Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 авг. 2005, 14:26 ч.
  • Преглеждания  991  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • ул. "Свобода"
  • Мнения: 1 409
Много вкусно нещо - препоръчвам ги на всеки:
обелените  тиквички се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят за час-два. През това време си пускат водата,така че няма да цвърчат и пръскат докато ги пържите. Подсушавате парчетата,овалвате в брашно и яйце и панирате. Ммм...

Реклама
# 1
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
както обичам тиквичкииии.......потекоха ми лигите newsm22

# 2
  • На Триъгълната земя в кьошето ... бях
  • Мнения: 980
и мама ги правеШе така, но е голяма врътня.
Има много подходяЩо сосче zа тях...
Наситнени магданоz и копър(може и само копър) се объркват със счукан чесън. Прибавя се оцет и малко вода, zа да не е много кисело.Оцета да не е много. Върху всяка тиквичка като се нареди да чинията се слага по малко от сосчето (на върха на чаена лъжичка главно от zеленилките и чесънчето)

# 3
  • Мнения: 3 452
Сигурно е вкусно, но ето нещо много лесно:

тиквичките се режат на дълго. Разбърква се марина от олио/зехтин + лимонов сок + подправки (аз харесвам риган в случая). Филийките се мажат с четка, за по-удобно и неразточително спрямо маринатата и се мятат на скарата да се пекнат леко. Пак вкусно, а по-лесно и бързо Simple Smile

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Подсушавате парчетата,овалвате в брашно и яйце и панирате.

Аз не обичам падладжан.
Но паниран по същия начин, хич не му се дърпам.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 15 139
и мама ги правеШе така, но е голяма врътня.
Има много подходяЩо сосче zа тях...
Наситнени магданоz и копър(може и само копър) се объркват със счукан чесън. Прибавя се оцет и малко вода, zа да не е много кисело.Оцета да не е много. Върху всяка тиквичка като се нареди да чинията се слага по малко от сосчето (на върха на чаена лъжичка главно от zеленилките и чесънчето)
Моя вариант на соса за тиквички е кисело мляко, счукан чесън и много, много копър. Потреблението е същото - по малко върху всяка тиквичка в чинията.

# 6
  • Мнения: 191
До сега винаги съм правила соса за пържените тиквички с кисело мляко, чесън, част от олиото и копър, но сега ще пробвам и другия вариант, надявам се да се хареса на всички в къщи.

# 7
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
А ето и една идея за предястие,с което винаги обирам овациите.Пу-пу
Панираните тиквички се подреждат в плато на един ред и върху тях се ръси копър,счукан чесън,настъргано сирене.После пак се редят панирани тиквички ит.н.Става като голяма солена торта с 4-5 блатаОтгоре украсявам с доматчета и копър.Супер е!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт