Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 март 2009, 17:13 ч.

Великденски сладкиши, типични за Франция!

  • 1 794
  • 7
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 410
Мами, моля ако знаете, характерни за Франция великденски сладкиши да напишете. Ако може и с конкретните им имена или ако имате идея къде мога да намеря инфо. Мъжо трябва да пусне заявка за кораба им, зареждат в Марсилия, но не знае какво точно. Освен Панетоне за друго не се сеща.
Предварително благодаря  bouquet

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Панетонето не е ли италианско?  Thinking

Питай в чужбинския направо във френската тема, повече ще ти отговорят  Peace

# 2
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Да, Блонди е права. Има теми за най-разни чужди кухни. Peace Има много рецепти.

# 3
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 462
Панетонето е италианско.
Да ти кажа право, поне досега съм забелязала, че по Великден като че ли най-много шоколад се яде - в разни варианти на шоколадови зайци и яйца. Не съм виждала типични сладкиши (става въпрос за парижкия регион).
Иначе намерих рецепта за великденски сладкиш от Елзас, но не вярвам да може да се намери лесно в Марсилия. Намерих и едно великденско гнездо. Ако искаш, ще ти пусна линковете.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 410
Благодаря ви за отговорите !
Къде е чужбинския форум Блонди, не ми е попадал досега.
Ще му пиша за шоколада. Но трябва и нещо като местни козунаци / френски / да поръча, нещо готово, пакетирано, че капитанът е французин и то капризен.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Къде е чужбинския форум Блонди, не ми е попадал досега.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371851.0  Simple Smile

# 6
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 462
Ако съпругът ти търси френският еквивалент на козунак - да поръча бриош (broiche). Това е почти козунак, само че не стои много "на конци". Основната му форма е такава, но съществува и като сплитка (т.нар. "brioche tressée"). Иначе има и "gâche", която е от почти същия тип тесто, но с прибавена сметана. Най-известните бриoш и гаш са от областта Vendée (Вандé). И двете, обаче, не са типично великденски сладкиши, по-скоро се ядат на закуска или с кафе  Peace.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 410
Блонди, Роца благодаря ви  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт