Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-Света Троица

Мнения: 194
Купих юфка да започна да давам на сина ми.Но съм в чуденка как точно се приготвя?
« Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 11:36 от Gugalinka »
Цитирай


Мнения: 1 649
Сварявам съгласно указанието (напр. три минути) и добавям масло и сирене. Иначе за количеството – преценявам на око, но винаги излиза доста повече от една нормална порция. Затова я правя в събота или неделя,  да хапнем и ние.
Цитирай

София

Мнения: 577
Сварявам съгласно указанието (напр. три минути) и добавям масло и сирене. Иначе за количеството – преценявам на око, но винаги излиза доста повече от една нормална порция. Затова я правя в събота или неделя,  да хапнем и ние.

Понякога я правя и с АМ
Цитирай


Мнения: 4 279
Затова я правя в събота или неделя,  да хапнем и ние.
И аз така правя,че остава винаги Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 132
Внимавай,че може да е с яйца Peace
Иначе отзад си пише как. Аз лично слагам повечко вода отколкото е написано и после я изхвърлям. На детето още не съм давала, но така я правя за нас и предполагам, че е същото.
Цитирай

София

Мнения: 9 918
eй каква идея,аз не се бях сещала
Цитирай

София

Мнения: 237
Здрасти!Аз сварям малко юфка,след това  я отцеждам и добавям  прясно мляко,масло и сирене.Взимам от Била домашна юфка-така пише на опаковката.Надявам се,че съм ти била полезна.
Цитирай

София,

Мнения: 4 248
В нашата ДК често предлагат юфка за следобедна закуска и малката си я изяжда, иначе в къщи веднъж правих, но никой не я хареса и не я изядоха. В кухнята я правят с вода и после и слагат и мляко. Аз понякога дори и добавям още мляко, ако е много гъста. Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 526
На малкия още не давам, но за нас понякога правя.
Количеството на готовата е приблизително двойно по-голямо от сухата т.е. ако ми трябват 2 порции в чинии си отмервам в една чиния количеството на порцията (ама обяснение му дръпнах  ooooh!)
Варя в повече вода и поне 10-ина минути - не съм засичала точно колко, но хубаво да омекне. И аз купувам домашна - поне на етикета така пише и листите са по-дебели.
Обикновенно водата си извира, но ако е била в повече изцеждам. Прибавям масло и сирене. Голямата има позволение на последните лъжици да си слага и по малко захар  Rolling Eyes
С мляко не я харесваме в къщи.
Цитирай


Мнения: 201
Аз първо леко я запичам на скаричката с горно варене и после я варя.
Цитирай

София, в момента в любимото ми село Железница

Мнения: 519
Във вряща вода с малко сол и олио слагам юфката, варя 10минути, слагам натрушено сирене и масло и още 1минута.  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 3 936
Кипвам подсолена вода, слагам домашната юфка , отцеждам
я добавям, сирене и масло. За малката я понамачквам,
да не са много едри листата.
Цитирай


Мнения: 2 521
Кипвам подсолена вода, слагам домашната юфка , отцеждам
я добавям, сирене и масло. За малката я понамачквам,
да не са много едри листата.
Точно така я правя и аз,но не се харесва особенно от малкия.Предпочита си овесените ядки Flutter
Цитирай

Greece

Мнения: 1 372
Сварям юфката, както всички макаронени изделия и след това добавям малко парченце масло и изкиснато сирене. Никога не съм добавяла АМ.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.