Ябълков крем с вино и орехи

  • 588
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 14 654
Рецептата я имам от майка ми, споделям я, понеже е много сполучлива и лесна.

Около 1 кг. ябълки;
1 ч.ч. бяло вино;
1 ч.ч. ситно смлени орехи;
1 ч.ч. захар;
1 голяма кофичка заквасена сметана

Обелените и почистени ябълки се сваряват във виното докато станат на каша, пасират се добре, смесват се с орехите и се оставят да поизстинат.
Сметаната се разбива със захарта и се пробавя полека към абълковата смес. Това е.

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 4 562
Интересно звучи!

Това количество за колко кремчета горе-долу излиза?

# 2
  • Мнения: 14 654
Много става - запълних 6 чаши от по 250 ml.

Общи условия

Активация на акаунт