http://doublev.eu/earthhour/index.php

Идеята за Часът на Земята се заражда в Сидни през 2007, когато общо 2,2 милиона домакинства и фирми  изключили своето осветление за един час. През 2008 съобщението прераства в глобално движение, подкрепено от над 50 милиона участници. Световни забележителности като мостът Golden Gate в Сан Франциско, Колизеума в Рим, Операта в Сидни и билборда на Coca-Cola на Тайм Скуеър в продължение на един час потънаха в тъмнина.

През 2009, Часът на Земята преминава на следващото ниво с цел от 1 милиард души, които да превключат своите лампи на OFF като част от световния вот в името на Земята.

Тази година Часът на Земята се превръща в първите международни избори между Земята и глобалното затопляне.

За пръв път в историята, хора от всяка възраст, нация, раса и произход имат възможността да изключат своето осветление като израз на своята позииця – глас в подкрепа на Земята. Оставяйки лампите включени вие подкрепяте глобалното затопляне. WWF апелира света да подкрепи Земята и да бъде достигната целта от 1 милиард гласове, които ще бъдат предоставени в отчет на лидерите на Конференцията по промените в глобалния климат в Копенхаген през 2009 година, на която среща ще бъде определена официалната политика на правителствата по света за общи действия срещу глобалното затопляне, която ще замести Протокола от Киото. Това е нашия шанс да бъде чут гласът ни.

В противовес на всяко друго гласуване от историята, тук въпросът не е от коя държва си, а от коя планета! Гласувай За Земята е глобален призив за действие на всеки индивид - зов да се надигнем и да осигурим бъдещето на нашата планета. Над 931 града от 80 държави са потвърдили своята поддръжка За Земята по време на Earth Hour 2009, като този брой нараства с всеки изминал ден. Призоваваме те за съдействие!

Всички имаме право на глас и всеки един глас се брои. Заедно можем да поемем контрола върху бъдещето на нашата планета, за бъдещите поколения.

Гласувайте За Земята като просто изключите вашите светлини за един час и се присъедините към Часа на Земята.