупчици, няма ли да се разпилее по дъното  newsm78, ще трябва да пробвам.
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
пак здр,
ми според мен 1 разлика е че с кошничките вие следите да не се превари,моя уред се настройва за дадения продукт и като му мине вренето писука..иначе тенологията е абсол.същата..за ориза-мисля че може да се регулира големината на дупките..
Анна
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Моето е точно като кошничка тип ветрило, което се разгъва според тенджерата. Направо обожавам този уред Mr. Green Правя всичко с него. Най-вече задущени зеленчуци. Обикновено ги задушавам на парата и чак като ги махна от огъня, добавям сурово масло да се разгопи и подправки.
Месото също става много крехко. Овъргаляй го в подправки и го слагай та парата. Захлупваш и намаляш огъня на мин. Важното е да има пара.
Ползвам това съоръжение дори и като уред против загаряне. Например в него варя лозови сърмички, докато не стане крехко листото, защото винаги ме дразни, когато останат жилави Wink
Цитирай

usa

Мнения: 810
Я кажете как се казва това нещо и ако имате и връзка към него ще сте върха  Mr. Green  И аз ще го купя и само с него ще готвя!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Svetla1 ,като бях бременна с малкия кръстницата реши да ме поглези докато й бяхме на гости и ми приготви Пъстърва на пара-дали защото бях бременна ли ,не знам ,но беше божествено!Ако си купя уред, само заради това ще е! Laughing
Една пъстърва се измива и почиства и както е цяла от двете й страни в лек диагонал /по посока на костите/ се правят няколко прореза на около 2 см един от друг. Прави се марината от 2 суп. лъжици лимонов сок + 2 суп. л. светъл соев сос + 2  суп. л. сусамено олио, но и със зехтин става!Всичко се разбърква и се слага малко бял пипер и се сипва върху рибата за да престои така поне 20-ина минутки.После се слага в уреда и за около 15-ина минутки е готово!Става много вкусно!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Татяна_ ,мисля,че стимер се казва уреда.
Цитирай

usa

Мнения: 810
Благодаря, отивам да го търся и да го купувам, звучи жестоко! Хвърляш всичко и айде Smile)))

Ето тези намерих. А към сайта има и рецепти. Само че се чудя кой да си избера.

http://www.faystudios.com/steam/buyingguide.cfm
« Последна редакция: вт, 09 авг 2005, 09:06 от Татяна_ »
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Моят уред изглежда така:



Снощи приготвих зеления фасул, стана божествен. След като се задуши на пара го обърках с зехтин, много чесън, оцет и копър. Чукнах и по едно яйце на тефлонов тиган без мазнина и вечерята беше готова Smile Прибавих и една салатка домати и краставици Mr. Green

Благодаря за идеите които получих, ще ги изпробвам една по една. Разбрах и най-голямата ми чуденка за приготвяне на месото, дали да се маринова предварително, за рибката също. Сърмичките и те звучат добре.
Към тези които имат от уредчетата (като тези на Тефал които Татяна е показала), бихте ли написали за отделните зеленчуци по колко време се приготвят, за месото също.
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Моят уред изглежда така:

И моята кошничка изглежда точно така, а ти страхотно ме амбицира да започна да я ползвам. Жалко само, че зеленият фасул не е сред най-най-любимите ястие на мъжа ми, но мога да се пробвам, пък и ориз със зеленчуци мисля да направя - това ще се приеме с овации)) а също и риба на пара - предполагам, че и тя ще се хареса, защото всички у дома обичаме риба във всякакви агрегатни състояния, така да се каже Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 59
 Аз  готвя само зеленчуци - моркови, картофи, броколи, прясно зеле. Стават много вкусни и без подправки - така им се усеща истинския вкус, стават бързо и се идеални за гарнитура, а с масълце сигурно са божествени. Преди известно време бях приготвила задушени зеленчуци / от горните/, и  рибно филе, оваляно в подправки от рода на билките - розмарин, босилек, мащерка. На мъжа ми много му хареса, но с това се изчерпват рецептите ми. Само да допълня - зеленчуците си ги разпределям в кошничката на купчинки, а рибата я сложих н капака на йена и върху тях. Мисля че така се готви и ориз, но не съм пробвала. Пробвах да сваря сух боб, но нещо не го харесахме.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора