Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 март 2009, 18:24 ч.

Отново за млечните продукти

  • 1 003
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 370
Днес купих от двата вида най-скъпо сирене, налично в магазина- на Маджаров и на Забърдо.Невакумирано, цена 9лв/кг.
Опитах се да приготвя сандвичи в микровълновата за обяд, но сиренето на Забърдо буквално се изпари, докато това на Маджаров си остана във вид на плочка.
Ясно е , че и цената не може да е критерий какво ядем.
Споделете какви марки сирене и кашкавал купувате и от кои сте доволни.

# 1
  • София
  • Мнения: 10 860
И аз купувам на Маджаров - краве или смес.
Вчера купих сирене Македа - производство на Бор Чвор, не е лошо, но Маджаров повече ми допада. Но преди няколко дни попаднах на Маджаровско краве сирене, което не си знаеше мястото - имаше го и на витрината за храни с растителни мазнини и на витрината за без такива, затова вече не знам в крайна сметка Маджаровското сирене има ли или няма раст. мазнини.

Според мен сиренето Забърдо, което се е разтопило явно е имало доста мазнини, щом са изчезнали при запичане.

Ще следя темета, вълнува ме и мен.

# 2
  • София
  • Мнения: 11 268
Купувам от месеци само един вид сирене - Добрич. Не е от най-скъпите. Краве. Не се разпада, нито е като тебешир.

# 3
  • Мнения: 2 097
Kашкавала "Домлян" е добър.Сирене взимам тук от магазините незнам каква марка е,не пише,ама най скъпото гледам да е.НАли уж обявиха вече продуктите с растителна мазнина и казват че това е от мляко дето го купувам Thinking

# 4
  • Варна
  • Мнения: 804
Вече съм писала какво сирене и кашкавал купувам.Но знаете ли какво чух по новините-кашкавала,който не е "узрял"е вреден за здравето!Как се познава узрелия кашкавал-трябва да е тъмно жълт,а не светъл;при запичане да се образува коричка,а не да се разтича;да мирише приятно на масло,на пипане да е нито много твърд нито много мек;при ядене да не се топи като сирене, а да е твърд и да има нужда от дъвчене.Кашкавала узрява за 40 дни.Това са признаците за кашкавал от мляко, а не от сухо мляко.Дано съм Ви помогнала,за да търсим и консумираме качествени храни.

# 5
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Но знаете ли какво чух по новините-кашкавала,който не е "узрял"е вреден за здравето!

  Кой ти чака в днешно време кашкавал да узрее, или луканка да изсъхне.Важното е продажба да има и да се печелят пари.Аз харесвам сирене Елена.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 018
Вече съм писала какво сирене и кашкавал купувам.Но знаете ли какво чух по новините-кашкавала,който не е "узрял"е вреден за здравето!Как се познава узрелия кашкавал-трябва да е тъмно жълт,а не светъл;при запичане да се образува коричка,а не да се разтича;да мирише приятно на масло,на пипане да е нито много твърд нито много мек;при ядене да не се топи като сирене, а да е твърд и да има нужда от дъвчене.Кашкавала узрява за 40 дни.Това са признаците за кашкавал от мляко, а не от сухо мляко.Дано съм Ви помогнала,за да търсим и консумираме качествени храни.
И аз го гледах това, съгласна съм с резюмето ти с изключение на подчертаното - точно обратното казаха, трябва да се разтапя при термична обработка, а не да стои на кора.  Peace
Ние последно си купихме някакво гръцко сирене Фета, доста скъпо излизаше, но поне се надявам, че това, което пише на опаковката (от овче и козе мляко) да е истина...

# 7
  • Мнения: 4 496
.....Кашкавала узрява за 40 дни.Това са признаците за кашкавал от мляко, а не от сухо мляко.Дано съм Ви помогнала,за да търсим и консумираме качествени храни.

Пакетират го на 5-ия ден, а той в опаковката трябвало да зрее още... ooooh!
И "истинския кашкавал" би трябвало да е жълт, а не бял. Белият бил със сухо мляко вътре. Дано и аз съм помогнала.
А иначе купувам "Витоша". Сирене още не съм си "харесала". Laughing

# 8
  • Варна
  • Мнения: 804
И аз си купувам Витоша от големите пити,които разфасоват на малки парчета.Сирене-само на Черни връх или Елена.От тези марки съм доволна засега.

# 9
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Фета купуваме.
Много го обичам.
Имаме намерение и сами да си правим сиренето, но все още търсим качествено, чисто и неразреждано домашно прясно мляко. Wink

Кашкавал не знам кой е добър и кой не е. Confused

# 10
  • Мнения: 1 269
Нито кашкавал хубав не съм намерила, нито сирене. Всеки път като взимам си казвам "Това ще е", но не е.  Tired

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт