Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 март 2009, 14:13 ч.
  • Преглеждания  11 869  Мнения  35  Онлайн  1
Отговори
  • Сoфия
  • Мнения: 1 650
Споделете кой зехтин е качествен, марка или съсвтавки. Попаднах на няколко, които по вкус не се отлиЧаваха от олио. Какъв трябва да бъде добрият зехтин?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 389
Студено пресования зехтин.А марки....много

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ето тук една мнооого дълга и изчерпателна тема по този въпрос  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293361.0

# 3
  • Мнения: 2 110
Аз харесвам студено пресован  зехтин на Del Alma  Екстра Върджин !


П.С.Извини ме за правописната грешка !

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:43 от Си ♥ си ♥

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз харесвам студено пресован  зехтин на Екстра Върджин !

Няма такава марка  Laughing
Екстра Върджин означава, че е първата студена преса и го пише на всички марки зехтини, които са такива  Peace

# 5
  • Пз
  • Мнения: 293
У нас харесваме студено пресован  зехтин Lazaros!

# 6
  • София
  • Мнения: 603
Разбира се, студено пресованият! Peace Аз си ползвам Екстра Върджин и за салати, и за запържване, абе за всичко.  Най-често купувам BORGES  Peace

Еее, Блонди, безпощадна си  Joy

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Еее, Блонди, безпощадна си  Joy

Не, аз с усмивка, само пояснявам  Hug

# 8
  • Мнения: 2 110
Права е ! Съгласна съм !Трябва да е точно всичко! Още веднъж се извинявам, редактирах се !

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Права е ! Съгласна съм !Трябва да е точно всичко! Още веднъж се извинявам, редактирах се !

Е, стига, де, направо ми стана неудобно, не съм искала така да прозвучи, наистина  Embarassed

  bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 10 857
И аз купувам само екстра върджин. Марки всякакви, при зехтина (особено екстра върджин) веднага си личи, ако не е както трябва. Няма го характерния вкус и мириз, но досега не съм попадала на такъв.

# 11
  • 32° 6′ N, 34° 49′ E
  • Мнения: 2 509
Екстра върджин, т.е. първият излязъл от студена преса, с киселинност под 0.8%.
Качественият зехтин не би могъл да е евтин, така че не се подвеждайте да купувате евтин зехтин, най-вероятно не е extra virgin.

Масовият зехтин (с добро качество, т.е. върджин, но не екстра) е с киселинност до 1.5%, а по-нискокачественият - до 3%. Най-лошото е да се купи зехтин, чиято киселинност е понижавана до под 3% по химически начин, за козметика - става, но за готвене  Naughty

# 12
  • София
  • Мнения: 404

Най-лошото е да се купи зехтин, чиято киселинност е понижавана до под 3% по химически начин, за козметика - става, но за готвене  Naughty

Т.е. помачето не става и за готвене ли?
Аз купувам Коста доро и Борхес - екстра върджин, използвам го и за готвене, ама ми се свиди някак..
Миналата седмица взех помаче на някаква фирма...забравих и името, ама пишеше че е от костилките и люспите на маслините.На повечето помачета пише 70 % слънчогледово олио и 30 зехтин  Thinking

# 13
  • 32° 6′ N, 34° 49′ E
  • Мнения: 2 509
За готвене е по-добре да ползваш смес, защото зехтинът изгаря бързо (като маслото) и при готвене с качествен зехтин се получава леко горчив вкус на ястието  Peace Иначе точно помачето не го познавам, но понижаването на киселинността го правят, доколкото ми е известно, за да продадат зехтина като по-качествен, отколкото е  Wink

# 14
  • Мнения: 115
Марипоса, а какъв е на цвят и вкус зехтинът от костилки и люспи (и коя е марката)? Чела съм, че точно той е с много високо съдържание на антиоксиданти, доколкото е студено пресован.

Иначе за мен качественият зехтин е зеленикав с леко парлив вкус - така знам, че наистина е студено пресован, защото при загряване ароматът се убива.  Peace Но има и сортове маслини които дават зехтин със златист цвят и мек вкус.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт