Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

София

Мнения: 2 155
Здравейте!
Искам да направя торта, но идеята за торта "сирене с мишки", за което ще ми трябва да направя глазура, но не глазура, а онова захарно покритие, с жълт цвят.
Ето това искам да направя!

Дали ще успея и някой може ли да ми каже как да изработя това чудо?
Предполагам като се разточи тестото се натиска с пръс и стават 'дупките', но самото това тесто...и ти без снадки както виждаме.
Предварително благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 2 587
Виж в Тортената библиотека http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0, раздел: Захарни покрития, марципани, моделиращи маси, има много предложения. Аз ти препоръчвам да почнеш с нещо лесно и много вкусно-  Млечния марципан на Наталина.
А може и с готова ММ (моделираща маса), пиши ми на ЛС, ако искаш такава (утре чакам да ми донесат 1 кофа от 5 кг, цена 6 и нешо на кг.).
Цитирай


Мнения: 2 094
Извинете ! Редактирах се ,колкото и да мразя този израз !
« Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 16:00 от Милена♥ »
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 476
Жълтъчена глазура:

2 жълтъка, 100-120г пудра захар, 1 суп. лъжица ром(може вода + ромова есеннция)
Пресяваме пудрата захар и постепенно я разбиваме с жълтъците и рома, докато стане гладка и лъскава.
..................................................

Здравей Си ♥ си ♥!

Не виждам смисъла да копираш тази информация тук, при положение, че вече е написана в Тортената Библиотека, а и Руми е отговорила много точно на въпроса на Чаено момиче, защото глазурите цитирани от теб не са подходящи за това, което иска тя. Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 155
Аз понеже не разбирам как се казва тази маса, затова я нарекох глазура.
Явно това е моделираща маса, така ли?
Откъде мога да си купя? Тя бяла ли е и после аз да я оцветя или...?
Детето има РД на 26-ти, за тогава искам да правя тортата chef

/особено след като една приятелка започна да ме навива да купя готова торта, и как нямало да мога да я направя, смятам да запретна ръкави и да се справя, после даже ще снимам! Mr. Green/
Благодаря за отзивчивостта! Hug
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 476
Аз понеже не разбирам как се казва тази маса, затова я нарекох глазура.
Явно това е моделираща маса, така ли?
Откъде мога да си купя? Тя бяла ли е и после аз да я оцветя или...?
Детето има РД на 26-ти, за тогава искам да правя тортата chef

/особено след като една приятелка започна да ме навива да купя готова торта, и как нямало да мога да я направя, смятам да запретна ръкави и да се справя, после даже ще снимам! Mr. Green/
Благодаря за отзивчивостта! Hug

Да, моделираща захарна маса. Rumya ти е дала предложение да си раздели с теб (иначе се продава на едро в кофи по 5 кг). Напиши и. Ако ти се иска да пробваш, опитай да си направиш от предложените рецепти, но в повечето случаи трябват поне два-три опита за да усетиш каква трябва да е консистенцията и така. С готовата се работи лесно и удобно. Иначе да, масата е бяла и ще трябва да си я оцветиш както искаш. може да използваш бои за яйца на които е написано, че стават и за сладкарски цели. ако не,  в Библиотеката има адреси и телефони на сладкарски борси.

Успех, не виждам защо да не се справиш, щом имаш желание! bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора