«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

—офи€

ћнени€: 2 155
«дравейте!
»скам да направ€ торта, но иде€та за торта "сирене с мишки", за което ще ми тр€бва да направ€ глазура, но не глазура, а онова захарно покритие, с жълт цв€т.
≈то това искам да направ€!

ƒали ще успе€ и н€кой може ли да ми каже как да изработ€ това чудо?
ѕредполагам като се разточи тестото се натиска с пръс и стават 'дупките', но самото това тесто...и ти без снадки както виждаме.
ѕредварително благодар€!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 595
¬иж в “ортената библиотека http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0, раздел: «ахарни покрити€, марципани, моделиращи маси, има много предложени€. јз ти препоръчвам да почнеш с нещо лесно и много вкусно-  ћлечни€ марципан на Ќаталина.
ј може и с готова ћћ (моделираща маса), пиши ми на Ћ—, ако искаш такава (утре чакам да ми донесат 1 кофа от 5 кг, цена 6 и нешо на кг.).
÷итирай


ћнени€: 2 096
»звинете ! –едактирах се ,колкото и да мраз€ този израз !
« ѕоследна редакци€: ср, 18 мар 2009, 16:00 от ћилена♥ »
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 483
∆ълтъчена глазура:

2 жълтъка, 100-120г пудра захар, 1 суп. лъжица ром(може вода + ромова есеннци€)
ѕрес€ваме пудрата захар и постепенно € разбиваме с жълтъците и рома, докато стане гладка и лъскава.
..................................................

«дравей —и ♥ си ♥!

Ќе виждам смисъла да копираш тази информаци€ тук, при положение, че вече е написана в “ортената Ѕиблиотека, а и –уми е отговорила много точно на въпроса на „аено момиче, защото глазурите цитирани от теб не са подход€щи за това, което иска т€. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 155
јз понеже не разбирам как се казва тази маса, затова € нарекох глазура.
явно това е моделираща маса, така ли?
ќткъде мога да си куп€? “€ б€ла ли е и после аз да € оцвет€ или...?
ƒетето има –ƒ на 26-ти, за тогава искам да прав€ тортата chef

/особено след като една при€телка започна да ме навива да куп€ готова торта, и как н€мало да мога да € направ€, см€там да запретна ръкави и да се справ€, после даже ще снимам! Mr. Green/
Ѕлагодар€ за отзивчивостта! Hug
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 483
јз понеже не разбирам как се казва тази маса, затова € нарекох глазура.
явно това е моделираща маса, така ли?
ќткъде мога да си куп€? “€ б€ла ли е и после аз да € оцвет€ или...?
ƒетето има –ƒ на 26-ти, за тогава искам да прав€ тортата chef

/особено след като една при€телка започна да ме навива да куп€ готова торта, и как н€мало да мога да € направ€, см€там да запретна ръкави и да се справ€, после даже ще снимам! Mr. Green/
Ѕлагодар€ за отзивчивостта! Hug

ƒа, моделираща захарна маса. Rumya ти е дала предложение да си раздели с теб (иначе се продава на едро в кофи по 5 кг). Ќапиши и. јко ти се иска да пробваш, опитай да си направиш от предложените рецепти, но в повечето случаи тр€бват поне два-три опита за да усетиш каква тр€бва да е консистенци€та и така. — готовата се работи лесно и удобно. »наче да, масата е б€ла и ще тр€бва да си € оцветиш както искаш. може да използваш бои за €йца на които е написано, че стават и за сладкарски цели. ако не,  в Ѕиблиотеката има адреси и телефони на сладкарски борси.

”спех, не виждам защо да не се справиш, щом имаш желание! bouquet
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора