Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Велико Търново

Мнения: 185
здравейте,
онзи ден ядох една мн интересна свинска кавърма в едно заведение... сама по себе си нищо кой знае какво... лук,месо,малко гъбки  и сос.върпоса е във соса... не беше нормалния червен сос,а беше кафяв и мн вкусен... мн интересно.
имате ли идея как се прави този кафяв сос?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Цитирай

Canada

Мнения: 139
Може би е сос "жу"(в Европа),а в Северна Америка е "грейви".Това е сос от печеното.
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз знам този :
Кафяв сос
Той сос служи за основа на множество други сосове
Продукти:
 30г масло или маргарин
 50г брашно
 500мл бульон или вода
 черен пипер
 сол
 червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Мазнината поставяте в малка тенджера и стопявате при средна температура.
Прибавяте брашното и с непрекъснато бъркане запържвате до кафяво.
Топлият бульон или вода сипвате бавно и бъркате, докато се получите гладък сос, които оставяте да заври.
Подправяте го с черен пипер, сол и червен пипер и го оставяте на тих огън още 10-15 минути за да набъбне добре брашното.
Цитирай

Италия

Мнения: 322
Според мене в съставките има соев сос,който винаги оцветява в кафяво и стига да не е много,дава приятен вкус.
Цитирай

Истанбул

Мнения: 168
Бях гледала в едно кулинарно предаване за ястия от аржентинската кухня,за да се получи кафяв сос запържиха една кафяна лъжичка какао.Това го опитах и аз =наистина сосът се получи кафяв.
Цитирай

Велико Търново

Мнения: 185
а какаото не придава ли специфичен вкус на соса?
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Под кафяв сос се подвизават поне 3 соса (толкова се сещам на прима виста):
- сос Грейви
- гъбен сос
- сладко-кисел сос

П.П. препърженият червен пипер има кафяв цвят
Цитирай

ВАРНА морето сините вълни

Мнения: 431
чувала съм от готвач -когато примерно си опекла свинско в тавата се образува тъмен сос -
в тиган с малко мазнина се запържва брашанце и се разрежда със соса от печенето добавя се сол на вкус и черен пипер -получава се много тъмен сос и е много вкусен ако при печенето на месото е сложено винце става още по хубав соса
Цитирай


Мнения: 707
Най-вероятно е сосът от печеното ( моркови, целина, лук, скилидка чесън, подправки). Той се подправя (след като се прецеди) с малко доматено пюре, червено вино и се сгъстява с неутрално нишесте или брашно.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И аз знам от готвачи - както Бетина е обяснила, добавя се винце и се запържва и лук, накрая се пасира  Peace
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
И аз знам от готвачи - както Бетина е обяснила, добавя се винце и се запържва и лук, накрая се пасира  Peace

Точно това е, което е обяснила Бетина  Peace
Адски вкусен е, но не по-малко калоричен  ooooh!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.