Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 март 2009, 13:14 ч.

Своеволните ремонти

 • 679
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 410
Живея в 8-ет. панелен блок и новите ни съседи до нас правят непрестанно ремонти, които от 2месеца включват поетапно събаряне на стени. От 2 дни се извършва подмяна на входната им врата и понеже новата е мн. по-голяма от досегашната, се налага солидно разбиване, вкл. рязане на арматура (отгоре), което според някои не отговаря на архитектурните норми и нарушава носещата конструкция.
Майсторчето е младо момченце, което с усмивка повтаря "Няма нищо страшно", а на мен ми е интересно, кой регламентира тези ремонти, какви разрешителни се изискват и възможно ли е спиране на ремонта, включващ събаряне на трегери и възстановяването им?
Най-гадното е, че собственичките са майка и дъщеря, които предимно живеят и работят в някакво село, та ги няма по цели седмици, и изобщо не подозират на какъв шумов тормоз подлагат всички съседи. Отделно мръсотията седи със седмици, прясно боядисаният ни вход прилича на бомбардиран, покрит с прах.

# 1
 • София
 • Мнения: 4 463
Би могла да попиташ в архитектурния отдел на съответната община.
Или напиши до виртуалното деловодство на Столична община.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 178
Директно жалба в общината.
Нямат право на подобни "подобрения" без конструктивно становище.
Освен това в панелните блокове обикновено повечето стени се водят носещи, така че вероятно никой не би им разрешил.

# 3
 • Мнения: 341
Абсолютно всеки може да подаде сигнал до ДНСК и Общината.
Ако става въпрос за реконструкция наистина.
ПП Този 8-и етаж последен ли е, панел ли е наистина или ЕПК?

# 4
 • Мнения: 129
Съчувствам ти! CryВ блока в който живея ремонта продължава вече четвърти месец.Някакъв кошмар е кърти се от сутрин до вечер ,вече си мисля ,че не стени са останали ами най-вероятно е разбил и тавана и пода.Имам малко дете и имам чувството ,че някой им казва кога заспива ,точно тогава започват.Иди ми се да слезна и да ги разтрелям всички , а толкова пъти съм държала телефона на номер 166 ,но сме под наем и това ме е спирало.

# 5
 • Мнения: 4 554
Не е въпросът до шума толокова, колкото нарушаване на якостта на сградата.
Издават разрешения, но само за стени, които не са  онсещи. В панелките това са тънките стени,
около 10 см дебели. Стената, на която е входната врата със сигурност е носеща.
На това майсторче му поискай да видиш проект по който работи.
Най ме е страх от "Няма страшно!", а когато кажат "Няма проблем.", със сигурност ще има.

# 6
 • Мнения: 4 202
Утре като почнат да падат панелите (има и такива случаи вече) да не се чудите. Някои хора сами си просят неприятностите, ама лошото е, че и други покрай тях са потърпевши.

# 7
За съжаление и да се оплачеш няма никой нищо да им направи, такава е практиката. Не знам какво стана с този новия правилник за етажната собственост дето уж щял да се прави, ако там направят нещо по-ефективно от досегашните разпоредби... Ама за вас ще е късно да чакате. Освен да стискате палци действително да "няма нищо страшно", както ви е успокоило момчето... Виж по центъра колко големи магазини се направиха в старите сгради на партера, като се махаха и носещи стени, пък досега никой нищо не им е казал в упрек. То и голямо земетресение не е имало наскоро, ама да не ви плаша с идеи  Sick

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт