Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 16 март 2009, 23:19 ч.
 • Преглеждания  8 477  Мнения  84  Онлайн  1
Отговори
 • при принцесите
 • Мнения: 90
Здравейте. Днес реших да пробвам да махна памперса. Деси е на 2 години и 2 месеца. Досега гърнето сме го ползвали съвсем от време на време, понякога само да поседи, понякога е свършвала нещо, има 3-4 пъти, когато е казвала да го ползва и е свършвала работа.
Днес реших да видя дали не е готова за промяна, дали след n на брой напишквания, няма да почне да казва и да се сдържа малко, така че да има време да се стигне до гърнето. Мислех, че ако примерно 2 седмици няма никакъв резултат, значи не е готова засега. Но вижте какво стана:
Сутринта се напишка веднъж (по принцип сутрин не ходи повече според мен). След спането наобяд нещо започна да ми обяснява за гърнето, аз я усетих, че понамирисва и като постоя малко на него си свърши голямата работа. Каза си етооо, бравооо и т.н. После обаче, когато започваше да пишка, се стисваше на средата, а като я сложех на гърнето, не се доизпишкваше. И така сменихме 6-7 чифта гащи и панталонки. Но това, което ме притесни е, че след 3тия път започна да плаче при напишкването и много да се разстройва - "мокро, пишка" - голяма драма Confused И най-вече сега спи от час и половина, а два пъти се буди и плаче, защото пишка, явно и сега се сдържа, въпреки че спи. А аз я успокоявам, че сега е с памперс и няма да се намокри, няма страшно. Ама това си е противоречие от моя страна. Чудя се да продължавам ли Rolling Eyes Може ли да стане нещо лошо Confused

Реклама
# 1
 • София
 • Мнения: 591
Може би с по-плавно темпо да пробваш, знам ли... Консултирай се със специалист! Да не се травмира детето... Моя юнак още не е готов, ние сме на две год. и 4 месеца. Сяда на гърне, ама рядко си казва преди да се наака, трае си ... Peace а на година и три месеца беше по-отговорен, казваше "има ака", сега стана тарикат! newsm78

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 586
Незнам...може би още не е готово детето...щом и на сън се стиска.При Хриси стана изведнъж,сам поиска гърнето а от скоро вече и двете работи вършим там,само вечер слагаме памперс.При последният ми опти да махна памперса се беше стресирал много и не искаше да ака с дни,стискаше нарочно,беше голям кошмар и върнахме памперса и решихме да чакаме...и ето ,че сам си показа кога е готов.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 2 442
didi_im наистина звучи притеснително това задържане на пишкането и неприязънта ,че може да се напишка.Защо не я попиташ от кое и е неприятно?Щом говори може би ще ти даде някаква насока кое я притеснява Peace
Моят син е постоянно с памперс,защото не говори и не дава никакъв сигнал ,че има нужда.И аз съм пробвала през деня да го оставя без пелена само по слипчета и панталон,като се надявах,че като го слагам през 30-40 мин на гърнето,може би ще разбере за какво става дума.Да,ама не се получи.Слагам го гърнето,стои,нищо не прави,вдигам го,обличам го и след 10 мин е напикан.И така 5-6 пъти за един ден.От тогава дори не иска да ака на гърнето,а само на памперса и то само навън Laughing
Ама и това ще мине.Все някога ще се научат.

# 4
 • при палмите и алигаторите,FL
 • Мнения: 904
Преди една година махнах памперса на нашето момиченце.В началото тя си казваше /показваше пампито и бръчкаше носле че мирише/ за акото, после и за пиш.След всяко успешно попадение имаше браво и почерпка с бонбон,Това продължи около месец. след това махнах пампито у дома, а навън слагах, въпреки че и там си казваше, когато се затопли вече беше само по гащички,Имали сме един или два пропуска и то когато беше много заиграна  с дечицата.
Написах всичко за да ти кажа да изчакаш, остави я още с памперс и я наблюдавай.Казалата и е за голямата работа ще мине време и ще почне да се сеща и за пишкането.Има време ще го махнете, не я насилвай.

# 5
 • при принцесите
 • Мнения: 90
Ами тя си казва наистина, но според мен още не може предварително, казва, докато я върши работата. Може би сега хвана да се стиска, защото казах, че ще пишкаме в гърнето. Ама като се е стиснала на средата, после явно не и идва да се доизпишка или пък продължава да се стиска без да иска или пък съвсем нарочно, объркана от това кога да стиска и кога не. То точно това е научаването на тези неща. И не очаквам да стане за два дена. Но при положение, че така се разтройва от неуспеха... Пък и не съм предполагала, че от раз ще започне да се усеща дори и на сън. И аз точно това си помислих, не е готова, рано е още. Ама пък да не излезе и че аз се отказвам на първата спънка, защото е и по-лесно така Rolling Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 3 056
Моят син е почти на 2 и 4м. Няколко пъти съм "хващала" голямата работа и я е свършвал в гърнето. Но от известно време като му кажа, "Искаш ли да поседиш на гърнето? " и му сваля гащите, започва да вика много категорично НЕ, НЕ, Не и си носи обратно гърнето в банята. Та засега съм решила да го оставя на мира, защото явно не е готов и само ще се мъчим и двамата.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 260
Защо не изчакаш да стане по-топло и да пробваш пак. След като се травмира, изчакай поне 1-2 седмици.
Също така не чакай тя да ти каже - слагай я през 20-на мин. Ако трябва и детско да гледа на гърнето. Така няма да е необходимо да се стиска.
При големия ми син стана много лесно. Майка ми и свекърва ми започнаха да го изпишкват след 1-та годинка. През 20-30 мин. Като стана на 2 не ми позволи да му сложа памперса. Явно му пречеше.
А с малкия нямаше кой да се занимава и чак сега се учим. Но той е готов. Когато мъжът ми е в къщи и пишка и ака в гърне. Когато сме сами трябва да го подсещам, но пак не се изпуска. На него му е забвно да викаме браво след като се е изпишкал. Дори и нищо да не е направил, става от гърнето и вика: Браво!
Ще се научат. Но по-добре да не ги травмираме.
Успех!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 4 136
Защо не изчака до лятото, поне да е по-топло.
Миналото лято махнах дневният памперс на Стиви много бързо. Просто му казах, че е голям и вече ще е само по гащички. Първият път се напишка и му се стори много смешно, вторият път се подхлъзна на ммокрият теракот и видя, че не е толкова смешно. Но аз видях през колко време пишка - на около 10-15 мин.
Така започнах да го припитвам и карам да пишка на всеки 15мин. После постижение ни беше да се нахрани без памперс, после да излезем за 15 мин и да не се напишка.
Постепенно увеличих времето на 20мин, 30мин, 40ми, час и половина. После го научих да си казва, че има пиш. Сега вече го питам, само като усетя, че доста време не е пишкал. От лятото не е мокрил нищо. Освен това всички деца от приятелчетата  му махнаха памперса заедно и в парка ги събирахме и всички пишкаха заедно.
Нощният памперс още не съм махнала, но ще пробвам това лято.

# 9
 • София
 • Мнения: 636
Според мен е добре да забавите малко темпото. Дъщеря ми се научи да ходи на гърне късно, трудно и бавно, дълго време не беше готова, съжалявам, че изобщо подех инициативата, трябваше да изчакам още.

# 10
 • София
 • Мнения: 888
Моят син си ходи без памперс вкъщи, но аз често го питам дали има пиш, защото забравя да ми каже предварително. Постоянно го питам - как ще кажеш на мама като има пиш. Той отговаря  - "Мамо,имам пиш" и така. Постоянно го питам къде се пишка  и той показва тоалетната - никога не съм ползвала гърне, а направо на дъска за тоалетна и има ефект - рядко се напишква вече.

# 11
 • Мнения: 2 331
Щом детето плаче насън, според мен, не се стиска, а изживява като кошмар стискането през деня.Струва ми се твърде бързо да започне да се усеща и при сън.Разбира се, това е странично мнение.Ти можеш да си прецениш най-точно.Просто можеш да помислиш и върху това.И, ако има логика в предположението , по-добре е да върнеш памперса, защото детенце се травмира, а това те отдълечава от положителния резултат.

# 12
 • Мнения: 9 817
Според мен първоначално трябва детето да се "запознае" с гърнето и да се слага редовно на него преди/след хранене, сън и т.н. без да му се маха памперса. И когато се изгради навика да се ползва гърнето или направо тоалетната, тогава да се мине към свалянето на памперса.
Защото отказа от пелените и приучването към гърне/тоалетна са два различни процеса.

# 13
 • В Средната земя
 • Мнения: 537
Миналото лято и аз бях решила да махаме памперса, но не предвидих че детето не е готово още. Опика навсякъде,казваше си след като се напиша, а съм я слагала и съм й обяснявала за какво е гърнето, знае и за тоалетната, но просто не беше готова. А когато почна да плаче от акото и да се стиска, върнах памперса. Тази година мисля, че ще имам повече успех - вече си казва, но предимно за пишането. И то повечето случаи когато е без памперс ако го сменям или нещо подобно. Направо отива сяда на гърнето, изпишква се, вика си браво на детето и отива да го излее в тоалетната.  Mr. Green За акането чак като го свърши ми казва. Но мисля,че сме близо до успеха. Изчакай да е готово детето, ще се научи, и моята е на 2г.и 2м. Имам приятелка, детето на която се научи на 3 години. Спокойно.  Peace

# 14
 • Мнения: 1 981
Според мен периода да започне да се привиква едно дете към гърне е лятото - хем е по-топло, хем не носи много дрешки за преобуване.
А това, че детето се притеснява и му се отразява на съня - може да поизчакаш още малко и пак да опиташ.
Моя го научих миналото лято. По същия начин реши, че има някаква драма, ако се намокри, но отмина безболезнено. Слагах му в началото памперс за обедния сън, а той ми казва, че има пиш. В началото му казвах да пиша спокойно, но това наистина си е противоречие. Тогава реших, дори и да е с памперс за сън, да го махна и да го сложа на гърнето. После пак слагах памперса и пак в леглото.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт