Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 807 отговора


Мнения: 7 473
Нова тема и моля ви без постове ЗАПИС!

Цитирай

София

Мнения: 804
аз се записвам с една много полезна статия на един професор за уж истинските домати, които ядем #2gunfire
Понеже не позволява да се копира ще цитирам само няколко изречения.
Цитат
търговците, за да получат по-интензивен червен цвят на неузрелия домат, започнаха да ги обгазяват с етилен, който стимулира реакциите за образуването на багрилното вещество ликопен. Така отвън се получава червен домат, все едно е зрял, но отвътре си остава зелен. Това е изкуствено зачервяване, а не узряване на домата. Същото е и с бананите – транспортират се зелени, обгазяват се и след това се продават. Когато доматът узрее на корен, се получава естествено разхлабване на връзките между клетките и затова е сочен. А когато това е постигнато изкуствено, клетките си остават неразделени и ти хрупаш нещо, но то няма нито вкус, нито сочност.
« Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 22:44 от sillsav »
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 727
Вместо "запис" - бях купила едни домати от пазара и ги измих преди да ги сложа в хладилника. Сложих ги в една плитка чиния да се отцедят и като отидох след малко, под всеки домат имаше красива оранжева локвичка  Confused

Малко извън хранителните продукти - моя позната ползваше къна, но косата и започна да пада бързо. Майка и работи в лаборатория и отнесоха едно пакетче къна да го изследват. Откриха, че в  къната имало боя за обувки Shocked
Цитирай

Младост-2

Мнения: 669
Суджук пушен за скара на Коко. Струва 12лв/кг. Сви се на половина, като че ли само сланина имаше в него, на всичкото отгоре лепнеше, като сополиво.
За тази цена би трябвало да има повече месо... #Cussing out
Цитирай

Тук е солено и духа

Мнения: 556
Взехме си преди време кашкавал на фирма Роса- нещо средно между  топено сирене и масло, и нищо общо с кашкавала. Е и този продукт вече го развалиха, а преди бяхме доволни.
Цитирай

плевен

Мнения: 59
Преди бях доволна от кашкавала на Родопчанка, но от вчера вече няма да го купувам - влачеше се при рязане, много мек и някакъв странен вкус.
Цитирай

София

Мнения: 10 654
Момичета, не знам в коя тема да попитам, но съм доста озадачена.
Купувам само краве сирене на Маджаров (по принцип взимам от витрината със сирена, на бучка), днес реших да купя от вакумните опаковки, но видях че е в раздела за "продукти с разтителни мазнини" Отидох в другия раздел - където са продуктите без  - и там пак имаше сирене на Маджаров, но в кутия. Ха сега кажете ми има ли в кравето сирене на Маджаров растителни мазнини или не всъшност???
Става въпрос за магазин Европа.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Кое кис. мляко "остана" добро за закваски  Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 804
За закваска аз вземам най-обикновено мляко да има повече цвик и винаги съм доволна от резултата.Щом млякото вкисва за 2дни  значи е кисело мляко, а тези с нишестетата не вкисват  и месец да седят.
Цитирай


Мнения: 5 176
Баба взима от млякото на Баба Peace
Цитирай


Мнения: 577
Кое кис. мляко "остана" добро за закваски  Rolling Eyes


`Eлена ` доколкото разбрах.
Цитирай

в страната на абсурдите

Мнения: 1 164
аз също използвам "елена"
Цитирай


Мнения: 6 328
За закваска само Елена ми става на мен.

Иначе кашкавала им е под всякаква критика-мек,на нищо  не прилича. Naughty Май и кашкавал ще почвам да правя  Tired
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 703
Малко извън хранителните продукти - моя позната ползваше къна, но косата и започна да пада бързо. Майка и работи в лаборатория и отнесоха едно пакетче къна да го изследват. Откриха, че в  къната имало боя за обувки Shocked
Unknown_lady link, може ли да те питам за коя марка къна става въпрос, че аз тези дни ще се къносвам?  Confused
Цитирай

София

Мнения: 3 930
Момичета, не знам в коя тема да попитам, но съм доста озадачена.
Купувам само краве сирене на Маджаров (по принцип взимам от витрината със сирена, на бучка), днес реших да купя от вакумните опаковки, но видях че е в раздела за "продукти с разтителни мазнини" Отидох в другия раздел - където са продуктите без  - и там пак имаше сирене на Маджаров, но в кутия. Ха сега кажете ми има ли в кравето сирене на Маджаров растителни мазнини или не всъшност???
Става въпрос за магазин Европа.

Тъкмо тази вечер реших да проверя състава на сирене Маджаров (краве, с червен етикет, вакумирано), не бе отбелязано като продукт с растителни съставки (в Т-маркет пазарувах), но няма отбелязано съдържание на опаковката. Защо ли?  newsm78

Кисело Мляко Герма вземаме напоследък, уж съдържанието му е читаво, даже днес установих, че е кисело, а не сладникаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 807 отговора