Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

София

Мнения: 308
Преди половин година ядох такова пиле.Останах очарована от него.Иска ми се да си го приготвя вкъщи, но не знам как.Досега не съм готвила с готварска сметана и не знам как се процедира  Embarassed Спомням си, че в менюто пишеше, че вътре има пилешко филе, сметана, броколи и някакво сирене, мисля че беше Моцарела. Сметаната със сигурност НЕ беше заквасена, а готварска.Филето беше печено.Някой има ли идея как да го направя?
Цитирай


Мнения: 3 127
Бих искала да го опитам, но не мога да помогна с рецепта...
Запис Peace
Цитирай

София, Младост

Мнения: 1 150
Аз ще кажа как го правя и много ни харесва, но това си е моя рецепта и филето не го пека. то рецептата:

Пилешки гърди-2 бр,соев сос, горчица, къри-каквото имам и подхожда на пиле за мариноване, много крехко става и ако сложиш 1 капачка  Wink водка в марината. Нарязвам гърдите на парченца и ги обърквам с подправките, оставям да си поемат около 30 мин, може и повече. Кипвам подсолена вода в тенджера и сварявам един пакет броколи(450 г), но за кратко-3-4 мин, защото ги обичам по-хрупкави, отцеждам броколите и ги оставям настрани. В тенджера или по-дълбок тиган с капак задушавам маринованите пилешки гърди, ако течността от марината ми се стори малко, доливам малко водичка. Когато е готово месото го изваждам от тенджерата с решетъчна лъжица, сипвам течна готварска сметана(внимавай да НЕ Е подсладена)-около 300 мл и прибавям настъргано пушено сирене или някакъв кашкавал, може и синьо сирене-зависи какво имам в момента. Разбърквам докато се поразтопи и прибавям обратно месото и отцедените броколи. Разбърквам хубаво, задушавам под капак 3-4 мин.и е готово.
Същото това нещо може да се пресипе в тавичка, да се настърже кашкавал и да се запече леко докато се зачерви кашкавала.
Мисля, че това не е точно каквото си яла, но е много вкусо и си струва да се опита  Hug
Цитирай

София

Мнения: 308
viliandar   определено звучи много вкусно, трябва да се пробва.Но на мене ми се искаше да го направя, както го бях яла, но в краен случай ще го направя както казваш.Благодаря ти, че сподели рецептата  bouquet
По твоята рецепта значи трябва да сложа моцарелата в затоплената сметана и така да се разтопи  Very Happy Вече горе долу имам идея как да го направя.Ще запека месото, ще сваря броколите и ще ги добавя към сметаната, обаче се чудя дали да сложа някакви подправки  Thinking
Шушулче ако разгадаем рецептата, като го опиташ ще си оближеш пръстите, стига да обичаш ястия със сметана, защото на мен да ми любими, но досега съм ги яла само в заведенията  chef
Цитирай

София

Мнения: 3 621
Аз го правя по следния начин:
запържвам на силен огън и с мн. малко масълце пилешкото на хапки до златисто. След това добавям броколито, задушавам докато омекне и след това добавям синьо сирене и сметана (става и с готварска, и със заквасена). Слагам подправките и свалям от котлона. Става много вкусничко- и топло, и студено.
Можеш да добавиш и шунка или прошуто.
Пробвай, ще се радвам да ти хареса
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Бобсито, заповядай и моят вариант.
Сирене можеш да сложиш каквото искаш, и зда увеличиш сметаната, но така си е много, много вкусно Peace
Сподели после по какъв начин си го приготвила и дали е добре Wink
Цитирай

София

Мнения: 308
Мишле_ сега се замислих, че може и да е било запържено месцето newsm78 А какви подправки слагаш?
esy благодаря ти и на теб, изглежда много апетитно, но в заведението, в което го ядох не беше печено на фурна  Rolling Eyes
Копвам си всичките рецепти, заслужава си да се пробват. esy задължително ще пиша как съм го приготвила и какво се е получило, но няма да е тази седмица, а другата  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 621
Бобси, аз нищо не обработвам термично предварително, всичко сурово слагам и става доста бързичко Peace
Цитирай

София

Мнения: 308
Мишле_   а какви подправки слагаш?
Да уточня, че като написах, че месото е печено, имах в предвид печено на скара, НО както Мишле_ каза може да е било запържено в съвсем малко мазнина  Very Happy (само съм сигурна, че не беше варено, защото единият път го бяха прегорили месцето  #2gunfire )
« Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 19:25 от Бобсито »
Цитирай

София

Мнения: 308
Вчера го направих, стана много вкусно.Ще дам продуктите с приблизителен грамаж:
готварска сметана - 150-200мл.
пилешко филе - около 200гр.
моцарела - едно пакетче (май че беше 175гр.  newsm78 )
броколи 350-400гр.
Нарязах месцето на малки парчета, насолих го и го запържих в малко масло, както каза Мишле_ .Добавих сметаната и настърганата Моцарела.Оставих за малко на слаб огън.Броколите ги сварих за малко, внимавайте, защото първите броколи, които сварих се разкашкаха  Embarassed и се наложи да варя нови. Наблюдавайте ги да не се преварят.Накрая ги добавих и тях в тигана, разбърках и махнах от котлона.Бързо, лесно и вкусно.  Very Happy
Разбира се, количеството на пр-тите е според вкуса ви.Приятен апетит!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора