Имаме следния проблем. Кърмя детенцето си. 10-тина мин. суче спокойно и после започва да плаче, да се напъва, зачерява се. Изправяме се, оригваме се и после пак. Понякога обаче не ще да яде. В такива случаи съм опитвала и с изцедена кърма, обаче и това не иска да яде, така че отхвърлям възможността да е поради липса на кърма. Педиатърката казва, че са колики, но защо се появяват едва сега с такава сила. Не съм променяла нищо в начина си на хранене
Случвало ли ви се е подобно нещо?
А и нещо важно. Имаме проблем с акането. Но и след като се изака, нещата не се успокояват.
maigto и ние имаме подобен проблем.Малката суче 5-10мин и сле дтова почва да реве ида ме бута...обаче когато я откъсна от гърдата спира и се успокоява..макар и не веднага.Случвало се е да реве и да ме бута и после пак с рев настървено да търси цицата.Та да те попитам при теб така ли е..или реве непрекъснато (при нас това се случва по 1-2 пъти на ден).Ако е като при мен..педито ми каза че е защото много бързо и по много и слиза кърма в устата и не може да го преглътне,един вид и присядало за малко и после и минавало.Ако проблемът е като нашия пробваи да кърмиш,като главата на дтетто е малко по вдигната ,за да може да поема по добре кърмата...а ако са колики..правилно са ти казали Инфакол или еспумизан п.п. И при нас с оригване се оправят нещата за малко..докато пак не засуче с големи темпове
Да, и при нас като го вдигна, се успокоява. Поне не плаче, само мрънка и си свива крачетата. А и като го държа изправен дали заради това, че се свива, но често се случва да повръща. Понякога и на фонтан. А иначе давам Лефакс, преди това еспумизан, Инфакол, опитала съм доста неща, но ...
Според мен(обаче аз не съм лекар)имаш като нашия проблем...Просто прави паузи леки паузи,когато започне да плаче..не знам какво да те посъветвам,защото и аз още не съм му хванала цаката...все пак не мога да си регулирам количеството кърма което и пада в устата.И нашата повръща,макар и рядко,но при ядене се наблюдава същото свиване на кръчетата,махане с ръчички,зачервяване и рев. като забележа тези "симптони" я вдигам като за оригване ,за да и слезе млякото и правя пауза..както ти казах.Ако намеря начин да предотвратя тези изблици ще пиша непременно
Синът ми беше точно така до края на третия месец. Притеснявах се дали яде достатъчно, защото хапваше спокойно няколко минути след това почваха едни ревове едни присвивания и като капак по няколко повръщания Нищо не можеш да направиш. Просто се опитай да се абстрахираш от плача. Всичко това ще отмине.
и ние бяхме така пробвахме най различни видове капки за колики но нямаше много ефект от тях успокоявахме се като я сложих по коремче доста добре и действаше това
И ние имаме същият проблем от 3-4 дни.Суче 2-3 мин,става червен и започва да плаче и да се дърпа.Отделно сме и с хрема,повръщаме доста често,като днес е по два пъти най-малко на ядене.Педи каза,че е от коликите.Сега като се заслушам и като започен да суче така му къркори коремчето,че все едно му падат бомби.До сега бяхем на Еспумизан и Био Гая.За два дни ги бях спряла покрай хремата и всички други лекарства и си мислих,че уж сме се успокоили и те се завърнаха с пълна сила.Педи каза да ги сменим със Саб Симплекс,тъй като били по-добри според нея от Еспумизана,който бил предизвиквал само газове,а Саб Симплекса бил и успокоявал.Колко е вярно не знам,но в момента сме по-зле от всякога.И сега на последното ядене не му дадох нищо и май е по-спокоен.
Митко беше по същия начин - най-зловещите колики започнаха на 3 месеца, когато беше нон стоп рев. Ядеше по 20 гр. (хранех го с изцедена кърма).
При нас нищо не помогна срещу коликите, а те изкараха до 1 годинка Много добре му действаше да играем на "карам колело" с крачетата и така изкарваше доста газове.
Бихме желали да Ви поканим да се включите в кратка анкета, в която да споделите мнението си за форума. Вашето мнение е важно за нас и ще помогне да
подобрим предлаганите от нас услуги.
Попълването на анкетата би отнело около 10-20 минути. Молим Ви да бъдете възможно най-откровени и детайлни в отговорите си.