Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NL

Мнения: 4 358
Опитах се два пъти да направя кекс с нишесте,но нещо не ми се получава  Tired става сплескан  Tired
Ето как го правя
2 бр. яйца
1ч.ч. захар
2 бр. пак десертно нишесте
4 суп.л. брашно
1\3 ч.ч. топла вода
2 суп.л. олио
1 бакпулвер
2 ванилии
по желание може да се добави канела и настъргана кора от лимон или портокал

Разбъркват се яйцата и захарта. После се прибавят и останалите продукти. Обърква се добре. Поставя се в намаслена форма. Пече се първо отдолу в загрята фурна после отгоре.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

 Как го правиш?Яйцата се разбиват, постепенно се прибавя захарта, докато се получи гъста кремообразна смес.Добавят се при непрекъсната бъркане олиото и водата.Пресяваш брашното, нишестето и бакпулвера и прибавяш постепенно като бъркаш с дървена лъжица.Накрая добавяш ванилиите.Според мен се губи млякото ThinkingКекс пека на 170 градуса дълго време, като отварям фурната след 30-тата минута.Проверявам с дървена клечка дали е готов, изключвам фурната, оставям леко отворена вратата и след 15-ина минути го вадя.Нямам долни реотани, пека нормално и не съм имала издънки.
Цитирай

Варна

Мнения: 408
Да питам покрай темата с нишестето. Не мога да се ориентирам при натуралните нишестета мисля че са на Биосет, грамажа е 60 гр, но не пише за какво коли4ество вода. Явно не е за литър, защото ми се развалят няколко крема ве4е, въобще не сгъстява а доскоро си бяха за литър, но тогава пък не съм обръщала внимание какъв грамаж е бил отбелязан.
Цитирай


Мнения: 250
Моето нишесте е на Биосет 60 г. Пише , че се разтваря в 100мл вода и после се добавя към 700мл топла вода/мляко , т.е 800 мл вода.

А предното , което купувах беше за 1 л. пак 60 г , но не помня на коя марка  Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 408
а на натуралнто на Биосет на гърба нищо не пише за количество течност...а много често ги ползвам
Цитирай

тук

Мнения: 1 065
като бъркаш с дървена лъжица.

Това "тънкост" на кекса ли е? Защото аз си го бъркам с миксер ...  Не ми става хубав, затова питам  Crying or Very sad
Цитирай

София

Мнения: 3 747
И аз правя нещо подобно на от теб описаното и винаги ми се получава, става като дунапренче
Не знам къде бъркаш, аз разбивам всичко с миксер
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028

 Как го правиш?Яйцата се разбиват, постепенно се прибавя захарта, докато се получи гъста кремообразна смес.Добавят се при непрекъсната бъркане олиото и водата.Пресяваш брашното, нишестето и бакпулвера и прибавяш постепенно като бъркаш с дървена лъжица.

Точно така правя и аз.Та значи,това бъркане с дървената лъжица,за мен е важно,получава се много хубава,пухкава смес.Но,имам и рецепи за кекс,които се бъркат изцяло с миксер,но това не пречи пак да използвам лъжицата при прибавянето на брашното.И много важно,бърка се отдолу-нагоре,за да не спада сместа.
Опитай и по този начин,ще усетиш разликата.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
като бъркаш с дървена лъжица.

Това "тънкост" на кекса ли е? Защото аз си го бъркам с миксер ...  Не ми става хубав, затова питам  Crying or Very sad

 Да, за мен е тънкост - както е обяснила и max-mama.
Цитирай

Търговище

Мнения: 73
Запис да следя темата и на мен нещо не ми се получават кексовете newsm78
Цитирай

тук

Мнения: 1 065
Благодаря за отговорите. Пак ще опитам. (Все пак всеки следващ става по-добре. Вече поне не ми е суров вътре  Mr. Green)
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 338
Момичета, от София съм и обиколих милион магазини, за да намеря пшенично нишесте.
Единствиното, което намерих е натурално неовкусено, а търся плодово. Цветът на кекса с ягодово или малиново нишесте е великолепен.
Знаете ли къде в София мога да купя?
 cook
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.