Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора


Мнения: 22
   Продукти:
   - 1 бурканче /или 1 опаковка/ МАРИНОВАНА СЕЛЬОДКА /ИЛИ ХЕРИНГА/;
   - 1 връзка пресен лук, нарязан на около 5мм;
   -3-4 сварени яйца /след това отделяте жълтъците и белтъците/;
   -  1 голяма глава червено цвекло, сварено на пара /но не много варено,да е леко хрупкаво!/, ако нямате цвекло, може да го замените с 5-6 средно големи моркова, сварени на пара;
   -  2 опаковки майонеза;
   -  за украсата - няколко малки кисели краставички, няколко маслини, 2-3 стръка пресен копър или магданоз, малък варен морков.
   МАРИНОВАНАТА СЕЛЬОДКА /или друга риба-например херинга/ НАКЪСВАТЕ НА ПАРЧЕТА И Я ПОСТАВЯТЕ НА ДЪНОТО НА ТАВИЧКА ОТ ЙЕНСКО СТЪКЛО. НАРЯЗВАТЕ ПРЕСНИЯ ЛУК И ГО ПОСТАВЯТЕ НАД РИБАТА. ПОРЪСВАТЕ С ИЗЦЕДЕНИЯ ЛИМОН.
   РАЗСТИЛАТЕ НАД ЛУКА МАЙОНЕЗА /1опаковка/, НАД НЕЯ НАСТЪРГВАТЕ НА ЕДРО РЕНДЕ СВАРЕНОТО ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО /ИЛИ СВАРЕН МОРКОВ/. РАЗСТИЛАТЕ ОТНОВО МАЙОНЕЗА /1опаковка/, НАД НЕЯ НАСТЪРГВАТЕ 3-4 ЖЪЛТЪКА ОТ СВАРЕНИТЕ ЯЙЦА, НАД ТЯХ НАСТЪРГВАТЕ НА ЕДРО РЕНДЕ И БЕЛТЪЦИТЕ.
   УКРАСЯВАТЕ ОТГОРЕ С НАРЯЗАНИ ОТ ДРЕБНИ КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ, МАСЛИНИ, ВАРЕН МОРКОВ ИЛИ ЦВЕКЛО ЛИСТЕНЦА ИЛИ РАЗЛИЧНИ ДРУГИ ФИГУРИ - ЦВЕТЯ И Т.Н. СПОРЕД ВКУСА ВИ. МОЖЕ ДА УКРАСИТЕ И С КОПЪР ИЛИ МАГДАНОЗ СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА ВИ.
   ТАЗИ САЛАТА ПОКРИВАТЕ С ФОЛИО, ОСТАВЯТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА И СЛЕД ТОВА КОНСУМИРАТЕ С НЕВЕРОЯТНО УДОВОЛСТВИЕ!
   АКО ИМАТЕ НАВИК ДА КОНСУМИРАТЕ ВОДКА, ТОВА Е ВАШАТА САЛАТА!!!!!!! ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!!!!
Цитирай

някъде на юг

Мнения: 240
Мъжът ми в къщи я прави има само че в нея и ред с варен картоф също рендосан.Винаги когато я прави в къщи и имаме гости тази салата свършва първа.Ако намеря снимка ще я покажа много е ефектна. Peace

П.п.използваме топло пушена риба мисля че е скумрия.
« Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 17:40 от yulinda »
Цитирай

София, Манастирски ливади

Мнения: 1 194
Мммм...звучи фантастично. Ние с мъжа ми сме фенове на сельодката, и въобще на руската кухня. Срещала съм по руските ресторанти в менюто 'сельодка под кожух', но честно казано дори не съм проявявала интерес какво предсталява. Сега, обаче, като прочетох рецептата още утре ще бъде забъркана и после ще докладвам как е Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Мдааааа....Вкусна салатка е...И ефектна....
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Вкусна е! Hug
  Настъргана на ренде е много по-хубава ,отколкото нарязана на кубчета.Аз съвсем скоро разбрах тази своя грешка,да режа зеленчуците.
Цитирай


Мнения: 6 395
това е една от най-вкусните салати  Wink
А сельодка, селда и  херинга са са една и съща риба  Wink
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
Подсетихте ме, скоро не съм я правила Crazy, днес ще си купя цвекло и ще я приготвя за утре вечер.
Цитирай


Мнения: 6 395
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250628.msg5921624#msg5921624
ей тук съм публикувала и аз рецептата по която правя салатата, има и снимки от гугъла  Wink

Сельодка в шуба

Продукти

1/2 кг сельодка солена /маринована/ - може да се замени с "перла" /цаца - солено маринована/
6 картофа
2 големи моркова
4 глави червено цвекло
2 кромид лук
1 опаковка (200 г) майонеза

Картофите, морковите и цвеклото се сваряват, обелват и настъргват по отделно. Цвеклото задължително трябва да се изцеди много добре.
Овкусяват се леко със сол.
Лукът се нарязва на ситно, рибата също и се омесват в едно.
В голяма плоска чиния или поднос се правят слоеве - рибата с лука, отгоре картофи, отгоре моркови, отгоре цвекло намазва се обилно с майонеза. На финала се поръсва с настърганите яйца.

Друг вариант за редене е в дълбок съд се редят поне на 2 слоя картофи, риба, лук, яйца, моркови, цвекло, майонеза, като горните слоеве цвекло и майонеза се провят по-дебели.

Отделните слоеве може да се разделят с майонеза и при двата варианта.

Оставя да престои няколко часа, най-добре за един ден в хладилник, за да се смесят добре вкусовете. Реже се и се сервира като торта
Да ви е вкусно!


Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
Току що привърших с правенето на салатата Crazy, само дето лука и рибата леко ги обърках, дано не е фатално. Утре ще ви покажа резултата Peace
Цитирай


Мнения: 6 395
айде давай  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 901
а колко водка пие тази салата  Very Happy
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
А, колкото можеш да носиш, толкова пие 35 Ето и снимките








Стана доста като количество, в момента отлежава, довечера ще я ядем.
Цитирай


Мнения: 6 395
чудна  Mr. Green
Цитирай
        УВАЖАЕМИ  ГОСТИ  В  ТАЗИ  РУБРИКА,
   Знайте,че рецептата "СЕЛЬОДКА ПОД КОЖУХ" зная точно в този вид от приятели,които видяхме в Москва преди около 30 години. От тогава до сега за всички специални празници и тържества ние я правим. Свършва най-напред точно тази салата, независимо, че на масата слагам още 3-4 много привлекателни салати и предястия.
   Имам приятели по целия свят, които винаги ми казват,че тази салата и някои други ястия, които са опитали в нашия дом, са им станали любими. Дори наскоро приятелка сподели,че нейна близка /която е готвач/ е искала моята рецепта, защото много харесала салатата.
   Никога не съм я яла в Москва с варени картофи, но всеки може да си я направи както иска.
   Радвам се, че ви е харесала, заслужава внимание, всички, които са я опитали я консумират след това винаги с огромно удоволствие.
                                                         Николина Колева
Цитирай


Мнения: 6 395
Аз имах 2.украинки колежки, и от тях имам рецептата - може в Русия и в Украйна по различен начин да се приготвя...
Вярвам че и без картофи е много вкусна... но ние и от картофения вариант сме много доволни
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора