Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Много ли са 2 деца?

Опции:

 • Мнения: 11 610
Няма да агитирам за деца, няма да изтъквам плюсовете и минусите, но все пак за да може да се отдели от другата тема, а и повече хора да се включат със своето собствено мнение, пускам отделно тема + анкета.

Тук нямам предвид случаи като алкохолизъм, малтретиране, най-малко и не искам да засягам, напротив - винаги съм подкрепяла и окуражавала хората, имащи репродуктивни проблеми(самата аз чаках първото си дете 4 години, и то, и второто се родиха след прием на лекарства), искренно и от сърце им желая да станат мама и тати, проблеми, които могат да бъдат решаващи за избора на семейството да има дете/деца, както и здравословни и медицински показатели за опасност за здравето на майката и детето.

Не искам да става бойно поле!

Който не знае, сега пак ще разбере - не апелирам и агитирам за трето и повече деца. Агитирам само за второ дете, семейството да не остава с едно. Аз смятам,че 2 деца не са много, независимо от всичко и въпреки всичко. Защото ако така се разсъждава - голяма част от нас нямаше да сме се родили, ако родителите ни чакаха по-спокойни времена - икономически, работни, финансови, политически, решаване на жилищни проблеми, ако всеки приключваше до 1 дете. Точно затова в анкетата гласувах - не че 2 деца са малко, а че е нормално да има едно семейство 2 деца - трета опция.....


Много ми хареса историята за професора, копирам я и тук за начало на темата, което се покрива изцяло с моята философия и виждане на нещата.

В часа по философия професорът застана на катедрата, изпълнена с различни предмети и зачака студентите да утихнат.
Тогава взе голям празен буркан от майонеза и го напълни с топки за голф. Попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвърдително.

После професорът взе една кутия с камъчета и я изсипа в съда, разклати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. И отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително.

Сетне професорът взе кутия с пясък и я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха с единодушно "да".

Тогава професорът взе две кутии с бира от бюрото и изсипа съдържанието им в съда, което изпълни празното пространство сред песъчинките.

Студентите се разсмяха.

"Сега, каза професорът, когато смехът утихна, искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща във вашия живот - семейството ви, здравето ви, децата ви, приятелите ви, страстите и предпочитанията ви - все неща, които ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща - работата ви, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало - малките неща."

И продължи: "Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и с живота. Ако губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате място за нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на нещата, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си. Излезте с партньора си навън, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата и подредите.

Погрижете се най-напред за топките за голф, за нещата, които наистина си заслужават. Подредете приоритетите си. Останалото е само пясък."

Една от студентките вдигна ръка и попита:"А какъв беше смисълът на бирата?"

Професорът се усмихна."Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири."

# 1
 • София
 • Мнения: 11 370
Маме за момента психически, физически, емоционално, рационално, практически, реално, финансово и имотно - състоянието ми не позволява второ дете. Следователно 2 деца са ми много.

# 2
 • Мнения: 3 696
Смятам, че лично за моето семейство 2 деца ще са перфектния вариант.  Peace

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 370
Историята с професора е много интересна и поучителна.Аз съм на мнение,че когато има място за едно винаги ще се намери за още едно.Бих си родила поне две дечица,само да сме живи и здрави.Обожавам децата и много ме радват.Ако все чакаме пари да имаме и всичко да ни е наред ...      bouquet

# 4
 • Леля съм за втори път:)
 • Мнения: 213
Професорът се усмихна."Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири."
Joy Joy Joy
Гласувах с трета опция  Peace (за мен лично искам 3 според втора  Mr. Green) Много ми е интересно какво смятат жените, които нямат три деца или пък не планират толкова и повече. Без агитации  Naughty
Поздравления за авторката на темата   bouquet

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 1 691
Обичам тази история с професора Hug
Гласувах с "нормално", макар че лично аз винаги съм мечтала поне за 3.

# 6
 • Мнения: 349
Отговорих, че са малко 2 деца, макар че отговор за мен е и нормално са. Това е моето мнение не го налагам на никой и не ми се иска да започна да чета хапливи коментари.

# 7
 • Мнения: 1 915
Моето мнение напълно съвпада с твоето,Мамо Цоцоланке,и с това на професора  Laughing  Обичам пълните къщи и живот и здраве,ще си създам такава  Wink  Мисля,че за мен перфектния вариант са 3 деца.

# 8
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 884
Две деца не са много-нормално е.
 

# 9
 • Варна
 • Мнения: 2 397
Две са ми достатъчни, но засега отлагам второто заради пустите осигуровки. Чакам да ме назначат на работа с реална заплата, че навъртя 6 месеца и тогава почваме второто. Неописуемо тъпо се чувствам, че съм принудена да се съпбразявам с този факт. Но сега съм почти без работа, не съм вземала заплата от 2 месеца и така...
Само дето хич не съм тръпелива и се чудя дали две няма да ме побъркат окончателно! Много е палав сина ми, да е жив и здрав!

# 10
 • Мнения: 11 610
Маме за момента психически, физически, емоционално, рационално, практически, реално, финансово и имотно - състоянието ми не позволява второ дете. Следователно 2 деца са ми много.

Нали знаеш,че си ми симпатична и че изпитвам приятелски, топли и сърдечни чувства към теб? Вярвам не съм те засегнала с нищо Hug......Пък ако имаш път по главен път Е 79, посока Гърция, обади се, едно кафе време ще намеря за теб......

# 11
 • София
 • Мнения: 9 973
нормално-2 деца

# 12
 • София
 • Мнения: 8 806
Две  деца-нормално е за мен,но бих родила и трето.

# 13
 • Мнения: 817
Две деца са си нещо напълно нормално. Три също.
Стига да си готов емоционално, физически, психически и финансово да поемеш отговорността за тях.  bouquet

А не да си родиш двечки или три, или n на брой деца, за да има кой да те радва сутрин и вечер. Егоистично малко звучи, не ми се сърдете.

ПП. малко се зачудих в коя от двете теми да си дам отговора и къде ще е по "по темата" Grinning

# 14
 • Мнения: 820
Това с професора много ми хареса  Grinning

Аз имам 2 и да - нормално е, чудесно е, НО дори и с 2 финансово е много трудно и колкото повече растат - по-трудно ще става!

РР. Красе, вече трябват 12 месеца, не 6.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт