Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 март 2009, 09:57 ч.
  • Преглеждания  48 420  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • софия
  • Мнения: 389
Моля да ми помогнете с кой каквито рецепти знае за консервиране на люти чушлета.
Благодаря

Реклама
# 1
  • France
  • Мнения: 673
Аз ги пека на грил тигана, след това беля /може и да не се белят/. Нареждам в буркан. Добавям копър, чесън, сол, може и захар, олио, оцет. Така ще изкарат няколко месеца.
Ако не ти занимава да ги печеш, сложи ги сурови в буркана. Но, печени са по-хубави.

# 2
# 3
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Опуквам ги на котлона ,слагам в торбичка и във фризера.Когато ми трябват ,размразявам,слагам сол,оцет и олио.

Иначе в буркани:Махам дръжките заедно с венчето,нареждам плътно в компотени буркани-1 с. л.сол ,1 с. л. захар,оцет до долното ръбче ,чесън и доливам с вода.Затварям с капачка и 1 седмица всеки ден разклащам бъркана.

# 4
  • софия
  • Мнения: 15
Ето от мен една много добра и изпитана рецепта.
На един компотен буркан
1с.л.захар
1с.л.сол
3с.л.олио
до средата на буркана оцет
Предварително се слагат в буркана горните съставки.
Чушките се запичат леко(аз на котлона)и веднага се слагат в буркана докато са топли.
Между тях аз слагам морковчета на колелца и скилитки чесън.След като се напълни добре
буркана се затваря с капачката и се обръща на обратно(с капачката на доло).
След около две седмици са гатови.

# 5
  • софия
  • Мнения: 389
nadia.72 , а някаква зеленина-като копър или магданоз? слагаш ли?

# 6
  • софия
  • Мнения: 15
pokahontas да слагам може и копър и магданос.

# 7
  • някъде в северозападният резерват
  • Мнения: 434
Моята рецепта за хрупкави, кисели чушлета е следната:

В буркан от 680г. наливам оцет до горният край на шарката на дъното, слагам 1 с.л. сол и 1ч.л. захар.След което редя плътно измитите и почистени от дръжките чушлета.Допълвам с вода и затварям плътно.След месец са готови за консумация.Стоят хрупкави и не омекват.

# 8
  • в семейството
  • Мнения: 394
Рецептата, която аз правя е за бурканче от лютеница (от едно време):

1. чушлетата (най-хубави са белите тубести) ги надупчвам с вилица
2. нареждам ги в бурканчето, като слагам малко нарязан чесън и копър
3. 1ч.л. сол
4. 1ч.л. захар
5. заливам с вода и оцет в съотношение 1:1.
6. затварям с капачка без да стерилизирам и разклащам.
може след няколко дни да ги видиш и ако течността е спаднала(чушлетата са поели) да долееш.
Стават много хрупкави и доста време издържат.  Peace

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
 Simple Smile Люти чушки  Simple Smile

# 10
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Аз пък ги правя по следния начин .
Измивам добре чушлетата , подсушавам ги максимално добре след което дупча всяка по няколко пъти с нож . Пържа ги в зехтин  след което към останалия зехтин добавям оцет или балсамико , сол , копър и чесън нарязан на шайбички . Омесвам добре заливката и започвам да редя в бурканчета ред чушки малко от соса и така до запълването на буркана . Запечатвам веднага и обръщам буркана . Изчаквам да изстинат добре и прибирам в хладилника .

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Зехтинът, поне на мен, де, винаги ми става в хладилника като мас,  като гранясал... слагах маслини в зехтин, но не става, гадно е и трябва да се претоплят за да се избистри. За чушките как е?  Thinking

# 12
  • Kazanlak
  • Мнения: 5
Ето една много бърза , лесна и вкусна рецепта.Изпитана е , в къщи правим чушлетата така от години , стават много вкусни и не са толкова люти:
         1 ч.л.сол
         1 ч.л.захар
Тези подправки се слагат предварително в буркана.
Чушлетата ги изпичам леко на котлона и веднага докато са горещи ги редя в буркана , докато той се напълни.Доливам оцет / без вода! / слагам капачките и обръщам буркана обратно , на следващия ден пак ги обръщам и така докато не видя , че са се стопили захарта и солта.След около 1седмица са готови за консумация.Мисля , че много ще ги харесате Simple Smile.Тази рецепта е подходяща за чушки от рода на рибките , т.е. да са по месести , иначе в буркана ще останат само семки и люспи....Може и от тези кръгличките.

# 13
  • малко градче
  • Мнения: 164
Аз правя чушлета по следния начин:
    - ползвам малки бурканчета(обикновено за сладко)
    - на дъното на бурканчето слагам-   
          -няколко скилидки чесън
          - две, три парченца лук
          - ЦЕЛИНА
          - синап- на върха на малка лъжичка
          - сол- 1ч.л.
          -захар- 1ч.л. с куп
          - оцет- около един пръст- на око
   
   Редя чушлетата като кисели краставички- плътно.  Заливам с вряла вода и обръщам бурканчето да се стерилизира от горещото. Може да се сложи и по един аспирин в бурканчето.
   
     Стават много хрупкави. Съпругът ми ги обожава.

   
    Правя и едни много мънички, ако ги знаете. Те са толкова люти- смърт. При тях освен изброените по- горе подправки   не заливам с гореща вода, а само с оцет до горе, за да обере малко лютото.

# 14
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Блонди , не съм имала до сега такъв проблем със зехтина !
 Аз използвем нормален зехтин и съм доволна .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт