Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 17 март 2009, 12:22 ч.
 • Преглеждания  5 216  Мнения  67  Онлайн  1
Отговори
Не за първи път пиша тук и затова предпочитам да вляза анонимно.

Имам следния въпрос, към тези от вас, които са преживявали нещо подобно. Наскоро се разделихме с приятеля ми (по негова инициатива) заради постоянни скандали, събираници и разделяници. Сега той съжалява, иска си ме обратно, държи се идеално.

Много го обичах, ама много... но постепенно любовта ми започна да си отива - скандал по скандал, караница по караница. не мога да кажа, че не го обичам, но в мен по-скоро са останали сенки от чувствата ми от началото на връзката ни.

И сега идва моментът, в който да ми се нахвърлите. Виждам колко ме обича той и съм склонна да остана с него не за друго, а защото не мога да повярвам, че ще се появи някой друг, когото да заобичам. Малко си падам темемрут и  е много трудно да ме докоснеш, затова предпочитам да живея с духове от миналото. Страх ме е, че ще остана сама и ще остарея без човек до себе си, без деца, без нищичко....

Сигурна съм, че много от вас са го преживявали, в един или друг вид. Идва ли някой друг след този, който си мислел за Истинския? И не прекарвате ли живота си, сравнявайки ги?

Реклама
# 1
 • out of space
 • Мнения: 7 468
Разбира се, че няма да останеш сама! Познат ми е този страх- преди време и аз имах дълга връзка, която не прекратявах точно поради същите причини като теб- страх от предстоящето. Какво се оказа в последствие- имах още няколко чудесни връзки и така до като не се запознах с мъжа ми.  Grinning

Разбирам те защо те е страх и въпреки това ти казвам- не трябва да те е страх, няма от какво   bouquet

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 383
А може и да се окаже, че не той е бил "голямата ти любов", а тя тепърва да ти предстои. Но това можеш да го разбереш само, когато срещнеш наистина голямата любов и тогава да разбереш, че както ти каза "си живяла с дух от миналото", за който само си се заблуждавала, че е "голямата ти любов" . От личен опит ти казвам , не се живее с някой от съжаление и защото виждаш, че той много те обича. Успех ти желая и по-скоро да се освободиш от духовете   bouquet

# 3
 • София, откъм тъмната страна
 • Мнения: 238
Не прави тази грешка.

# 4
 • Мнения: 81
Тя голямата любов е до време, после човек се оглежда за нещо по мярка.
Чупено не се залепя.
Има някакво противоречие с твърдението ти, че си темерут - какво ти пука с кой ще си тогава...?

# 5
А може и да се окаже, че не той е бил "голямата ти любов", а тя тепърва да ти предстои. Но това можеш да го разбереш само, когато срещнеш наистина голямата любов

Именно това е - ако не се окаже  Confused Ако се наложи цял живот да прекарам с идеята, че той се е бил променил (не знам дали споменах, той сега наистина е сякаш нов човек), че проблемът ми е бил изчезнал, а аз все пак съм си тръгнала?

Има някакво противоречие с твърдението ти, че си темерут - какво ти пука с кой ще си тогава...?

Пука ми разбира се, "темерут" по-скоро защото трудно се доверявам и откривам на хората, а не защото не искам да съм обичана или разбрана.

Благодаря Ви за отговорите, помагате ми  Heart Eyes

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 383
А може и да се окаже, че не той е бил "голямата ти любов", а тя тепърва да ти предстои. Но това можеш да го разбереш само, когато срещнеш наистина голямата любов

Именно това е - ако не се окаже  Confused Ако се наложи цял живот да прекарам с идеята, че той се е бил променил (не знам дали споменах, той сега наистина е сякаш нов човек), че проблемът ми е бил изчезнал, а аз все пак съм си тръгнала?

Има някакво противоречие с твърдението ти, че си темерут - какво ти пука с кой ще си тогава...?

Пука ми разбира се, "темерут" по-скоро защото трудно се доверявам и откривам на хората, а не защото не искам да съм обичана или разбрана.

Благодаря Ви за отговорите, помагате ми  Heart Eyes
Ами ако той сега е такъв, само и само да си те върне и после пак стане същия? Пак ще се укоряваш. И пак ще си задаваш въпрос "Ако не се бях върнала при него, как ли щеше да е?"
Никога не можеш да бъдеш сигурна за нищо. Наистина е трудно решение, но имам чувството, че ако се съберете отново, ще  е само защото си свикнала с него.

# 7
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 8 185
Малко ми е трудно да си представя ,че завинаги ще останеш сама...доколкото разбирам си още много млада...не казвам,че не е възможно,но вероятността е нищожна.Разбира се ,няма нищо сигурно в този живот...всеки в някакъв момент е имал тези притеснения.Но да останеш с някого,само за да не си сама...така сама ограничаваш възможността да срещнеш друг.

# 8
 • Мнения: 81
Цитат
Ако се наложи цял живот да прекарам с идеята, че той се е бил променил (не знам дали споменах, той сега наистина е сякаш нов човек), че проблемът ми е бил изчезнал, а аз все пак съм си тръгнала?
Човек не се променя особено много, с изключение на случаите на някаква вътрешна взривена бомба, т.е. много силен стрес. Казвам ти го не защото те пращам при самотните, а защото съм пробвала втория шанс. Той приключва доста по-бързо, но поне ти решава дилемите. За разлика от теб обаче, аз не обмислям дълго, а действам. Късмет ти желая в намирането на усещане за любов.

# 9
 • Мнения: 293
На колко години си ?


Съвсем нормално човешко чувство е страха от самота.Това не бива да те притеснява или да мислиш,че ти не си в ред.В живота винаги има избори,които ние правим.И слава богу,че ги има.Отговори си само на един въпрос,,Щастлива ли съм с този човек?,, отговори на себе си,сигурно вече си си отговорила.Знай,че ако днес не си щастлива с него то никога няма да бъдеш и винаги ще ти тежи като камък на шията.Дерзай! И не се оставяй на страха да те обладава....най-голямата ни грешка е,че се вслушваме в страха,а той е лош пътеводител.Никога не е късно да откриеш щастието.....НИКОГА....     bouquet

# 10
 • Мнения: 1 797
Да, правила съм грешката да  продължавам да бъда с човек единствено заради страха да не остана сама. Твърде е егоистично, пък и това няма да направи щастливи нито теб, нито него. А нали целта е не просто да бъдеш с някого, а да си щастлив, обичан и обичащ.

Идва ли някой друг след този, който си мислел за Истинския? И не прекарвате ли живота си, сравнявайки ги?
Няма единствена любов. Колкото и невероятно да ти се струва сега със сигурност ще се влюбиш в друг (ако си дадеш този шанс). И не, когато наистина намериш 'твоя човек' не сравняваш.Напротив-понякога се чудиш какво чак толкова си намирала в предишния и защо, по дяволите, си се задържала толкова дълго с него.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 984
Ulia е написала всичко, което аз искам да ти кажа. Само подчертавам: "да  продължавам да бъда с човек единствено заради страха да не остана сама. Твърде е егоистично, пък и това няма да направи щастливи нито теб, нито него."

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 1 677
Разбира се, че може да се появи. Все пак "Голяма любов" е определение към настоящия момент, не значи, че няма да бъде изместено занапред от друг обект.

Но това дали да продължиш една връзка или да прекъснеш -  не вземай решението на база дали има втора голяма любов, а най-добре на база чувствата към партньора в настоящия момент.

# 13
 • София
 • Мнения: 71
Мила Уплашена! Недей да бъдеш толкова уплашена! Wink На 38 години съм и ще ти кажа някои неща, базирани на собствения ми опит и наблюдавани през годините при други хора. Хората не се променят. Не и генерално. Случва се да се променят временно, съзнателно или не, обикновено с цел да постигнат нещо. И тъй като тази промяна е продиктувана от външни обстоятелства, а не е истинската природа на съответния човек, тя бързо изчезва след постигане на желаното. В твоят случай приятеля ти иска да си те върне. Знае, че ако се държи по стария начин, това няма да стане, затова пробва друг вариант. Мога с голяма сигурност да ти гарантирам, че ако се съберете пак те чака същия живот, който сте имали допреди да се разделите. Не веднага, но скоро. Опитай се да прецениш трезво би ли искала да продължиш наистина да си с този човек, такъв, какъвто го познаваш, дали не искаш да се върнеш при него подтикната от страховете, които си споделила с нас. Ако е второто, повярвай ми, не си заслужава! Опасенията ти са съвсем неоснователни. Няма да останеш сама. Нито си престараяла, предполагам, нито живота ти свършва с този мъж. Ще срещнеш още много мъже. А това с голямата любов........ какво да ти кажа, убедих се че си е една голяма глупост. Можеш да имаш и десет големи любови, стига да не си налагаш сама ограничения и сърцето ти да е отворено. Приятелят ти очевидно не е "голямата любов". Разделили сте се, значи е имало защо. Спомни си  с какво те е дразнил, какви усещания е предизвиквал у теб, държейки се по определен начин, спомни си защо се разделихте и се запитай - това ли искам? Не се оставяй да те омае със сладки приказки и жестове, които иначе не са в характера му. Сигурна съм, че ти е мъчно и се изкушаваш да се върнеш, но по-добре заложи на здравия разум и продължи напред.  Не се страхувай, всичко ще се нареди! Със сигурност! Колкото и да не ти се вярва сега.  Hug

# 14
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 020
Щом си е тръгнала любовта значи...не е била голямата ти любов Wink
Сама няма да останеш...винаги съм казвала, че за всеки влак пътници си има.
Променил??? Мъжете са като вълците Mr. Green Козините менят...но нрава не.
Не се страхувай...отишла ли си е любовта просто няма смисъл.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт