Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 март 2009, 12:34 ч.

кафяв сос?как?

  • 4 462
  • 10
  •   1
Отговори
  • Велико Търново
  • Мнения: 190
здравейте,
онзи ден ядох една мн интересна свинска кавърма в едно заведение... сама по себе си нищо кой знае какво... лук,месо,малко гъбки  и сос.върпоса е във соса... не беше нормалния червен сос,а беше кафяв и мн вкусен... мн интересно.
имате ли идея как се прави този кафяв сос?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 1
  • Canada
  • Мнения: 139
Може би е сос "жу"(в Европа),а в Северна Америка е "грейви".Това е сос от печеното.

# 2
  • Мнения: 2 110
Аз знам този :
Кафяв сос
Той сос служи за основа на множество други сосове
Продукти:
 30г масло или маргарин
 50г брашно
 500мл бульон или вода
 черен пипер
 сол
 червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Мазнината поставяте в малка тенджера и стопявате при средна температура.
Прибавяте брашното и с непрекъснато бъркане запържвате до кафяво.
Топлият бульон или вода сипвате бавно и бъркате, докато се получите гладък сос, които оставяте да заври.
Подправяте го с черен пипер, сол и червен пипер и го оставяте на тих огън още 10-15 минути за да набъбне добре брашното.

# 3
  • Мнения: 343
Според мене в съставките има соев сос,който винаги оцветява в кафяво и стига да не е много,дава приятен вкус.

# 4
  • Истанбул
  • Мнения: 172
Бях гледала в едно кулинарно предаване за ястия от аржентинската кухня,за да се получи кафяв сос запържиха една кафяна лъжичка какао.Това го опитах и аз =наистина сосът се получи кафяв.

# 5
  • Велико Търново
  • Мнения: 190
а какаото не придава ли специфичен вкус на соса?

# 6
  • weltweit
  • Мнения: 6 347
Под кафяв сос се подвизават поне 3 соса (толкова се сещам на прима виста):
- сос Грейви
- гъбен сос
- сладко-кисел сос

П.П. препърженият червен пипер има кафяв цвят

# 7
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 433
чувала съм от готвач -когато примерно си опекла свинско в тавата се образува тъмен сос -
в тиган с малко мазнина се запържва брашанце и се разрежда със соса от печенето добавя се сол на вкус и черен пипер -получава се много тъмен сос и е много вкусен ако при печенето на месото е сложено винце става още по хубав соса

# 8
  • Мнения: 707
Най-вероятно е сосът от печеното ( моркови, целина, лук, скилидка чесън, подправки). Той се подправя (след като се прецеди) с малко доматено пюре, червено вино и се сгъстява с неутрално нишесте или брашно.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
И аз знам от готвачи - както Бетина е обяснила, добавя се винце и се запържва и лук, накрая се пасира  Peace

# 10
  • out of space
  • Мнения: 7 551
И аз знам от готвачи - както Бетина е обяснила, добавя се винце и се запържва и лук, накрая се пасира  Peace

Точно това е, което е обяснила Бетина  Peace
Адски вкусен е, но не по-малко калоричен  ooooh!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт